Alla inlägg under januari 2010

Av Anita - 6 januari 2010 16:28

  


Flanellakan, farmors flanellnattlinne, tjocka raggsockar, och en flaska fylld med varmvatten inlindat i en raggsocka. Det är mina vapen mot den förfärliga draken kylan. Idag smäller den till med 33 grader men som tur är är jag ledig och kan elda hela dagen.  !. Något positivt i alla fall.


Jag sitter här och tittar på mina kort sedan Sardinien och drömmer mig bort medan jag sätter in kort i album. Vad ska man göra en sådan här dag.


Brorsdotter har legat över inatt och vi har sett på film och tröstätit chips och nötter. Imorse kom gamla svägerskan och hämtade henne och stannade och pratade en stund.


Jag var beredd på att ha en tråkig dag utan en enda människa som kom och hälsade på men det blev inte så. Vägbasen kom en sväng och sedan kom DataFia med man och vi satt och tittade på en Åbergfilm "Hälsohemmet". Vi åt lite julkakor och kaffe o drack upp den sista "Baileysen".


Det var riktigt trevligt och mysigt och vi skrattade åt den kanske inte så kulturella filmen men jag är lättroad vad det gäller filmer. Det är egentligen bara John Clease som jag inte kan med, annars gillar jag allt man kan skratta åt.


Av den anledningen ska jag gå och se Göta Kanal 3 fast den fått dåligt omdöme men det får ju alla roliga filmer. Se bara "ÅsaNisse". Alla kännare tycker det är skit men jag älskar det. Möjligen jag som har dålig smak men i så fall finns det fler eftersom folk tittar på det.


 Bättre det än de amerikanska filmerna där det exploderar bilar och hus på löpande band.


Nu halkade jag ur spår igen.Hjärnan är väl lite köldskadad så ni får ursäkta mig. Vi skulle prata om kampen mot draken KÖLDEN.


Ibland lyckas den trycka ner mig riktigt i skorna och jag ligger under täcket och bara hatar och tycker synd om mig själv och fryser så tänderna skallrar men jag är Paradisets kämpe och reser mig igen.


Påklädd med lager på lager så jag ser ut som en jävla köttbulle tvingar jag mig ut i kylan för att mata fåglar och hämta ved.


 Kom igen din jäkel.

 Mig knäcker du inte.

Snart kommer solen tillbaka till jorden och hjälper mig att bekämpa dig, din fula, bleka, hemska, kalla vinterjäkel. Då ska du få se på faaaaaan.


Dagens ord: Den som inte kämpar har förlorat redan från början.


     

Av Anita - 5 januari 2010 11:25

  


Det är inte kallt. Det är friskt. Det är inte kallt. Det är friskt!

25 grader kallt. Det hade kunnat vara 40.


Jag är inte trött, bara lite sömnig. Jag är inte trött. Jag vill kliva upp och gå ut i friskheten. Jag är glad att jag kan kliva upp.


Kom inte och säg att jag inte försöker. Upprepar gång på gång för att lura mig själv att livet är ovanligt bra.


Man ska ju vara så förbannat positiv.


Har man ett skitjobb ska man vara glad att man har jobb.

Har man skitlön ska man vara glad att man har lön.


Har man ont i axlarna ska man vara glad att man kan gå.


Fy faan vad man ska vara tacksam.

Isbjörnarna på bilden ser ju ut att ha det bra i kylan men dom är gjorda för klimatet.

Nåt måste ha gått fel när jag blev tillverkad eftersom jag inte är gjord för klimatet.


Så dagens ord får väl tas med lite ironi: Så var glad för faan, det hade kunnat vara värre.

Av Anita - 4 januari 2010 17:45

 

Det blåser en isande vind. Fast det är bara 15 grader kallt skär den genom märg och ben. 


Igår åkte alla hem. Sonen med flyg och dom andra åkte bil ända ner till Skåne.

Jag skjutsade sonen till flyget eller närmare bestämt han körde dit och jag hem.

Jag som är en fjaska vad det gäller bilkörning drömde mardrömmar natten innan om att jag blev kvar bakom en spärr och inte kunde komma ut och alla tutade på mig.

Jag var tvungen att åka genom hela stan bland bilar och rödljus och hemska rondeller (jag hatar rondeller).


Hem kom jag i alla fall och dom andra också. Känns alltid nervöst när man vet att dom har 100 mil att köra och det dessutom är vinterföre.


Det blev tyst i huset. Katten Oskar är jättesur. Jag kunde inte somna. Jag har vant mig med ljud. Det gör jag fort. Vänja sig vid tystnaden tar längre tid.


Det känns tyst och tomt i mitt hus. Jag gjorde ett nytt försök att ligga en stund på spikmattan när jag kom hem. Det underliga vara att Oskar omedelbart klev upp på min mage och började trampa och trampa. Så höll han på hela tiden och han brukar inte göra så. Vissa saker begriper man sig inte på med djuren.


Min skräcktid är januari-februari. Kyla, ont överallt och mitt humör är väldigt lågt. Dessutom brukar allt som kan krångla göra det då. Min träning till tilltro till livet sitter väldigt långt inne. Nån sa att man skulle försöka tänka på 5 bra saker som hänt varje dag för att hålla humöret uppe. Kan inte hitta en enda bra sak idag men kanske sker ett under innan kvällen är slut.


Jag längtar efter solgula blommor och kvittrande fåglar. Längtar efter öppen sjö och dofter av syren och rosor. Så mycket längtan. Nu längtar jag också efter en sommar då jag ska få vara ledig och ingen ska kunna tvinga mig till någonting.


Tänk er go vänner att veta att man själv får bestämma när man ska kliva upp och vad man ska göra. Inga tider att passa, inga som ska skälla på en utom möjligen någon hund. Jag kan nästan inte fatta det ännu.  Ha tid att träffa vänner och få sitta uppe på nätterna med dom andra och inte behöva lägga sig för att man ska upp och jobba.


Nu gäller det bara att leta efter pensionerna så att jag kan klara mig. Vet att jag gör kanske det mest vågade jag någonsin gjort men jag har nog inget val.


Jag måste få leva i frihet några år när jag är ganska frisk. Man vet inte hur det blir sedan.


Idag kan jag inte komma på något bra ord. Ger er därför en bukett av smörbollar som lyster som solen.


  

   

Av Anita - 2 januari 2010 15:42

  


Varför i fridens namn har människan en yllepläd på bloggen? Kanske frågar ni er det. Underligt men ser ni. Det finns en historia.


Det är så att idag har sonen och jag varit till min moster. Hon och hennes man bor alldeles vid det som en gång i tiden var Ragundasjön. Högt uppe mot bergkanten med en hänförande utsikt över åkrar och ängar. En gång i tiden var det sjön där innan vildhussen lyckades tömma hela sjön och jag kan tänka mig att det var vackert med vattnet nedanför.


Nåväl vi har varit dit och fikat och vet ni. Hon bjöd på Brittatårta med smultron. Tänk er mitt i 20 gradig kyla får du smultron med smak av varma sommardagar.


Åter till pläden. Den började komma till en sommardag vid Fisksjöns strand.

Vi växfärgade garn och jag ska bara tala om för er att det är en myt att växtfärgat garn är i milda toner.


  


Kolla bara här vilka lysande fina färger man kan få om man bara har rätt vatten och rätt temperatur och rätt växter. Lysande såpdoftande färger.

Antingen blir man helt tagen av växtfärgning eller också tycker man att det är mycket jobb för lite. Det tar många timmar och mycket arbete men är härligt.


  


Moster som är en hejare på att väva har vävt den här filten till mig och skickat den för ruggning och nu har jag fått den. Hon påstår att den luktar Fisksjön av den.


Vilken gåva att få. Nu när sonen åker hem och jag fryser kan jag linda in mig i den varma yllefilten och sitta och mysa i fotöljen framför tvn och minnas de härliga sommardagarna vid fisksjön och alla gånger växtfärgningsgänget och tovargänget träffades nere vid sjön och färgade garn.


Kanske kan jag uppta det igen nu när jag blir ledig. Det var ju faktiskt väldigt roligt.


Annars var det en trevlig dag igår. Jag  och sonen var in till grannen och han bjöd på champanje i ölglas och jag blev lite svag i benen för jag är inte van att dricka sprit.

Sedan åkte jag till broder B och vi tjejer satt och såg på film medan killgänget satt i mitt kök och spelade kort och det hördes på glammet att dom hade kul.


Nu har tiden gått och imorgon åker alla tillbaka till Skåne och det kommer att bli väldigt tyst och trist. Det är förunderligt hur fort man vänjer sig vid att ha huset fullt med människor.


Vi ska åka till Kälarne ikväll och äta på hotellet hela gänget och det är skönt att inte behöva stöka med maten.


Dagens ord: Vissa gåvor blir en extra värdefulla. Gåvan att ha goda vänner omkring sig och en varm härlig yllefilt alldeles hemgjord som värmer benen hela kalla vintern.

Av Anita - 1 januari 2010 15:38

  


Nyårsafton började bra med att jag tittade på termometern och det var bara 15 grader kallt. En liten tur ner till kyrkogården för att tända ljus  var det jag gjorde först.


Frampå kvällen åkte vi alla ner till SnickarMagnus .Han och familjen bor i ett litet hus nere i byn nu när dom är uppe från Skåne. Vi var väl så där 20 personer och vi fick jättegod lasagne. Passade alla till och med dom kräsna ungdomarna. Det är inte lätt att bjuda på mat när det är skilda åldrar och smaker så det var ett bra grepp. Alla gillar väl lasagne.


Dom tre hundarna var rädda för fyrverkerier och då var det bra att vara i den här lilla byn. Broder O hade köpt någon sorts luftballonger som man eldade under och som flög i väg helt ljudlöst och fint. Fram för såna grejor istället för det som smäller och dundrar och skadar både människor och djur.


Lille Liam var också med och gick runt och tittade på saker för att sedan somna i sin vagn. Han är en väldigt lättsam liten kille. Puss på honom.



Idag har vi sovit länge och sedan kom AMV och hennes man. (Det är deras fina sommarhus som syns på översta bilden).


Vi har suttit här och fikat och folk har kommit och gått hela dagen. Vi är inbjudna till grannen på champanj efter maten och sedan ska det bli kortspel framöver natten här hemma hos oss.


Strängt taget så har det blivit en väldigt fin första dag på året. Det snöar ute men är bara 12 grader kallt och det är väl skapligt.


Nu kan jag inte låta bli att gruva mig lite för det två hemskaste månader på året som kommer. Jag måste jobba med min tilltro till livet och att allt ordnar sig till det bästa.


 Trots allt gick ju förra vintern också. Bilen höll och veden räckte. Det blev sommar och pengarna räckte till.  


Dagens ord får bli: Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, den gör bara livet tristare idag.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards