Direktlänk till inlägg 21 december 2010

EN ANNORLUNDA JUL

Av Anita - 21 december 2010 22:09

  

När jag klär julgranen tänker jag altid bakåt och framåt.

Vad kommer att hända nästa år. Jag brukar alltid ha något sällskap när jag klär granen. Ifjol var det gullige lille Liam som hjälpte mig.


Det var sonen som körde hem julgranen och tippade med snöskotern och gjorde illa sitt knä. Sedan fick han magsjuka så hans jul var inte så väldigt kul ifjol.

Iår har han haft axeln ur led så han har lite otur med förejultiden.

Känns som om jag också har det.


Känns konstigt att inte ha huset fullt med folk när det är julafton. Det är nog den första julafton som jag är ensam. Jag ska vara hos DataFia med familj och på annandagen kommer sonen och sedan kommer det fler och fler så innan nyår är vi alla samlade.


Idag är det -30 grader kallt och månförmörkelse sägs det. Jag har faktiskt inte sett någon måne.  Det känns rätt varmt inomhus. Med torr ved,armmuddar och varma kläder har jag det skapligt inomhus. Jag har fallit till föga och satt på ett till element. Blir elräkningen för hög får jag väl dra in på maten och sitta hemma och äta gammal julmat eller fara och snika åt mig mat hos vänner och bekanta.

Jag får väl försöka ha tilltro till att det ordnar sig. Jag har den dåliga förmågan att alltid förvänta mig det värsta. Det är ett otyg som jag måste göra mig av med.


Gamla A har varit hit en sväng idag trots kylan och burit in ved till mig och det var ju tacksamt så jag slapp gå ut.


Jag har lyssnat på radion och till min glädje körde dom ett gammalt radioprogram som jag alltid lyssnade på när jag var barn.

Nicke Lilltroll. Det programmet gick alltid på julaftons förmiddag och det missade man aldrig. "Mossa mossa på er alla människobarn" var början och slutade med "Må så grankott".

Så jag satt här för mig själv och smålog och minns känslan. Tänk att ibland poppar det upp gamla goda minnen när man hör något som man glömt för länge sedan.


Undrar vad tomten från Vårkallhöjda kommer att säga när jag inte är hemma när han kommer vandrande över isen på julaftonen. Kanske ska man sätta en lapp på dörren?


Minns att jag sa när jag var liten att jag skulle aldrig sluta tro på tomten, jag menar. Något ska man väl tro på men.......


Dagens ord får bli: Man ska aldrig säga aldrig. 

  



 
 
billan

billan

21 december 2010 22:50

Tror du kommer att få en fin jul i alla fall, även om den blir annorlunda....
Apropå "jul-sjukor", förra julafton fick mitt bonusbarnbarn (då 9 år) magsjuka mitt i julklappsutdelningen och spydde i första, bästa kärl....hon tog stekpannan:)))...
Elda på, Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

22 december 2010 08:36

Skönt att det börjar vända lite för dig.-30 grader här idag också sköntsådana här dagar att vi bor i hyreshus. Läste att det finns inte en vedpinne att köpa,norskarna har köpt upp allt. Undrar om vi har nån ved kvar i stugan, förvarar ju en hel del utomhus...eller om den fått "fötter"?
Tomten han VET alltid vart man befinner sig så du behöver inte vara orolig!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

22 december 2010 10:33

Vi finns nära varann på julafton då, bara några hundra meter ifrån varandra...vi kommer att vara i Valla hos Daniel, Malin och Melissa på julafton...

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

22 december 2010 14:35

Det blir säkert en jättefin julafton hos Datafia ... även om den blir annorlunda mot vad du är van vid. Varmt och skönt dessutom. Och så har du ju alla de dina samlade så småningom i alla fall.

Nej, man skall aldrig säga aldrig ... men inte alltid säga alltid heller ...

Kramar!

PS Nicke lilltroll kommer jag också ihåg ... :-)

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

storabh

22 december 2010 16:17

Det blir säkert en bra jul, bara temperaturen stiger. Jag hatar denna gastkramande kyla.
Tänk på alla goa bloggvänner, som tänker på dig.Det värmer kanske ända opp till Fisksjön. Fimpen startade trots - 23 i morse! Makalöst.
God Julkram från mej!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards