Direktlänk till inlägg 27 juni 2010

HATAR BLÅSVÄDER

Av Anita - 27 juni 2010 09:27

  

Nu har det stormat i två dagar rent förjävligt.

SofiePropp och jag hade planer för igår att vi skulle städa strandstugan och göra iordning nere vid bryggan.


Vi går ner dit i stormen och möts av ett upprört vatten. Det är högre vattenstånd än vad jag någonsin sett. Vågorna slår långt upp mot land och vattnet är alldeles kolsvart av allt dy och skit som rörs upp av vågorna. Kallt är det också. Inte ens med vinteroverall skulle det vara trevligt att vara ute.

Blommorna som kommit upp ligger platta efter marken. Allt lös ligger kringblåst överallt.


VART TOG VÄRMEBÖLJAN VÄGEN? Vem tog den på vägen? Fy dig!


Så vi satt oss framför tvn och tittade på "Avatar".

Jag kan föreställa mig att den filmen är rent fantastisk att se på bio och än mer i 3D(heter väl så?)


Frampå kvällen kom AMV med familj och dom hade varit ute på biltur. Två barnbarn måste ju ha något att göra och nere i deras stuga finns det ingen el eller tv så nu bänkade vi oss och såg på " Den ofrivillige golfaren".


Känns lite fånigt att sitta och glo på tv mitt i sommaren när man i vanliga fall brukar vara ute men som sagt. Kallblåst är det värsta. När det blåser från nordväst kommer vinden rakt över sjön och drar upp för backen rakt upp till min trädgård och jag hatar det. Om natten viner och piper det överallt och det är svårt att sova.


Idag är det auktion nere i byn men det känns gruvsamt att åka dit. Få se om jag gör en sväng lite senare på dagen.


Inga kort blir tagna heller när lusten att gå ut är borta. Får ta till vackra kort som  brorsdotter C tagit av Sofiero. Ja, vackra kanske inte bilden av tokfiorna Olivia och mig men dom är i alla fall sällsynta. Vi slutar med det för idag.

  


Och du som tog sommarvärmen, lämna tillbaka lite grann i alla fall.

 
 
Skatan

Skatan

27 juni 2010 11:12

Fy sjutton vad träligt ... med blåsväder och stormigt så här års. Jag förstår att du blir nedslagen. Om jag bara kunde skulle jag dela med mig av det fina vädret vi har här i Sörmland just nu. Och varmt är det också.

Massor av kramar ...

Det blir säkert bättre om några dagar ... håller jag tummarna för.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

27 juni 2010 11:31

Kan inte annat än hålla med dig.....men i dag skiner solen om än inte så varmt...
KRAM i snålblåsten....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

27 juni 2010 11:45

Fy så trist med blåst och kyla. Här har varit riktigt härligt. Hoppas att sommaren snart kommer tillbaka till er också. Det ska ju bli någon typ av värmebölja nu i veckan som kommer.

Vi såg också filmen igår kväll. Den är så där lagom småtrevlig och även om den väl inte lockar till några stora skratt sitter man med ett leende på läpparna.

Ha en skön söndag!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

27 juni 2010 12:24

Värmeböljan är här, fast inte så varmt, lagom, vid storm finns det många lyckliga vindsurfare..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Herta

Herta

27 juni 2010 16:44

Vi lämnar nu ett soligt och varmt Öland och åker mot ett som vi fått beskrivit varmt och soligt Södermanland. Hoppas NI får mera åt det varmare hållet snarty.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ann

Ann

27 juni 2010 17:10

Vi var på auktionen...Inte för att jag ropade på nåt! vbill ha en aha-känsla om jag ska ropa....Men det var trevligt och mycke folk! Åsså köpte vi oss varsin korv...så ska de va på auktion!!! Kram till dina tre sista dagar... SEN....!

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

27 juni 2010 22:02

Nu lyser solen gul och stor över hela Sverige. Åtminstone på väderkartan. Hoppas vi slipper den där blåsten som slet och drog i ekan idag. Läskigt!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards