Direktlänk till inlägg 4 juni 2010

I ÅRE VILL JAG INTE BO

Av Anita - 4 juni 2010 17:42

  

Kallt, blåsigt, snö kvar och björkarna har nog frusit det lilla som slagit ut men men vi får väl ta allt från början. Det händer så mycket nu så jag har lite svårt med att hålla ihop saker i rätt ordning.


Vi börjar med i förrgår kväll. Jag skulle på ett byamöte vid sju och hade tänkt mig att lägga mig ner i hammocken och blunda en stund. Somnade och vaknade vid 8-tiden. Det tyder på att jag är rejält trött och sliten nu.


Igår morse åkte vi jobbarkompisar till Åre för att träffa kollegor från andra kontor.

Samlades på Holiday Club, ett hotell som har en jättefin badanläggning med massor av bastu av olika slag, bubbelpoler och simbassänger och allt man kan önska sig.

 Nu hände det sig att jag fick en SPA-behandling i precent och det var bara att vandra in på ett SPA och få en oljemassage och ansiktsbehandling. Ljuva tider så skönt. Överraskad blev jag också. Naturligtvis också väldigt glad och tacksam.


Vi badade och bastade och åt en jättegod middag och ibland i prat och glam kom det för mig att det här är kanske sista gången jag träffar vissa av dom. Människor som jag gillar att umgås med.


Dessutom var det några nya som jag gärna velat lärt känna mer. Det är alltid intressant med nya människor. Ja, så är det nu.


Sista dagarna eller rättare sagt veckan har det varit ett pärlband och utsökta middagar och ska jag fortsätta så här så kommer jag att gå upp i vikt istället för ner som jag hade tänkt mig.


Ja ja. Det är kanske tur att man lägger på sig lite fläsk för sedan blir det nog inte fett. Med den pension jag får så får man väl leva på hullet och fisk ur Fisksjön.


Som sagt i Åre vill jag inte bo. Vi åkte upp för att titta på det nya lyxhoteller Copperhill. Det låg allra längst upp på toppen så högt man kan komma och hade en fin utsikt men det var allt. Vilket fult hus. Såg ut som en fångvårdsanstalt.

På vägen upp var det fantastiska villor. Skulle väl föreställa sommarstugor men var riktiga lyxvillor och en del var väldigt snygga dessutom.


När man ser sånt kan man inte låta bli att undra hur folk kan ha så mycket pengar att man har råd att ha sådan här hus och inte ens bo i dom permanent.

Så kan man också undra varför vissa ska vara så rika och en annan som alltid slitit i hela sitt liv ska ha så lite pengar.


men........ frågan är om dom är så mycket lyckligare. Jag skulle naturligtvis vara det för då slapp jag frysa och kunde resa runt till mina vänner och till varmare ställen när jag ville......men är man van att ha mycket pengar kanske man inte kan uppskatta det på samma vis som jag skulle göra.


Ja det finns mycket man kan fundera över. Ikväll ska jag ta det med ro och stanna inomhus för det blåser så förfärligt kallt ute.


Imorgon bär det av på nya äventyr av ett helt annat slag.


 Föresten,från det ena till det andra. Hela jag är mjuk som ett barnasle efter oljemassagen (till vilken nytta kan man tycka) men jag luktar i alla fall inte gammelkärring Garanterat.


Dagens ord: Man bör aldrig lita på en kvinna som säger hur gammal hon är.Säger hon det kan hon säga vad som helst.

 
 
Ingrid

Ingrid

4 juni 2010 19:11

I Åre har jag varit en gång. Jag åkte med en resa som Hushållningssällskapet här på Gotland ordnade. Vi flög till Östersund och bodde utanför stan på ett motell. Sedan gjordes det bussutflykter därifrån varje dag och en dag var vi i Åre. Vi tog linbanan upp till Åreskutan och såg inte ett dugg. Det var precis tjockt av dimma, så den utflykten fick vi inte mycket glädje av. Annars var det en härlig resa som jag gärna skulle vilja göra om.

Ha en fin helg, vad du nu ska ut på för äventyr!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

4 juni 2010 22:01

Och jag som alltid säger hur gammal jag är. Liiitar du inte på mig? Buuuu ... Visserligen kan jag säga vad som helst :-) men lita på mig det kan man.

Och inte är du tvungen att flytta till Åre heller. Det känns väl skönt att veta. Vissa ställen känner man för direkt och vissa skulle man för allt i livet inte vilja bo på.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

5 juni 2010 12:16

I Åre har jag aldrig varit.
Det blev inga skidsemestrar när kottarna växte upp. Vi satsade på deltidsjobb för att få mer "barntid" och fyllde på familjen med hästar, får och kaniner. Några hönor hade vi visst ett tag också. Ingen frågade i alla fall någonsin efter skidsemester, vi var nöjda ändå.

Att sluta jobba innebär ju förstås inte bara frihet, utan även många farväl. När man inte längre har jobbet gemensamt så rinner många bekantskaper ut i sanden. Det har jag märkt, som har bytt arbetsställen lite nu och då. Visst "morsar" man på varandra och pratar en stund när man möts, men det blir inte detsamma.
Men, men, sån´t är livet!

Ha det nu så alldeles väldigt bra på Nationaldagen!
Kram!

 
Ingen bild

Lena / Boppan

5 juni 2010 14:08

Till Åre kan jag tänka mig att HÄLSA PÅ ej mer. Är 53 tror jag men det kan väl inte stämma. Ska nog vända på siffrorna! ;-)

 
Soldansaren

Soldansaren

5 juni 2010 17:03

Ja, detta med pengar. Tycker att det som har pengar inte har vett att använda dem på rätt saker. Har aldrig förstått dem som vinner miljonvinster och påstår att de ska fortsätta att leva precis som de gjorde innan. Vilket slöseri. Varför spelar de över huvud taget? Det är väl bättre att vi som har vett att sätta sprätt på pengarna på rätt sätt vinner?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

6 juni 2010 09:37

Härligt med oljemassage och ansiktsbehandling:)
Jag kan nog tro att även om det blir skönt att vara "långledig" är nog känslorna blandade. Säkert kommer du att sakna en del......
Njut av nya äventyr och må så gott!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
Herta

Herta

7 juni 2010 21:04

Var i Åre en sväng för ett par år sedan, några dagar under en sportlovsvecka. Jag hade hittat ett bra pris på nätet. Åkte dit med sonen + en kusin till honom..innan vi for vidare till Håsjö där vi åkte spark och annat kul. Nån gång kan det vara kul men ofta , nej.
MItt favoritställe vinertid när vi pratar utförsåkning är nog mera Bydalen, ett jättehärligt ställe, lugnt och härligt, vettiga backar där jag inte blir vettskrämd osv.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards