Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

I DENNA SKÖNA SOMMARTID

Av Anita - 30 juni 2009 07:22

24 grader varmt i vattnet och ännu varmare i luften. Så mycket händer så man blir nästan yr i huvudet.


Jag har haft besöka av en ganska ny väninna. Visst är det jättebra med gamla bekanta  men ändå. Med nya vänner lär man sig alltid något nytt och får andra perspektiv.


Min nya vän heter Helen.  Hon håller på med zonterapi och massage och en massa annat som kan vara bra att kunna.  Vi har lärt av varandra hela helgen. Hon har gett mig zonterapi och jag har spått. Hon har lärt mig hur man gör ansiktsvatten av vita lupiner och berättat hur man gör garn av nässlor. Jag har lärt henne flå fisk, hur man tovar ull och att man kan äta rötterna på vassrör.


Vi har haft jättetrevligt. Hon hade med underbar italiensk mat och vin.

Vi har åkt runt på sjön med min båt och batteridrivna motor som går nästan ljudlöst. Vi har stannat vid Kanalviken och badat nakna och vadat runt och letat efter fina stenar och drivved. 

Vi har varit till Hammarstrand på crousing. Det har varit backtävling och sedan är det crousing. Så mycket folk som är ute under den natten har man aldrig sett maken till i den lilla byn. Helt otroligt.


Helen blev populär hos katten Oskar och han låg hos henne hela natten. Grannen gjorde stortag och tog på en ren skjorta och kom och pratade med henne.

Vi har varit på sommarcafe nere i Håsjö. 


Naturligtvis har det varit folkvandring till mitt lilla paradis hela helgen. Märkligt vad man blir poppis när man bor vid en badstrand. Redan innan klockan 11 på lördagen hade jag haft besöka av 4 gubbar som varit kaffesugna. Dom avlöste varandra och kaffepannan kokade varm.


Nu börjar människorna klaga på värmen men jag njuter i fulla drag. Mitt hus har tjocka väggar så inomhus är det svalt och skönt. Ute gör sjön att det alltid kommer några små vindpustar.


Efter badet är man sval i ett par timmar. Jag njuter och känner mig som en ny människa. Det enda som fattas nu i livet är att jag skulle vara ledig och fick njuta hela dagarna.


Ni skulle se min trädgård så skulle ni inte tro era ögon. Det fullkomligt väller ut blommor överallt. Rosor och syrener blommar samtidigt, vallmo och havet av lupiner.

 Det är fullt med vilda blommor överallt och allt har slagit ut samtidigt. Skogen har fått en tjock matta av skogskovall och blodrot och ängarna är fullständigt blå av midsommarblomster.


I denna sköna sommartid glöm bort myggen, bromsen och knotten och njut av dagen. Tids nog kommer det andra tider.       

 
 
zaq

zaq

30 juni 2009 09:03

Ja nog verkar du bo i paradiset alltid!
Det är nog bäst att man passar på att "fånga dagen" och inte säger "ja, men det tar vi igen en vacker dag"... Varför vänta om dagen är vacker?! nä, ta vara på varje liten stund, sen om man jobbar (som vi båda gör) så får man ta och fånga de stunder man har, vare sig det är på dagen eller kvällen!
(finns något härligare än ett ostört morgondopp i tidiga gryningstimmen;-) "gott att leva)

http://zaq.blogg.se

 
Ann

Ann

30 juni 2009 09:40

Ja, underbara Fisksjön...Vi var dit igår em till "gamla" badplatsen...badade en lång stund! Inga mygg, men nån enstaka broms...fantastiskt ,Tror vi var där nästan 2 timmar!!!Badade hela tiden. Ulf gillar stället, han vill ju bada till knäna och inget längre upp...Jag får ju söka mej ut en bit så man kan doppa sej...Gör inget...vi mådde såååågott ! En avkopplande dag efter helgens "alla övningar"!

http://dansann.blogg.se

 
Nellina

Nellina

30 juni 2009 10:31

Jag tror att nyfunna vänner kan vara en del av det som verkligen förgyller livet...kram nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Ingrid

Ingrid

30 juni 2009 13:06

Det ser helt gudomligt vackert ut hos dig. De där lupinerna blir jag avundsjuk på. De trivs inte på Gotland och ska de växa här får man ha dem i rabatten och fjäska duktigt för dem.
Sommaren är intensiv som bara den just nu.
/Ingrid

http://stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards