Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT

Av Anita - 16 juni 2010 20:12

...och alltför snart blev det sista dagen i Helsingborg.

Mulet men ingen blåst och idag ska vi till Sofiero och verkligen vandra runt i den fina parken. Kinabrors äldsta dotter kom och hämtade tillsammans med sina 2 barn.


  

Jag som verkligen ÄLSKAR blommor njuter av att gå i den fantastiska blomprakten och få nya ideer synd bara att det mesta inte går att genomföra i kylan hemma.

  

Naturligtvis ska man avsluta med att dricka kaffe och äta winerbröd uppe på slottscafet. Sitta där och se ner i dalen med alla blommor och faktiskt njuta av solen var härligt. Inåt landet mullrade åskan för fullt.

  


Jag följde med  brorsdottern C ut till Rydebäck ett litet samhälle alldeles ute vid havet. Så dundrade åskvädret och regnet ner men efteråt kom solen och värmen som genom ett trollslag. Vi vandrade lite på den fina sandstranden och sedan for  C ut till en bonde och köpte färskpotatis, grön sparris, varmrökt lax och rökta

räkor. Till det en härlig romsås.

Vi satt ute på altanen i solen och åt och mådde gott. Tänk att ha så nära till så mycket gott att äta. Vilken delikatessmiddag.


Så var det dags att åka tillbaka till sonen och han jobbar natt den här veckan och skulle åka iväg klockan tio

PappersBeda, Micke och jag gjorde som alla andra. Vi drog ner till stranden. En av fördelarna att bo som han gör är att det bara är nerför backen så är man på strandpromenaden.


Det var som att komma utomlands. Folk flanerade, satt i grupper och grillade och spelade. En massa spelade vollyboll (vet att jag stavar fel men skit samma) och vi till och med träffade EmmaFlash där nere.


Så var det dags att sätta sig på tåget när vädret äntligen blivit bättre.

Alltså. Jag begriper inte hur man i dessa moderna tider kan ha ett så dåligt sätt att resa.


Packa in 6 främmande kärringar i en massa sängar från golv till tak i ett utrymme som är betydligt mindre än vårt gamla skafferi. Väskor och grejor och fullständigt utan luft. Hualigen vilken fasa.


Insåg snart att jag inte skulle klara av det. Jag behöver luft och rymd så det blev att smita in och sätta sig på sittplats och sova där. Det här tåget hade dessutom en skitäcklig toalett med nerpinkat golv och skitiga tvättfat och som ni vet är inte jag kinkig.


Ju längre upp vi kom desto skakigare och rangligare går tågen men man har genomlevt det här också och PappersBedas man hämtade oss så nu är jag hemma igen.


Eftersom det blivit dåligt med sömn har jag inte haft tid att fundera och samla ihop mig men det kommer. Katten Oskar och grannen är i alla fall glad att jag kom hem och Oskar var inte så sur som jag tänkt.


Orkar bara packa upp och sätta mig ner och öppna posten.

Nu borde dagens ord bli:

Borta bra men hemma bäst men jag vet inte. Tror vi tar:

I södern är många onödigt rika och en del går och tigger med trasiga kläder. Känns lite bättre här där alla är lite halvfattiga. 

 
 
Liliann

Liliann

16 juni 2010 22:20

Välkommen hem!!!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

zaq

16 juni 2010 23:36

Härliga du, åter i hemmets vrå efter strapatsrik resa... Hoppas du Summa-Summarum haft det trevligt och intressant!
kramas

 
Skatan

Skatan

17 juni 2010 07:20

Välkommen hem till DITT paradis. Men jag håller med om att Helsingborg är en vacker stad och bor man så nära havet som Micke att det bara är att rusa ner till stranden så där ... så är det ju HANS paradis förstår jag ... som du ju kan besöka ibland. Som han besöker ditt.
La märke till en sak som jag faktiskt funderat på. EmmaFlash? Har de gått skilda vägar hon och Micke? Jag passade på att besöka hennes blogg och såg ingen Micke ... :-(
Sofiero är verkligen vackert med sin blomsterprakt men din trädgård med den vilda naturen så tätt inpå och vattnet och ... går inte av för hacker den heller.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

17 juni 2010 08:43

Å Anita! SNART börjar ditt "EVIGA SOMMARLOV"!!! NJUT!NJUT!!! Äventyret kan aldrig börja för sent!!!

Kramar i massor till Dej! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

17 juni 2010 14:18

Det lät för himla gott med den färska sparrisen och färsk potatis direkt från en granne. Känns som att vi får vänta ett tag innan vi kan skörda här i Norrland. Å andra sidan får de leta av bara sjutton därnere om de ska hitta några hjortron. Mums!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
angelica

angelica

18 juni 2010 13:11

Sv: Nä jag förstod att ni hade fullt upp. Så är det väl alltid trotts man tycker man har mycket tid på sig. :) Det är alltid skönt att komma hemifrån ett tag var man än bor någonstans. Jag förstår att det ska bli skönt med ledighet och lite mer tid till saker och ting. Jag hade aldrig klarat ett dagtids jobb med så lite fritid. Evig sommarlov låter toppen :)

http://aangelicaa.se

 
alice.

alice.

18 juni 2010 15:15

Sv; Jag blir så trött när jag får kommentarer som dina. Tror du att jag satte mig ner en dag och kom den helt fantastiska iden att skaffa mig en ätstörning? Jag har aldrig valt att få ångest var gång något nuddar mina läppar. Har du förstått vad ätstörningar handlar om. Det är inte att finna en liten valk och vilja gå ner två kilo. Det är att fullständigt hata sin kropp. Jag ser ett monster i min spegel. Jag får ångest för nästan allt. Jag lever med döden tätt intill mig eftersom ångesten lever så tätt inpå. Det är svårt att orka varje dag. Det är svårt att varje minut ta emot slag och sparkar från sig själv.
Din mamma fick cancer. Jag fick anorexi. Båda är sjukdomar. Jag kanske dör som ett benrangel. Mitt hjärta kan sluta slå när jag nått en sån vikt. Kanske tar jag livet av mig i en ångestattack. Jag har hört många anorektiker säga att som hellre skulle drabbas av cancer än anorexi. Anorexin påverkar dig så fruktansvärt som person. Hela din personlighet förändras. Du isolerar dig. Du blir deprimerad. Du skadar dig själv. Du styrs av en enda vilja och är villig att offra nästan allt för att nå din dröm. Att vara smal. Det är kanske synd om min omgivning. Men vad fan ska jag göra åt det. Jag kan be om hjälp. Berätta om min allra största hemlighet. Men vad skulle jag då leva för. Då kan jag inte bli smal. För det är det hela mitt liv handlar om. Att bli smal. Bli vacker. Du får kalla det långsamt självmord. Du får tänka på din mamma. Men tro aldrig att vi ätstörda har valt det här livet.

http://sommarregnsdans.bloggplatsen.se

 
storabh

storabh

19 juni 2010 14:56

Svänger inte av från E-fyran i år. Det blir rakt opp till Kemi. Kram på dig!

http://storabh.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards