Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

LITE SLÖ IDAG

Av Anita - 23 maj 2010 13:33

  

Känner mig lite slö idag.

Det blev bara DansBritt och jag till Hanssons loge igår kväll. Jag kan inte påstå att jag blev balens drottning men inte heller den osynliga panelhönan på bänken.


Dom jag dansade med var duktiga att dansa och jättetrevliga så det var väl rätt ok.

Man får väl acceptera att tiden då man fick dansa varje dans och inte ens hann lämna dansgolvet är över. Ändå är jag samma person som förut och försökt att göra mig så fin det går och till och med målat ögonen fast jag hatar att ta bort makeup mitt i natten.

  


Det händer något inom mig i dansen. När man far hem genom den ljusa vårnatten med den skira grönskan och det speciella ljuset kan man känna sig lycklig. Nej föresten, det är fel ord. Tänk att det är så svårt att sätta ord på känslor. Det finns också ett stänk av vemod i dom här nätterna. Indalsälven lag blank och tyst fast vid Hammarforsen forsade vattnet så skummet yrde.

  


Kanske man kan säga att man känner sig otroligt levande. dansen finns kvar i kroppen som ett bubbel, småleende på läpparna. Det går inte att förklara för den som inte är dansare själv.


När jag svänger in på gården tänker jag att det vore trevligt att någon fikade med mig i natten. Kan sakna mammas och mina nattliga fnitterstunder då vi kom hem från danserna.


..men jag minns också haur det kunde kännas. Gruvsamt att komma hem till svartsjuka och sura män som satt uppe och glodde med anklagade ögon. Då kan jag vara glad at bara katten Oskar väntar på mig och spinnande lägger sig vid fotändan.


Idag är det grått ute och jag känner mig lite lat.

Visst, jag har rensat en rabatt men inte med någon riktig glöd.


Snart ska jag åka iväg på konfirmationsmiddag. Själv är jag inte konfirmerad men även om ungarna gör det för pengar och precenter kanske det fastnar något att ta med sig ut i livet som är bra. Något brukar fastna om man har en bra präst  (som inte spottar på en för en sådan präst hade jag i kristendom och det satt spår hos mig)

Ducka för kyrkan den spottar på en, sätter på småpojkar och bränner häxor. Det var det som fastnade hos mig och jag inser nu när jag är vuxen att det kanske var en lite orättvis slutsats. 


En smart grej finns det i alla fall. Att man hittade på att man skulle helga vilodagen och inte göra något på söndagar. Tänk så många drängar och pigor som har haft det att skylla på. Det gjorde du bra som hittade på Gud eller vem det nu var.


Nu är vi ju lite avkristnade och har väl aldrig så mycket att göra som just på helgerna. Då ska allt ske som man inte hann på vardagen. Inte är väl söndagarna några vilodagar för dom flesta inte, i alla fall inte för dom som jobbar heltid.


Från det ena till det andra så har inte svalan Iris kommit idag heller och nu börjar jag misströsta.


Dagens ord till alla människor som gnetar och gnor: Helga vilodagen och gå ut och gör ingenting en stund eller bara något riktigt riktigt njutningsfullt. 

 
 
Ingrid

Ingrid

23 maj 2010 16:42

Här var det väldigt noga med att vilodagen skulle helgas. Svärmor och svärfar var baptister och att arbeta på söndagarna gjorde man inte, utom när det vara absolut nödvändigt. Fast svärmor, som var den mest religiöse av dem, var av den meningen att om man jobbade inomhus, så att inga grannar såg det så gjorde det inte så mycket - hyckleri, som så ofta när det gäller människor som utger sig för att vara troende och sedan fördömer andra.

Ha en fin pingstdagskväll!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Soldansaren

Soldansaren

23 maj 2010 16:42

Vad kul att du har kommit igång med dansen igen. Själv är jag ju ingen större dansare trots mitt "namn" men det är ju det där du pratar om; att man känner sig levande, som har gjort att jag tagit mig den pseudonymen :) Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

23 maj 2010 17:33

Ja själv dansade jag TVÅ danser på stengolvet i Copperhills källare sedan gav jag upp.....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
storabh

storabh

23 maj 2010 18:15

Ja det blir väl dansbandsvecka v 29? Jag har fått förfrågningar om att låna ut Fimpen, men då är jag på Gotland, hihi!

http://storabh.wordpress.com

 
zaq

zaq

23 maj 2010 18:28

Fina du, ja, nog är det härligt med sommardanserna alltid, och!
Det är bra mycket bättre att fika ensam än med de där elakingarna, och följer en sån rackare med, så har man ett hellsike under kvällen också, de har en förmåga att hinna glo hela tiden och minsta hand som ligger två cm "fel" sätter igång ett inferna :-( Karljävlar... Fast det finns Fruntimmersjävlar ockås!

http://zaq.blogg.se

 
Dansann

Dansann

23 maj 2010 21:34

Anita! Vet Du ...Det blev faktiskt några danser för mej oxå denna helg....Ulf och jag sköt undan alla mattor i köket i fredagskväll och dansade till Jannez, Calle Schewen på köksgolvet...Vi tog en o annan tryckare med...också pratade vi om fina dansminnen....Kändes så gott!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

24 maj 2010 12:48

Jag älskade också att dansa och kommer ihåg den där känslan av att man kände sig mer än levande. Nu kan jag tänka mig att den blandas upp med ett visst vemod när du åker hem i den vackra försommarnatten ... Man har ju liksom inte hela livet framför sig längre. För mig var det längesedan jag dansade på dansbana ... jättelängesedan men det är ju aldrig för sent förstås ... så länge "skutan kan gå" ... du vet.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

24 maj 2010 13:51

Tack för din hälsning!!!
ja nu jobar jag igen..har fortfarande ont...MEN INTE alls så stark som förut.
Passade så bra i helgen..at min Lasse hjälpte Maria med saker i hennes stuga...vi hade förberett mat och hade i plastbyttor..så det var bara att ta med ut till stugan ..och satt ute och åt...och Lasse fick lite paus...
Jag försökte i natt på jobbet..att komma in i din blog...men då gick det i9nte...men NU lyckades jag!! Blev glad för det att kunna skriva lite till dej!!!
Kramen Anita!!!

http://margitholm.blogg.se

 
storabh

storabh

25 maj 2010 20:30

Jag läste i tidningen om en som klippt 2500 kvadrat med åkgräsklippare - och fick håll! Det du!

http://storabh.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards