Direktlänk till inlägg 26 december 2009

SOM EN GAMMALDAGS BRUD

Av Anita - 26 december 2009 09:58

                                     

Juldagen tycker jag om. Då faller lugnet ner över Fisksjön. Ligga länge och dra sig. Kliva upp och elda i kökspisen och koka kaffe. Broder B med fru kommer vandrande och vi äter frukost tillsammans i lugn och ro.


Sedan blir det att stöka ihop efter gårdagens kaos. Lagomt till lunch kommer broder O och sonen, han och jag äter lunch. Lätt som en plätt. Bara att steka lite potatis och äta av allt som finns i kylskåpet. Kylskåpet är så fullt så man vågar nästan inte öppna det. Tänk att man alltid haldlar för mycket mat.


Det har snöat rätt mycket så nu går sonen ut och skottar och sedan kommer DataFias man med traktorn och tar resten. Så tutar någon utanför och tro det eller ej plogbilen kör förbi. Fantastiskt.


Katten Oskar och jag hamnar framför tvn med en knäckskål, en chokladask och en julmust.

Det är ett helt underbart program som heter "ljusår". Någon nere i Skåne (tror jag) har gjort en dokumentärfilm om året i trädgården. Helt utan människröster men desto mer av fågelkvitter, hönsens kacklande och en helt härlig vildvuxen trädgård. Så jag längtar till sommaren. Oskar brukar aldrig bry sig om tvn men nu sitter han som klistrad och försöker fånga fåglarna på skärmen.


                                       


Middagen ska ätas hos broder B och vi vandrar genom snöfallet bort till honom och får en härlig julmiddag. Lille Liam och jag leker. Vi är väl dom mest barnsliga kan jag tro och han är så rolig att leka med.


Nu har det börja blåsa och jag går hem tidigare än sonen för dom har börjat spela kort och det är inte riktigt min grej. Ser en stund på tvn och lägger mig tidigt. Känns att det saknas en massa sömn för nu har jag just klivit upp och jag lade mig halv 11 igår kväll och sov till halv 10 idag och det är ju lite onormalt.


Jo visst jag glömde det bästa. Jag har fått en massa badskum och badpärlor och grejor till badet och dessutom en badkudde som ser ut som ett jättestort hjärta.

Det första jag gjorde igår var att kasta mig i badet och ligga där och läsa och njuta en lång stund.


Jag fick lite ovett av sonen igår för han tycker att jag klankar ner på männen alldeles för mycket och får dom att framstå som latoxar och helt omöjliga.

Kan tänkas att jag tycker att kvinnorna får bära mest möda och arbete och få minst betalt för det och det är precis som jag tycker.

 För den del hatar jag inte män. Utan dom skulle livet bli trist. Vilka skulle man dansa med då? Vilka skulle man reta sig på och skylla på? Vilka skulle man då ha sex med?

På tal om män så kommer dagens ord:


Ingen kvinna har någonsin skjutit sin man medan han diskade. Eller: Det bästa sättet att få en man att göra något är att antyda att han är för gammal för att göra det.


  


 
 
Liliann

Liliann

26 december 2009 11:37

Visst är det härligt när julefriden lägger sig.......julafton i all ära men juldagen är något extra...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

26 december 2009 13:25

God fortsättning Anita!

Visst var Ljusår helt fantastiskt. Vi såg det tillsammans med sonen och hans hund Ludde. Ludde var helt fascinerad han också och skällde ut både höns, katter och andra hundar.
Annars bryr han sig inte om TV. Det om något visar att det var ett genuint program.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Sarah

26 december 2009 22:04

Vad msyigt! Du må tro att jag saknar din klappjakt du hade förut:)Hälsa familjen!
Kram

 
Trollet

Trollet

26 december 2009 23:48

Vilken fantastisk gran, den skimrar som jag vet inte vad. Och vi ska inte fastna i nåt könsträsk. Framtiden ser ljus ut. Länge leve den gode mannen.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Herta

Herta

27 december 2009 00:25

Minns att vår gamla Findus gillade djurprogram och gärna såg på dessa med stort intresse speciellt om fåglar deltog.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

27 december 2009 07:36

God fortsättning : )
Oscar är ju bara för söt : ) och det verkar ha varit en fin jul med massa vänner och massa god mat : )

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

27 december 2009 08:05

Då var det det vackra programmet, ljusår, som flimrade i bakgrunden på dagrummet när vi hälsade på Sonen på sjukhuset. För att hålla lilla Alice lugn var jag framme vid TVn flera gånger och njöt av de fantastiska bilderna. Jag förstår att Oskar också ... och du ... var "bergtagna". Mannen behöver inga glada tillrop till för att "göra saker". Men. Han gör "sina" saker och de sammanfaller inte alltid med vad jag tycker är viktigt. Och skulle vilja ha hjälp med. De männen, de männen ... vad vore vi utan? Jo, ett vore vi i alla fall. Vi hade inte haft alla dessa förväntningar ... på dem. Jag försöker intala mig att "Bra karl (i mitt fall kvinna) reder sig själv" och bara vara tacksam ... Men det är lättare än gjort ... ibland.
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

27 december 2009 10:09

Hej min vän!!!
Ja, julens dagar har varsin "charm"...jag gillar ju alla dagar. .....Å julen i Fisksjön.. Anita ! Det är bara att njuta, Du som får vara där hela tiden....Nu har du ju både "eldare" och "skottare" dessutom, eller hur?!
....Dessutom har jag nog en väldans tur med karlarna i "mitt liv"...både "hemma" ...och även på mitt jobb, jag har ju bara män som arbetsamrater på min avdelning...Och de är så omtänksamma och ödmjuka allihop och ändå har dom pondus...en bra kombination...så jag har ju bar gott att säja om karlar jag...
..Kram och god fortsättning till dej!!! Och killarna/karlarna runt om Dej!!!

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

27 december 2009 11:56

Hä-hä, den var bra, "inte skjutit sin man..." Nä, nog är de goa att ha, vissa är mer guldkorn än andra, att man faller över något rötägg på resans gång det får man ta... Man har ju lärt sig något av det också!

God fortsättning!
Pussa på Oskar!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards