Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

PÅ FEL TID OCH PÅ FEL PLATS

Av Anita - 29 oktober 2009 21:13

  


Jaha, nu sitter man här med näsan i dataskärmar och örona i lurar och knappar och trycker så fingrarna nästan kroknar och inte kan man annat. Hur blev det på dette viset? kan man verkligen fråga sig.


Fast visst, det kunde vara värre. Fönsterputsare i en stad med höghus eller timmerbilschaufför. Hjärnkirurg skulle inte heller vara någon hit precis.


Däremot kan jag tänka mig mycket som skulle vara roligt att jobba med.

Trädgårdsmästare, konstnär, keramiker, lektant, hundtränare, spådam, författare eller något hantverk. Tänk vilken känsla att få tillverka något som blir bestående och vara till andras glädje. Eller kanske att få lära ut något till andra, om natur eller tovningen eller växtfärgning.


Så där kan man ibland sitta och fundera och undra över varför jag föddes så feg. Att jag föddes till att ha ett behov av att kunna försörja mig själv med rädsla för att inte kunna betala mina räkningar. 

Kan man inte få det jobb man vill ha får man försöka gilla det jobb man har fast faan ska veta att det är svårt.

Nåväl nu är det som det är och inget att göra åt och nu är det ju snart över och bli någon bitter gammal kärring tänker jag då inte bli.


Från det ena till det andra så lade jag mig på min spikmatta igår kväll. Visst. Kan kanske vara bra. Jag somnade visst ett tag och tog bort den och lade mig till natten. Men...... jag sov oroligt hela natten, vaknade och drömde en massa konstiga drömmar.

                                            


Får nog låta bli att ligga på den strax innan sängdags i fortsättningen.


Annars har det varit skapligt väder några dagar. Inte en snöflinga har fallit och det är det som är huvudsaken tycker jag. I morse tittade solen fram ett par timmar till och med och det är länge sedan nu.


Tyvärr är det slut på badstrandsrundepromenaderna nu. (oj, vilket långt namn det blev då). Nu är det så mörkt när jag kommer hem så man måste ha pannlampa om man ska gå ut.


Less blir jag när det är mörkt när jag åker på morgonen och mörkt när jag kommer hem men vad hjälper det.

Jag tycker synd om dom som bor ännu mer norrut och har mörkt ännu längre tid.


Hua vilket negativt skit det blev idag då. Knappt ett positivt ord. Kanske blir det bättre imorgon. Man vet aldrig.


Dagens ord till oss som blivit 50.plus från en liten flicka som funderar:

En mormor är en som hela släkten kommut ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.

 
 
Staffan H

Staffan H

29 oktober 2009 22:46

Det är nog det som är det värsta med att bli lite äldre - man inser vad man egentligen har kapacitet till och borde ha vågat ge sig in på, men inte tordes. Nu är det lite i senaste laget, men ingen idé att gråta över spilld mjölk. Så länge man har nyfikenheten på livet i behåll är det ingen fara.

Du kanske kan bli kursledare hos ett studieförbund eller ordna egna kurser i växtfärgning eller tovning av ull? Snart har du gott om tid till sådant (och några kronor extra i plånboken kommer säkert till pass - det kanske kan bli till en resa) så varför inte ta chansen och testa?

http://staffanhuss.wordpress.com

 
sofia

sofia

29 oktober 2009 23:40

Hejsan! vilken fina bilder du har:)

http://sofialkarlsson.blogg.se

 
Skatan

Skatan

30 oktober 2009 06:26

Och jag som både är mormor och farmor ... *fniss*

Men det där med dina drömjobb ... Nu snart kan du ju ägna dig åt dom och en del kan du ju också "tjäna" lite extraslantar på ..."konstnär, keramiker, lektant, hundtränare, spådam, författare eller något hantverk. "
Men duåmåste du också ta betalt. Gör det vetja! Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

30 oktober 2009 12:50

Låter som du talar om mig när du beskriver din "karriär", sitter också med öronen i lurar, näsan i skärmen och knapprar, av ren feghet. För att det är så jag kan försörja mig.. åtminstone en månad till, sedan vet ingen. Kanske är det då jag skriver bestsellern? Annars har jag en bokföringskurs att falla tillbaka på. Jag garderar alltid. Kramar i mörkret.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

30 oktober 2009 23:39

Jag hoppas att du kommer att våga!

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

31 oktober 2009 13:11

Men idag är det lördag och då kan du ta med Oskar på badstrandpromenad mitt emellan morgon och kvällsmörkret!
Här tittar solen fram, hoppas den gör det vid Fisksjön också!
Kram!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingen bild

bono6703

3 november 2009 11:59

OH! Vad vackert du har det hos dig! Blommorna är helt fantastiska. Längtar efter sommar och värme precis som du.
Jag har svårare och svårare för varje år med hösten. Visst är det härligt att vara ute i skogen och plocka svamp med pappa (då får jag rå om honom alldeles själv, ingen konkurens av barnen), men det är ju en kort tid. Sen kommer den långa mörka vintern. Visserligen mysigt att få tända massor av ljus och bara mysa men kallt, kallt, kallt. Vårvintern är fantastisk tycker jag. Takdropp, solen värmer igen och att se barnens framsteg i slalombacken.
Till sommaren måste jag bara ta mig i kragen för att komma och hälsa på dig. Vill se alla blommor live.
Kram
LenaJ

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards