Direktlänk till inlägg 22 mars 2009

BAKDAG

Av Anita - 22 mars 2009 16:08

Efter tre dagar i magsjukekarantän då jag inte sett en enda människa börjar livet återgå till det normala och jag börjar på darriga ben börja leva igen.

Konstigt att man kan bli så utmattad av en sån här pärs.


Kylskåpet var tomt så igår morse drog jag till byn för att handla lite lättsmält mat, fiskgratäng och blåbärssoppa. Sen blev jag sugen på hamburgerkött och rödbetssallad. Inte vet jag varför men det var gott. Matlusten börjar komma tillbaka.


Broder O kom och skulle ut på sjön och pimpla. Dock kom han hem efter någon timme utan en enda fisk och det hade aldrig hänt förut sa han. Nån liten kattabborre brukar han i alla fall få.


Så kom mannen jag målat jämtlandsskåpet till och ville att jag skulle måla ett till. Det var ju bevis på att han tyckte att det jag målat blev bra och det känndes ju fint.


 Frampå kvällen kom PappersBeda och skulle ligga över för  vi skulle ju baka tunnbröd idag.


Vi såg på "Robinsson" Jag blev lite besviken. Sökt till Robinsson för länge sedan när det var en tävling för naturmänniskor. Nu vet jag inte vad det är. Inte fick man riktigt klart för sig vilka människorna var och så får det väl nån gång ta stopp. Sätta en hop människor i ett träsk utan mat i fyra dagar. Lite överdrivet tycker jag nog och vet inte om jag ska bry mig om att se det mera.


PappersBeda och jag var ner till byn och eldade i ugnen. Det är bra om man får ugnen lite varm i förväg för då går det fortare att få upp värmen när vi ska till att baka.


Så idag har vi bakat. PappersBeda som idag får heta KavlarBeda for redan klockan 6 för att göra eld. Vid 8-tiden for jag ner och så bakade vi några timmar. Det brukar komma rätt många och provsmaka men idag kom bara Snälle Sven.


Nu är frysen full med tunnbröd och det blir bra att ha till påsk när alla de mina kommer och alla gillar hembakat tunnbröd. Beda och jag jobbar jättebra tillsammans. Vi har bakat i flera år nu. Hon kavlar och jag gräddar och det går som en dans.


Nu är det söndagseftermiddag och söndagseftermiddag gillar jag. Lite lojt ligger jag framför tv.n och bara tar det lugnt. Det är lite mulet och grått ute men bara någon grad varmt.


Dagens vårtecken: Danstejerna har börjat planera inför Dansbandsveckan i Malung.


Dagens ord Lycka är småstunder fångade i flykten.


 
 
Ann

Ann

22 mars 2009 16:40

Åååhh!!! Vad det ser gott ut, nybakat tunnbröd...å det är ju så kul att baka...det är bara så länge sen vi gjorde det...nu blev jag jättesugen...Jag och Britt är snart på väg på konstföreningens årsmöte...det brukar vara så spännande om man vinner ett konstverk eller ej!!! Ta å gå med i konstföreningen du å!!
Har precis kommit hem från Paulin, min lilla tjej som idag fyler 20 år!!!

http://dansann.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

22 mars 2009 17:33

Gu så gott det ser ut!! Inget är väl så gott som hembakat bröd med mycket smör och ost på..

http://kokosnoet.blogdog.se

 
storabh

storabh

22 mars 2009 21:04

Kul att du piggnat till!

http://storabh.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

23 mars 2009 01:16

Kul att du blivit frisk nu! Nybakat tunnbröd låter väldigt gott.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

23 mars 2009 07:51

Deeeet ser otoooligt gott ut... Kan knappt bärga mig. Och det behöver jag ju inte heller. Du är där... och jag är här... och när vi träffas kan jag faktiskt ta en tunnbrömacka... för då har nog mitt sötsakssug gått över och jag får äta kolhydrater igen. :-) Kram! Jag är väldigt glad för din skull att du äntligen har blivit frisk, förstås!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ewan

23 mars 2009 08:51

Sköööönt att du är frisk!
Åh....jag kommer ihåg när jag var liten.Grannen kom från Junsele i Ångermanland och det var fest,varje gång det kom ett paket på posten,innehållande just tunnbröd....sååå Gott! Kram Ewan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards