Direktlänk till inlägg 6 januari 2010

KAMPEN MOT KYLAN

Av Anita - 6 januari 2010 16:28

  


Flanellakan, farmors flanellnattlinne, tjocka raggsockar, och en flaska fylld med varmvatten inlindat i en raggsocka. Det är mina vapen mot den förfärliga draken kylan. Idag smäller den till med 33 grader men som tur är är jag ledig och kan elda hela dagen.  !. Något positivt i alla fall.


Jag sitter här och tittar på mina kort sedan Sardinien och drömmer mig bort medan jag sätter in kort i album. Vad ska man göra en sådan här dag.


Brorsdotter har legat över inatt och vi har sett på film och tröstätit chips och nötter. Imorse kom gamla svägerskan och hämtade henne och stannade och pratade en stund.


Jag var beredd på att ha en tråkig dag utan en enda människa som kom och hälsade på men det blev inte så. Vägbasen kom en sväng och sedan kom DataFia med man och vi satt och tittade på en Åbergfilm "Hälsohemmet". Vi åt lite julkakor och kaffe o drack upp den sista "Baileysen".


Det var riktigt trevligt och mysigt och vi skrattade åt den kanske inte så kulturella filmen men jag är lättroad vad det gäller filmer. Det är egentligen bara John Clease som jag inte kan med, annars gillar jag allt man kan skratta åt.


Av den anledningen ska jag gå och se Göta Kanal 3 fast den fått dåligt omdöme men det får ju alla roliga filmer. Se bara "ÅsaNisse". Alla kännare tycker det är skit men jag älskar det. Möjligen jag som har dålig smak men i så fall finns det fler eftersom folk tittar på det.


 Bättre det än de amerikanska filmerna där det exploderar bilar och hus på löpande band.


Nu halkade jag ur spår igen.Hjärnan är väl lite köldskadad så ni får ursäkta mig. Vi skulle prata om kampen mot draken KÖLDEN.


Ibland lyckas den trycka ner mig riktigt i skorna och jag ligger under täcket och bara hatar och tycker synd om mig själv och fryser så tänderna skallrar men jag är Paradisets kämpe och reser mig igen.


Påklädd med lager på lager så jag ser ut som en jävla köttbulle tvingar jag mig ut i kylan för att mata fåglar och hämta ved.


 Kom igen din jäkel.

 Mig knäcker du inte.

Snart kommer solen tillbaka till jorden och hjälper mig att bekämpa dig, din fula, bleka, hemska, kalla vinterjäkel. Då ska du få se på faaaaaan.


Dagens ord: Den som inte kämpar har förlorat redan från början.


     

 
 
Bittan

Bittan

6 januari 2010 19:13

Jag kan inte låta bli att läsa Din blogg för jag tycker att Du skriver så skitbra rent ut sagt. Här skall också ses Göta kanal 3. Har den fått dåligt omdöme. Det har jag missat. Vi var förövrigt statister i Göta kanal 2 (!!!!!!!) Helgalet men kul. Pratade med min farbror idag. Kallt sa han.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Liliann

Liliann

6 januari 2010 19:45

Skickar DVD boxen med Mats vid tillfälle....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

6 januari 2010 20:00

Hej i kylan! Ja, Åsa-Nisse...så underbar!
Å va farmors nflanellnattlinne så mjukt och varmt och gosigt ut!!!

http://dansann.blogg.se

 
Anna

Anna

6 januari 2010 20:33

Ja, jag är lite besviken på vädret. Här ska man liksom bo på "Norrlands Hawaii" och så ligger tempen stadigt runt - 20.

Om man plussade på åtminsone 40 grader så vore namnet mer passande. Min pappa är just nu i Brasilien 4 veckor. Alldeles vid regnskogen... Stackarn han behöver säkert svettas. Ha det bra i kylan!

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

 
mimio

mimio

6 januari 2010 21:10

Å fy fan vad kallt du har det!
Förstår att du fryser med så många minusgrader. Det ör ju rena rama Sibirien!
Vågar knappt säga att idag har jag skottat snö OCH tyckt det var roligt! Ja du vet hur vi har det här nere. Snö ser man inte så ofta så då tycker man ju att det blir lite vackrare o ljusare. Så får man snackat lite med grannarna också och det är trevligt. Huset är bara sju meter långt så man behöver inte jobba ihjäl sig precis för att få det gångbart..
Det snöar lite lätt här ikväll och det ska snart krypa ner mot femton grader kallt igen.
Niño jagar snöbollar som en vettvilling haha han är som en unge!
Hoppas du kan sova fast det är kallt!
Imorgon är det jobb igen uschhh...
Kram på dig
Maria

http://mimio.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

6 januari 2010 22:51

De senaste dagarna har varit kyliga med temperaturer ned mot -16 och igår blåste det som attan också. Inomhustemperaturen börjar närma sig 16 grader, så de senaste dagarna har jag mest tillbringat i kölddvala. I sovrummet har jag ett termostatreglerat elektriskt värmeelement med fläkt, så där är skönt och drägligt varmt är det även i badrummet, men resten - usch! Imorgon när det är vanligt arbetsdag igen ska de drabbas av mitt missnöje. Jag bor ju i en vanlig hyreslägenhet, men ok - nu vet jag att det finns de som har det mycket värre. Vi får sända varandra varma tankar och hoppas att det hjälper.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Agneta

Agneta

7 januari 2010 02:03

Hejsan, Anita!
Här sitter jag i sena natten och läser o läser och kan inte sluta. Du skriver så otroligt bra och dina tankar och känslor formligen sticker ut mellan raderna. Trots att klockan närmar sig 02.00 så går snöplogen för full rulle här utanför mitt sovrum och med blinkande ljus så hela kvarteret lyser som en julgran. Så går det till mitt i centrala Göteborg en snörik dag som denna.
Här har jag runt -12 men attans så kallt det är i lägenheten. Golvdraget är en plåga och de gamla fönstren är inte bättre.
Att ligg i sängen och sova är ett minne blott då lakanen är så kalla så dom är fuktiga. Det blir som vanligt till att ligga ovanpå sängen iklädd joggingbrallor, varma sockar och långärmad gammal bomullsjumper. Så har vi det i ockerdyra hyresrätter och att klaga hjälper ej.
Ack ja, livet är som det är och man får ta en timma i taget, numera.
Nä du, nu ska jag masa mig iväg till sängen men var bara tvungen att plita ner några rader här. Jag får fortsätta läsa ikapp resten i morgon.
Kanonfin blogg, underhållande och trivsam.
Tack för allt du delar med dig.
Ha det nu så gott i vinterkylan!
Nattiskram, Agneta

http://www.agnetas.name

 
Skatan

Skatan

7 januari 2010 22:28

Håll ut Skogsnuvan ... håll ut. Fy sjutton jag nästan fryser med dig så lever jag mig in i din text och din beskrivning. Brrrr... Klart man inte kan hålla humöret uppe heeela tiden. Då vore du ju en ängel ... fast det är ju det du är ... Hmm... :-) Kramar som värmer, hoppas jag. KRAMAR!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards