Direktlänk till inlägg 3 december 2009

????????????????

Av Anita - 3 december 2009 21:57

   Varför ska vi människor tvunget stiga upp när vi sover som bäst och gå och lägga oss när vi är pigga???


Varför är det så förbannat duktigt att vara morgonpigg?

Jag vet en gubbe som skröt över att han klev upp klockan 5. Att han sov middag klockan 12 och lade sig efter aktuellt kl 20.00 nämnde han inte.


Varför ska vi vara så förbannat arbetsamma och effektiva för att duga, eller är det bara som vi själva tror? Trots allt är det inte dom människorna som man gillar mest.


Varför slutar man att tro på tomten?


Ja, livet är fullt av frågor och jag kan komma med en till sak:

Varför blir man så otroligt pigg av att dansa (som jag gjort ikväll) när man borde bli otroligt trött efter flera timmars bugg och gammaldans?


Dagens ord får bl: Dom som inte frågar får inget svar. 

 
 
nipe

nipe

3 december 2009 22:37

Ja, varför i HELA friden är det finare att gå upp tidigt än sent?? HAr alltid varit morgontrött och jag kämpar varje morgon med att komma upp. Flextiden till halv nio är ett hån...

http://enlitenplatsietern.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

4 december 2009 07:38

Jag tvingar mig upp för att vara något så när tidig på jobbet så blir det tidig kväll...
Jag har samma pirr i kroppen nu 49 år gammal som jag hade som barn inför tomten honom har jag aldrig slutat tro på....
Ses ikväll..
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

4 december 2009 07:41

Vaffö vaffö vaffö ... ä det på dätta visä ?

Den som ger energi (i dansen) får energi ... så enkelt är det nog *fniss* "Åt den som ger skall varda givet" är ju en gammal sanning.

Och jag som är morgontidig skryter då rakt inte utan förbannar mitt öde att bli jättetrött klockan nio på kvällen. Men ... om jag håller upp ögonlocken över nio-slaget piggnar jag till igen och kan ha kul flera timmar till. Och om jag också dansade då ... oj oj oj vilken energi jag skulle få ...
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

4 december 2009 09:09

Tomtar,troll,knytt o oknytt är väl inget man bara tror på, för jösse namn de finns ju här o var!?
Jag är en utpräglad kvällsmänniska som med åren jämnat ut mig mot morgonstunden, men ska det till något tankekrävande -filurerande så nog funkar jag bäst på eftermiddagen-kvällen.
Har jag gjort ett riktigt mitt-i-natten-äventyr så sover jag längre på mörran, men aldrig som förr till 12-13 tiden...

Vad jag saknar energin som dansen ger, min arm är inte nådig så jag vågar faktiskt inte ge mig ut i vimmlet än, kanske kanske ska jag testa med en kväll på UDI där det är mycket skickliga dansare så man inte råkar ut för en "krogkavaljer" som släng en hit o dit!
Kram-kram

http://zaq.blogg.se

 
Anna

Anna

4 december 2009 10:34

Hej Anita! Äntligen kommer jag in på din blogg! Jag är ju ny på det här...

Håller mig dig till fullo när det gäller uppstigning på morgonen! Det är verkligen en pina. Men imogon är det Lördag så då får man soooova! Ha en bra helg. Hälsa tomten från mig om du ser han.

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

4 december 2009 14:39

Det där med att det är "fint" att vara morgonpigg är en kvarleva från förr. Varför det inte var accepterat att sova länge på morgnarna vet jag inte, men jag har en känsla av att det hade med möjligheten att använda dagsljuset att göra. Innan elektriciteten kom var möjligheterna att göra något under dygnets mörka timmar begränsad och ljus var dyra och något som inte tändes förrän det var absolut nödvändigt, men nuförtiden har vi helt andra möjligheter och själv sover gärna och länge på morgnarna. Sådan är min biorytm.

När du dansar frigörs en del ämnen i kroppen som ger den där kicken. De som tränar och idrottar (på rätt sätt) upplever ungefär samma sak. Tröttheten kommer först så småningom.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

4 december 2009 16:45

Ja du Anita, livet är fullt av obesvarade frågor, men en sak är klart, att har man roligt orkar man nästan hur mycket som helst.

Glädje och umgänge med goda vänner ger kraft och energi, medan däremot slöhet och vila och "vara rädd om sig" bara gör att man blir trött och utled.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Soldansare

Soldansare

4 december 2009 17:01

Det är väl helt enkelt meningen att vi ska dansa mera.
Jag undrar också varför det är så duktigt att gå upp tidigt. Jag är definitivt mycket trevligare ju längre dagen lider. Det är en sjukdom den där duktigheten och jag håller med dig: de där som alltid gör som "man ska" skulle man ju tycka mer om om de lämnade lite damm i hörnen och slappnade av.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

4 december 2009 22:30

53 år har jag övat, inget hjälper....morgnar är absolut inte min grej! Om det är duktigt att vara allert och hoppa upp pigg på morgonen så är jag totalt misslyckad! Jag är mer eller mindre kräksjuk när mobilen skriker i ottan. Efter fyra snooozze sätter jag plågsamt ner tårna på golvet, fy faan....vidrigt. Släpar mig till duschen, hett ska det va.....Tyst ska det va, i fred vill jag va..!!!
Sommartiden är gräslig, vilket påfund. Vid 8-9 tiden när normaltid råder då kommer billan sakta men säker igång. Mer dans och glada skratt åt folket :)

http://auroraborealis-1.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards