Direktlänk till inlägg 19 augusti 2010

VILKEN KVÄLL, VILKEN DAG

Av Anita - 19 augusti 2010 21:21

Vilken kväll det blev igår. DansBritt o DansAnn hämtade mig och gänget åkte iväg.

  

Här i gott sällskap i baksätet med förväntan inför sista dansen på Hällesjö.


Vilken kväll det blev Playtones spelade och det var ett väldigt gung ska jag säga. Dom var så bra så bra, bästa som varit i sommar.


Som vi dansade.

 Vilka danskavaljerer.

 Glädjen spred sig som en varm eld i kroppen.

 Pausen tillbringade vi på vår vanliga bänk och naturligtvis kom det fler och vi skrattade så mycket och hade så roligt.

Det är ju så att det inte bara är dans. Det är människor man bara träffar på sommaren. Det är människor i alla åldrar, allt från unga till gamla. Det är det som gör Hällesjö så speciellt.

Ann lyckades få en så fin bild tillsammans med killarna i Playtones.

  

Lite vemodigt är det allt att skiljas från sommarens sista dans. Nu är det mörkt när man kommer hem och det är tyst i huset. Det är tyst utanför också och känns lite tomt. Det blir så när det varit folk i huset i flera månader.


men idag sken solen och jag fick besök av 5 av mina kurskamrater och vi har haft en härlig dag tillsammans. Vilket fikabröd dom hade med sig. Hembakat underbart gott bröd.

 Vi åt en italiensk lunch och hade så mycket att prata om och göra. Vilket gäng det är.


Så då har jag mina släktingar som är ett gäng.

Mina danskompisar som är ett gäng och dom här kurstjejerna som är ett gäng.

Alla så olika och det är det som ger kryddan åt livet.


Så ikväll har jag varit till broder O på surströmming. Nya surströmmingen har kommit nu och det var fint att sitta på hans gård i solen och äta.


Så har då dagen gått och jag har som sagt inte sovit mycket sista dygnet men jag känner ändå att energin sakta håller på att komma tillbaka till mig efter år av energibrist.

 Tror inte jag har förstått hur dåligt jag mått.

 Utslagen i ansiktet är helt borta, klådan i ögonen likaså. Jag känner mig starkare och har inte ont någonstans. Blodtrycket har gått ner.



Mitt Paradis är läkande och stärkande. Det känns väldigt väl faktiskt. Allt har liksom fått en annan glöd och jag känner hur nöjd jag känner mig.


Att kunna sitta nere vid sjön. Se trollsländorna flyga. Sällskapa med fjärilarna och se dom landa på mina händer och i mitt hår. Gå omkring i vattnet. Vattnet i Fisksjön är fortfarande klart som glas och jag måste därför visa det här kortet en gång till av sjöbottnen när solen kastar sina guldstrålar över det.


Är det inte vackert så säg.

D


 Det är så många gånger under en dag som jag tänker att det är så skönt att inte ha bråttom. Det jag inte gör idag kan jag göra imorgon. Det kommer att ta tid att komma in i det här att vara ledig och förstå att jag inte har bråttom. Efter att i så många år gått på full fart känns det ovant.


Imorgon väntar nya äventyr och jag kan säga att nu är livet alltid ett äventyr. Nya saker dyker upp varje dag. Det är riktigt spännande att leva.


Dagens ord: Att vakna varje morgon utan väckarklocka och utan måsten är en stor stor gåva.    

 
 
Ingrid

Ingrid

19 augusti 2010 22:45

Det var inte dåligt att ni fick dansa till Playtones. Jag såg dem ju i dansbandskampen och tycker att de är jättebra. Inte undra på att det blev en härlig kväll.

Så härligt att du mår så bra!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Herta

19 augusti 2010 22:52

Vilken härligt inlägg även om Du beskriver den höst som kommer. Du gör såna bra beskrivningar av livet tycker jag.

 
zaq

zaq

19 augusti 2010 23:36

Kära hjärtandes, vad roligt at läsa att det blev en kanonkväll, se, -nog dansar du MINST en sommar till!
kramar!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

20 augusti 2010 10:50

Vad härligt det är att läsa om hur bra du mår ... om hur du njuter av din dag ... om hur du l e v e r!

Samla dina inlägg i en bok ... och ge ut den vetja!

Du skall veta att du har en alldeles unik härlig berättarstil ... och att du skriver om saker och ting som går många förbi ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

20 augusti 2010 15:10

Ett tips!
Om du någon gång råkar ut för att känna att det är trist, tänk på hur det var när det var som värst på jobbet. Sen mår du bra!

http://storabh.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards