Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

VINTERDEPP

Av Anita - 8 januari 2010 18:18

  

Kylan fortsätter- Igår kväll var det 34 grader och mitt vatten är fortfarande fruset. Tog min kupevärmare och satt för att försöka tina. Förgäves.


Alla mina ekorrar har försvunnit. Förmodlingen har dom dött i kylan och jag känns halvdöd jag också.


Som lök på laxen gick inte bilen igång imorse. Visade sig att det gått en säkring nu när så mycket är igång.  Jag blev hemma några timmar på förmiddagen.


Gick till grannen för att få lite vatten och så blev det att hämta ved till honom och bära ut en massa tomburkar.


Han tjurlåg för han sa att man ska inte kliva upp när det är så här kallt och det har han faan väldigt rätt i men tyvärr så kan en sån som jag inte bestämma över mitt eget liv som han kan.


Folk pratar om höstdepp och vårdepp men jag har aldrig hört någon pratat om vinterdepp men om det finns så har jag drabbats av det. Skulle bara villja gå och

dra en filt över huvudet och inte visa mig innan blommorna blommar igen. Kroppen känns smidig som en järnspis i kylan och det är ont överallt. Skit.


När allt går emot en som det gör nu får man sådana underliga tankar. Som igår kväll när jag satt uppe rätt länge för att elda så länge som möjligt såg jag en film "Ett amerikanskt lapptäcke" Det handlade om några kvinnor och fick följa deras historia som handlade om kärlek.


Den unga flickan hade en skitsnygg kille och då kom det för mig. Jag kommer aldrig mer att få vara nära en ung snygg kille. Ingen snygging kommer någonsin mer att titta på mig med hungriga ögon.


Jag minns väl hur det var och kändes. De enda som möjligen tittar på mig med hungriga ögon är bara ute efter min mat eller också är det någon gammal äckelgubbe som katta dragit in.


I vanliga fall tänker jag inte på det. Kärleken kom och gick och mer var det inte med det men det känns så sorgligt. Sorgligt att så mycket ljuvligt är över för alltid och att livet alltid ska vara en sån strid.


Jag som tycker att livet ska vara "lätt att leva" kommer visst aldrig dit. Det är bara krångel för det mesta och jag blir så väldigt less. 


Ikväll är det nya avsnitt av "lets dance" så det blir väl att rulla in sig i mosters yllefilt, elda i kaminen och se på dom som dansar och har kul.


Dagens ord blir: Man får vara nöjd med det lilla.  



 
 
A

A

8 januari 2010 19:05

va bra att du har så mycket att skriva om, skönt att skriva av sig ibland, AWESOME bakgrund btw

http://karlekmellantva.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

9 januari 2010 09:07

Hejsan!
Så du kämpar på i vinterkylan med vacker bakgrund och vacker blomma i starten på inlägget.

Jag förstår ditt vinterdepp och känner igen många av dina tankar. Det där att man inte längre är synlig som kvinna, att man numera bara ses som en gammal grå tant, det är tråkigt, men jag har det trots allt bättre än du för jag har ju min Åke som dagligen talar om för mig hur vacker jag är och hur mycket han älskar mig, så det är egentligen skam att klaga, men ändå.......

Hoppas din helg blir fin och att kylan ger med sig, jag tyckte att det lät så på väderleksrapporten.
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
zaq

zaq

9 januari 2010 12:23

Åh, kära hjärtanes, som du fick mig at skratta även om det finns en tanke i det du skrev som jag kännner igen, -ska allt det härligt ljuva vara över?... Men se det var det inte, även om männen inte är purunga, och någon sådan skulle jag heller inte vilja ha... Men vissst är det olika på bärarna av de hungriga ögonen ;-) kramar till dig hoppas det blir mildare, här har det då blivit det!

http://zaq.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

9 januari 2010 12:32

Ja, visst är det lite tungt just nu. Här är det ju bara 22 grader kallt men vi gnäller ändå och kurar i lägenheten. Och jävlas det på ett område sprider det sig gärna till andra av någon anledning. Har druckit så mycket glögg de senaste dagarna för att hålla värmen att jag känner mig lite yr. Är väl inte rätt värmekälla att rekommendera kanske. Många varma kramar till dig där uppe i den riktiga kylan.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

9 januari 2010 13:37

Jag både skrattar åt ditt roliga sätt att beskriva hur du tänker, samt känner djupt med dig för den tröga kylans skull. Ja, för allt blir på något sätt trögare och långsammare när det är kallt.
Kanske det ändå är så att vintern är så kall för att vi ska lugna ner oss och inte hasta fram i livet hela tiden.
Och grejer som krånglar, de krånglar även när det inte är vinter...
Ha nu en ändå en skön helg vid din spis och hoppas du får igång vattnet igen!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

9 januari 2010 15:57

Men nu tror jag väl! Vadå ÖVER du Anita är fortfarande en mycket vacker kvinna, han kanske inte är så ung han som snubblar in över tröskeln din men nog finns dom, Hallå t o m jag fann en underbar man tillslut!
VARMA KRAMAR i den förbannade kylan...

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

10 januari 2010 00:23

I mina ensamma stunder ... trots Mannen ... har jag precis samma tankar som du. Att det gick så himla fort, att så mycket är över ... men så läser jag eller ser en film och tänker att det finns ju mycket kvar också ...
Men så har du ju den där kylan. Här i Örebro är det väl ungerfär 20 - 23 grader och det tycker jag är för kallt att vara ute en längre stund i. Och du som har över trettio minus ...och måste ut till en bil som inte startar och till jobbet ... Fy sjutton. Just nu avundas jag dig inte. Många många kramar ...

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards