Direktlänk till inlägg 1 juli 2009

TJAFS OM SHORTS

Av Anita - 1 juli 2009 07:29

Modeikoner och reportrar som inte har något viktigt att fundera över håller på att surra om lämpligheten att ha short eller inte. Så småaktigt.


Jag tycker som så: Är det kallt klär man på sig. Är det varmt klär man av sig. Vad är självklarare. Man ska ju må bra. Har vi glömt varför vi har kläder och bara plågar oss med mode och vad andra tycker.


Ok, jag kan köpa att man kanske inte går in i mataffären iklädd badbyxor och står och svettas på dom i kön men shorts varför reta sig på det.

Finns ju snygga såna. Fy sjutton vad vi är tråkiga i dette landet.


När jag började på försäkringskassan på 60-talet fick man inte ha långbyxor men då vägrade jag jobba där och fick min vilja igenom. Ingen har sagt något om det och det låter faktiskt som 1800-tal.


Här sitter jag nu inte i shorts men väl i en kort klänning. Mina bruna ben ser ut som prickig korv av alla knott och myggbett. Åderbråck har jag också men vad då.... jag får väl låtsas att dom är tatueringar. Retar någon sig på det så är det deras problem inte mitt.


Vi må väl få vara som vi vill.


 Betydligt fulare tycker jag att det är med hängbyxor där kalsongerna sticker upp eller ännu värre rövskåret. Så måste dom gå som dom skitit i byxorna för att byxorna ska sitta uppe. Järnskrot i ansiktet tycker jag inte heller är snygg och nedragen yllemössa i sommarvärmen fattar jag inte att man kan ha men skit i det. Smaken är som baken delad.


Jag önskar att alla kunde få göra som jag. Åka men efter jobbet, slita av sig kläderna och hoppa i vatten och ligga naken på bryggan och spana på fisk och sjöfåglarna som nu fått ungar.


Dagens ord får bli:

Alla djur, utom människan. vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.  

 
 
zaq

zaq

1 juli 2009 09:41

Å se det, det var en sanning!
Jag är ju som sagt "döless" på strofen "en vacker dag ska vi minsann ta igen..."

Nä, av med kläa o hopp i sjön, nu drar jag åt stranna!
Härligt!

http://zaq.blogg.se

 
Nellina

Nellina

1 juli 2009 10:25

God Morgon!
Du har så rätt så rätt....klader efter väder. Kul det där med klädkodex på försäkringskassan....
Ha en riktigt bra dag,Kram Nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Ingrid

Ingrid

1 juli 2009 10:57

På min förra arbetsplats var det väldigt noga med hur man klädde sig, man fick inte ha det och det och det och shorts var bara inte att tänka på.
Hoppas att de har fått ändra på det nu!
Visst ska man väl få klä sig som man själv tycker är lämpligt - kläder efter väder - helt enkelt.
Ha det gott/Ingrid

http://stenstugu.com

 
Nellina

Nellina

1 juli 2009 16:00

Jag kom att tänka på det du skrivet då jag nyss fick mig en upplevelse utan dess like.......utanför mitt köksfönster spatserade en herre med ett par "Beige" shorts som hade en livren under armhålorna!!! till det hade man matchat tubsockor med ränder och hör och häpna snyggt istucket ett par loafers!!!!
Som sagt vi har på oss vad vi vill så även han....kram nellina

http://Nellina.blogg.se

 
Ann

Ann

1 juli 2009 17:01

Undrar vad jag är för djur...inte är jag mä nniska då för min huvusdakliga menng är ju att njuta av livet....och lite extra just nu t om, i solen, i värmen, på väg på dans...Här behövs inga utlandsresor,restaurangbesök, gatufester eller nåt sånt, nej njutningen finns på Vikbäcken och turen ikväll till Hällesjö...Kram vi syns, jag tar med en extra termos kaffe och en liter jordgubbar...

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

1 juli 2009 19:54

Heja! Det är ju så där man ska tänka. Själv har jag aldrig shorts eller kortklänning eftersom jag tycker att mina lår ser så fläskiga ut. Kanske dags att skaffa sig en kortkort.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dansann!

Dansann!

2 juli 2009 09:59

TACK för gott fika igårkväll...trevligt som vanligt fast kanske aningens kvavt inne på golvet...Nytt folk på dansgolvet o inte så många "gamla uvar*"..de var saknade men kommer väl sen i sommar... Idag blir det ev Fisksjön en sväng med vovvarna , om det inte är nåt folk där...Kram Dansann

http://dansann.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

2 juli 2009 23:48

Shorts kan man mycket väl ha, det finns ju olika längder och snitt även på sådana, så länge det inte är fråga om något sammanhang som formell bjudning, kyrkobesök etc. Många arbetsplatser har klädkoder för personalen av olika anledningar. Även om de kanske inte accepterar shorts, brukar inte fullt så strikt sommarklädsel vara ok. Ej heller ska man komma badklädd till kaféer och restauranger. Det är med andra ord en fråga om sunt förnuft, det vill säga rätt klädsel vid rätt tillfälle. Vad modeoraklen säger tycker jag att man kan strunta blankt i.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

3 juli 2009 23:25

Jag har haft för lite tunna kläder med mig till Skåne och kursen och håller på att svettas ihjäl. Nog skulle jag haft shorts om jag hade några här. Leva och låTa leva, som skatan säger.

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards