Direktlänk till inlägg 22 juni 2010

SURKÄRRING

Av Anita - 22 juni 2010 22:31

  

Nog har jag varit onödigt positiv nu ett tag men idag känner irritationen jäsa inom mig.

För det första skulle det bli fint väder idag enligt prognoserna men inte, regn var vad det blev.


Fordonsdatorerna krånglade och det var ett strul på jobbet.


   Jag skulle bjuda DataFia med familj på middag som tack för hjälpen med läckande rören.


Såg mig själv stå vid stora järngrytan och göra en god italiensk köttfärssås med färska örter ur kryddlandet. Stå där och röra medan doften av basilika, timjan,oregano och lök skulle fylla köket med de mest ljuvliga dofter.


Plan ett är redan raserad. Den med att göra köttfärssås på älgfärs. Det blir det mustigaste och godaste.


Nu är det så att trots att jag har älgarna inne på gården och alla män runt omkring är jägare så får jag inte tag i något älgkött iår.


Ett viltslakteri har öppnat och får man för mycket kött säljer man överkottet dit så slipper man stycka. Så därför är jag för första gången utan älgkött och det är verkligen en brist.


Nåväl. Vi har ju en affär på byn där jag jobbar så det är väl bara att gå in och köpa lite köttfärs. Jo pytt och pang i karamellen. Trodde jag ja. Man hade ingen köttfärs. Trodde att det var ett ganska vanligt livsmedel!

40 km att åka till nästa affär och om en timme står sex jättehungriga människor på min bro och trampar.

Så är det ett bo på landet.


Plan 3 blev att köpa vanliga frysta köttbullar och så gjorde jag en tomatsås till spagettin men jag tycker det är skammen att bjuda på det då jag vet hur mycket godare min köttfärsås kunnat bli.


   

Faan vad sur jag blir.

Ja,ja, jag vet att det är en bagatell men jag tycker så mycket om att göra god mat och det minsta man kan begära är väl att det ska finnas mjölk, smör och köttfärs.


Nåja nu är allt uppätet i alla fall. Jag har hunnit klippa en bit av gräsmattan och det har slutat regna. Det droppar inte av rören på toaletten.


Förmodligen är det bara att lugna ner sig och förstå att bo i glesbygd har sitt pris.

Som turisterna och politikerna tänker men inte säger högt.

"Skyll dig själv din dumma jävel som tjurar på med ditt dumma: Vi flytt int"


"Låt landsbygden leva" är bara en klycha som inte alls gäller norrland.

När banker och järnvägsstationer och skolor och bussar försvinner och hyreshus rivs och vägarna blir sämre och sämre och trots det har ett av Sveriges högsta skatt och lägsta inkomster så förstår man ju vilket skitsnack det är.


"Låt landsbygden leva." Kyss mig någonstans sådant bakslugt dyngprat.


Vi är ju bevars "tärande". Elen som kommer från våra kraftverk (7-8 st) bara i Indalsälven den tas emot med glädje minsann. Trots att den är så nära har vi dyrare el än i Stockholm.


Alla hemska kalhyggen som står som sår i naturen. Vart går virket någonstans. Jo, minsann Söderöver förstås.


Vore man inte tjurig som en gris hade man dragit för länge sedan. Visst får man betala bra för frisk luft och rent vatten och för att slippa ha larm på husen och kunna hänga nyckeln på en spik och hoppas att någon går in och kokar kaffe tills man kommer hem. Eftersom maten tog slut så får dagens ord bli.


Hungern är bästa kryddan.

 
 
Ann

Ann

23 juni 2010 07:49

Hej kompis! Det är väl samma ägare som ICA på Hammarn! Man ska inte ha varor för servicens skull utan det ska liksom räcka precis!! Vill nån fler handla så bryr man sej inte om det! nu är det 1½ år sen som jag satte min fot på ICA....och jag behöver inte göra det! Nu finns det ju köttfärs i frysen då jag har jägarn inom samma väggar...
Har man bara planerat och råvarorna hemma så är nog landsbygden det absolut bästa tycker jag . Ett exempel...Jag fick hastuttrycka och besikta mammas bil igår...Det tog 20 minuter från det jag åkte från jobbet och kom tillbaka igen inklusive besiktningen...snacka om att att kunna utnyttja tiden...de kan ingen stad i södra Sverige "slå". Dessutom servicemindade trevliga besiktningsgubbar som jag pratade ditt och datt med...

http://dansann.blogg.se

 
Ann igen

Ann igen

23 juni 2010 07:53

Hej igen! Vad hittar Du på till Misdsommar förresten? Vi hade en tanke på Fisksjön ett tag men vi stannar hemma på vikbäcken och "bara är" (jag ska på Dannero imorrn, men sen)....
Om du är fiskesugen så kan jag skvallra att det hugger bra i Kolbjörnsjön nu...
Åsså ser vi fram emot "Väckarklockskastarceremonin"!!! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 juni 2010 08:08

Det dyker väl upp dom vanliga för att käka lite middag så det blir nog bara lite äta och som sagt rätt lugnt. Kom precis på att 30-de när jag har min sista dag på jobbet är det ju premiär på Hällesjö. Tala om bra början för vi ska väl dit????

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

23 juni 2010 09:31

Hej på dig Surkärring!

Klart att man blir sur när inte butiken ens har basvarorna hemma. Lite köttfärs är väl det minsta man kan begära.

Men det är ingen större idé att beklaga sig över att man inte bor i storstad, precis som du skriver, passar det inte får man väl flytta.

Det får vi här på Gotland höra när vi beklagar oss över brister i kommunikationen med fastlandet. När båtarna inte går för att det blåser och flyget ställer in p g a askmoln och strejker, när tidningen inte kommer för att det varit dimma. Passar det inte får ni väl flytta!

Hoppas att du får en fin dag idag, här är det strålande solsken och nu ska jag dra en vända med dammsugaren för på fredag kommer yngste sonen och hans sambo hit och de har aviserat övernattning. Det gäller nog att se till att Skånen är väl kyld!

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

23 juni 2010 10:51

Ibland sätts man verkligen på prov och ... allt går en emot.

Men imorgon ... säger Skatan käckt och hurtigt ... är en annan dag. Då skiner säkert solen och aaalllttt ordnar sig till det bästa.

Du fååår slå mig på käften om du vill ... jag är ju på ett visst avstånd så det blir ju inte så lätt .. :-)

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

23 juni 2010 11:06

Ja man behöver få vara surkärring också ibland....
Kram å han en fin midsommarhelg!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansaren

Soldansaren

23 juni 2010 19:48

Känns lite uppfriskande att läsa ditt inlägg. Naturligtvis är det trist att du har haft en motig dag men det är uppfriskande att du tillåter dig att bli förbannad och inte är så där onaturligt hurtig (som jag iblandförsöker vara fast jag innerst inne är precis lika förbannad över att allt ska jävlas. Även om jag bor i en stad.)
Kram på dig och nya tag i morgon!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

23 juni 2010 21:16

Pssst!
Du kan väl bjuda dem på middag en gång till!
En annan dag. När du i god tid innan köpt älgfärs
och då bjuda på din supergoda kryddoftande köttfärssås.
Du vet, man kan alltid göra om och köra filmen en gång till och ändra på slutet, i alla fall i verkliga livet. :)
(de inspelade är det ju liksom kört med, de slutar på samma sätt varje gång)

Upp med hakan nu, i övermorgon är det Midsommarafton och sedan börjar ditt livs semester!!! :)

 
Ingen bild

bopppan

23 juni 2010 22:30

Men snälla du - flytta hit till Skåne istället ;-)
Kram Boppan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards