Direktlänk till inlägg 21 december 2009

GULLKLIMPEN

Av Anita - 21 december 2009 19:02

  

Ledig dag och mina planer var solklara. Revbensspjäll, torka golv och göra sill.

Broder B med fru och barnbarnet gullklimpen Liam har varit här hela dagen. Barnbarn är livets efterrätt och det syns på momma o moffa hur underbart dom tycker att det är att få rå om snart 2-årige Liam. Här vilar han med moffa  på golvet med exakt samma kroppspråk och ändå så olika. Gulliga är dom.


Sonen har dragit iväg till Sundsvall trots sitt onda ben och skulle festa med kompisar ikväll.


Jag har lite svårt att skriva ikväll för jag slant med kniven när jag hackade lök och skar mig rätt rejält i höger pekfinger. Tänk vad det blöder när man skär sig i fingrarna.


Nåväl, jag har klätt julgranen idag, eller rättare sagt så har Liam och jag klätt julgranen. Han har sträckt mig kulor och pynt och jag har stått på en pall och satt fast dom i granen. Han har kvittrat förtjust och har haft ett väldigt tålaomod.


  


Vilken gullplutt. Han är aldrig sur den killen. Han bara ler och ler och är verkligen så gullig som helst. Han tycker om  mitt tomtehus och går runt många varv och tittar på mina tomtar och på mina grisar och riktigt myser så liten han är.


Nu har jag varit till brorsan och ätat stroganoff och vandrade hem i mörkret. Det är inte så kallt ikväll bara 19 grader och det var härligt mycket stjärnor. Månen är en tunn tunn skiva och det var skönt att komma ut en stund och få lite luft.


Imorgon väntar jobbet igen men det är snart jul och det ska bli så roligt.

Känns skönt att man nu får börja lite tidigare  med julen så man slipper jäkta i sista minuten. Förr fick man ju inte klä julgranen förrän på julaftons morgon och allt skulle göra kvällen innan. Tack och lov att man numera göra som man vill och därför få dagens ord bli:


Det är tradition att tiderna förändras 

 
 
Ann

Ann

21 december 2009 21:25

Hej ! Vilken goding, Liam..tycker att han verkar lik sin "gammfaster", (säjer man så om typ morfars syster?.)
Fina, kärleksfulla bilder....Kram till dej och hela tjocka släkta! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Liliann

Liliann

21 december 2009 21:44

Ni ser ut att trivas tillsammans....och vilken fin gran ni fick till!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

21 december 2009 21:53

Äntligen!
Se det tycker verkligen jag också, som egentligen vill...
Nu sitter iallafall tomten på skoskåpet i hallen istället för som traditionellt under granen, och se granen, den har kympit till en liten-liten i silver som står på min mediabänk...
Och iår är hyacinterna blå, dem väntar jag på, det är juledoft det!
mmm... Lite jul blir det på Sofiehemsvägen oxå!!!
Goa är dom, dina kära-nära...

http://zaq.blogg.se

 
mimio

mimio

21 december 2009 21:58

Ååå lille Liam vilken liten goding han är!
Störtskön stil på morfar o lillgrabben! haha härligt foto.
Har läst ifatt lite på din blogg, har inte haft till med något surfande på ett tag... varit lite krasslig osv... men guuuud vad KALLT ni haft det! Trettio grader är ju INTE klokt!
Jag tycker det är kallt här när det är minus nio... men det är vackert väder i alla fall och äntligen har vi fått lite snö här i Skåne som lyser upp dagarna-
Det var en fin gran ni pyntat, det är något visst när den kommer in o blir klädd... liksom förtrollat! Fotot på dig o Liam är sååå rart. Samförstånd
Hälsa Broder B o Anette så gott
Kramar från mig

http://mimio.blogg.se

 
mimio

mimio

21 december 2009 22:11

Förresten Anita, glömde säga att jag stod vid köksfönstret innan ikväll o njöt av samma månskärva...

http://mimio.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

22 december 2009 14:45

Kloka dagens ord, viktigt att tänka på faktiskt. Till och med jag börjar känna lite julmys nu. Ha det gott och god jul! Kram.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

22 december 2009 19:36

En så´n fin liten kille han verkar vara, din Liam!
Vad roligt det måste vara att få bli mormor/farmor. Mina barn är lite yngre även om de också är vuxna nu, så här blir nog inga barnbarn än på flera år.
Vår gran är också redan klädd! V
Varför vänta ända till Julafton för att få "suga" på den karamellen? Jag håller med dig till fullo i ditt kloka dagens ord!
Nu vill jag bara önska dig en härligt GOD JUL!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

23 december 2009 05:55

Ja, sannerligen. Barnbarnen är "livets efterrätt". Och vi har också en liten solstråle som bara ler och gurglar glatt ... 0ch hoppas att denna jul, hennes första, inte blir "tradition" utan att vi kan återgå till gamla vanliga traditioner nästa år.

Kramar till dig och din storfamilj. "Hälsa alla som jag känner, hälsa all mina vänner". God jul önskar jag dig och de dina så här dan före dan.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Anna

Anna

23 december 2009 08:39

Vad mysigt ni ser ut att ha det! Vad stor Liam har blivit!! Jag kanske får se honom nåt på jullovet om jag har tur... Hoppas tomten hittar ut till er i storskogen, ha en riktigt god jul och hälsa till alla!

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards