Alla inlägg under december 2010

Av Anita - 7 december 2010 09:54

  

Igår steg hoppet när det var bara 10 grader kallt. Jag fick till och med inspiration att sätta upp julkrubban som Britt och jag gjorde.


Säg den glädje som varar länge. Idag är det över 20 grader kallt igen och jag sitter och gruvar mig för att gå och hämta ved och hämta posten och sköta om fåglarna.


Har ni försökt att göra pajdeg med torgvantar på er? Näää tänkte väl det. Jag kan tala om att det går inte alls bra.


Min plan var att baka en paj till brorsdotterns J kommer. Vi har planerat att baka tunnbröd imorgon. Man måste ta med egen ved och du vet ju hur dåligt med ved jag har. Dessutom tar det lång tid att få upp värmen i ugnen när det är så här kallt.


Kylan förstör det mesta för en och jag mår som en riktigt surgroda idag. Ska det aldrig ta slut.


Inte sjutton har det hjälpt att gå på positivitetskurs inte. Hur jag än tänker så kan jag inte hitta det minsta lilla korn av positivt i den här skiten. Blåskatarren har återkommit med förnyad kraft och undra på det när man ska frysa jämt.


Nej, nu är det bara att bita ihop och klä på sig och ut och göra det som göras måste och låta bli att tänka framåt och bara koncentrera sig på nuet.


Dagens ord är då inte lätt att hitta men jag drämmer väl till med:

Det är ingen ide att oroa sig för framtiden. Då får du vara ledsen två gånger istället för en. 

Av Anita - 6 december 2010 14:07

  

I morse när jag vaknade kände jag att det var lite mindre kallt.

Jag är NÖJD  med att det bara var -10 grader och äntligen möjligt att gå ut.


Jag är väldigt NÖJD med att jag åkte till fotvården idag och fick sitta i ett fotbad med varmt vatten. Mina stackars frusna fötter är fortfarande varma.


Jag är NÖJD med att katten Oskar och jag äntligen kunde gå badstrandsrundan. Lite besvärligt att gå nu när jag inte trampat upp snön på flera veckor. Bastun stod frusen och översnöad. Någon bastu har det inte heller blivit på länge. Kung Bore har ju stått ivägen.


   

Jag är NÖJD med att katten Oskar har hittat en varm plats precis under taket uppe på en hylla och mår väldigt gott på ett gammalt fårskinn.


Jag är NÖJD med att jag ätit rotmos och fläsklägg till lunch.


Jag är NÖJD med att blåskatarren är lite bättre.


Dagens ord: Om man inte har för stora krav kan man vara nöjd med lite. 

Av Anita - 5 december 2010 19:23

  

Han biter. suger ur all energi, noppar en i tårna, hugger en i fingrarna, får hjärtat att krympa, hjärnan att sluta fungera. Visst ser han snäll ut på bild men det är en villfarelse. En riktig ful jäkel är han.


Hur ska jag överleva vintern? Den har ju bara börjat och månad efter månad återstår.


Tinar fötterna instoppade i vedspisens ugn. Kör frusna ändan mot braskaminen tills det luktar stekt fläsk  men vad hjälper det.


Jag blir nog aldrig varm igen.


Dagens ord: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Vilket skitsnack. Den som hittat på det skulle jag vilja släppa ut i paradiset Fisksjön ett par dagar så fick han se.         

Av Anita - 4 december 2010 11:22

  

När jag står vid diskbänken och skalar potatis till korvgrytan lyssnar jag på radion och Jockmocksjocke sjunger: " Det var vi som byggde Sveriges järnväg".

Rösten är full av STOLTHET och då kommer tankarna.


Ett ord som jag knappt vet vad det är.

Tänker på honom som byggde upp den här gården från en usel koja till en fin gård med djur, åkrar och hus. Dessutom botade han massor med människor. När hans tid var ute kunde han se sig omkring och verkligen känna sig STOLT.


När man åker över Höga Kustenbron har jag tänkt: "Vad STOLTA dom som byggt den ska vara. När dom åker över bron och visar sina barn att den här har jag varit med och byggt." Vilken känsla.


Vad är du STOLT över?

Vad är jag STOLT över?


Mina jobb är inget att känna minsta STOLTHET över. Försäkringskassan förstår ni ju själva och inte har det varit något att känna STOLTHET över att sitta och plåga folk med att skicka dom en massa räkningar heller.


Jag har aldrig ens vunnit något i idrott eller gjort något gott för mänsligheten.


Någon måste det väl finnas?

Att jag fött och fått en son som vuxit upp till en bra man kan jag väl inte ta åt mig äran av heller. Jag är STOLT över honom men kan inte känna att det är min förtjänst. Han är nog född sådan.


En liten blink av STOLTHET kan jag känna över att jag mot allas tankar lyckades ha lopppis och få ihop pengar till min fina lilla bastu, en sak jag önskat mig hela livet.


Jag kan också känna STOLTHET över min trädgård ibland när den blommar som vackrast.


Nej, någon större anledning att bekanta mig med ordet STOLTHET har jag inte haft.

Däremot: När jag står här och fryser och har blåskatarr och känner mig låg så finns det ett annat ord som kommer för mig.

MISSLYCKANDE' men det ordet tar vi en annan dag.

  

Korvgrytan puttrar på spisen.

Grannen ringde och ville att jag skulle hämta ved till honom.

Min egen vedkorg är också tom.

Stora hopar med domherrar pockar på att få mat.

Det är bara att bita ihop och dra på sig lager på lager av kläder och ge sig ut.

Slutfunderat för idag.


Dagens ord: Allt känns bättre bara kylan går över och man slipper frysa.



     

Av Anita - 3 december 2010 13:43

  

Så vaknar man till att det är ännu kallare än igår -27 grader idag men som tur är så hade jag brytt mig om sonens råd och satt på elementen nere i salen så det var faktiskt 15 grader istället för 9 imorse.


Jag väntade på att hunden Bob skulle komma och vara här hela helgen men det blev ändrade planer. PappersBeda hade fått magsjuka. Östersund är ju drabbat av något skit i vattnet och tusentals har fått magfar. Hon hade varit till stan en sväng och druckit vatten. Det blev att bli hemma för henne och planerade nöjesresan till Stockholm gick om intet.


Jag drabbas av lite lätt lappsjuka när det är så här kallt. Att man inte kan gå ut, att ingen kommer och hälsar på och att jag fryser hela tiden. Som jag sagt tidigare så går humöret lågt ner och nu gäller det att verkligen försöka komma tillbaka till lite bättre humör.


Sagt och gjort. Satt mig vid köksbordet. Tryckte mina frusna ben mot elementet, kokade lite glögg, satt på en julskiva och började skriva julkort.


Julkort är kanske gammaldags men jag älskar att skriva och få julkort. Ser ni dom längst fram. Jättesmå gamla kort som jag hittat på loppis. En del kanske upplever det som ytterligare en börda att skriva kort. Något man MÅSTE men så tänker inte jag.

Att skriva julkort betyder för mig en stund i julefrid, ett sätt att för varje kort man skriver så tänker man goda tankar på den personen. Kanske man undrar hur dom har det, kanske kommer man ihåg hur det var när man träffades. En stund av minnen inte ett tvång. Känns det så ska man strunta i att skriva kort. Man måste göra julen till det som det ska vara. Jag tycker mycket om att få julkort. Kan sitta och titta på fina tomtebilder och verkligen känna JULMYS.


Mitt på dan kom min jobbarkompis med lite lunch och vi tog lite glögg och satt här och hade en trevlig stund. Nu har temperaturen gått ner till -18 grader och naturligtvis börjar det att snöa då.


Sakta,sakta bygger man upp känslan av jul. Jag som bor mitt i ett julkort kan så gott jag kan försöka få till det juligt även inomhus.


Kanske lille Liam kommer i helgen och då får vi väl försöka att göra iordning mitt tomteland även om jag inte har något pepperkakshus att sätta dit iår. Vi får se.


   

Som jag kanske jag har berättat har jag samlat på grisar under ett antal år och har säkert över 100 stycken. Jag är rätt less på dom men jag har en hel låda full med julgrisar som är lite speciella. Tror att dom ska få komma fram i helgen.


Dagens ord: Använd fantasin, även i ett kallt helvete kan man låtsas bo i ett julkort. Sätt på lite julmusik, värm glöggen och krama den som kommer in genom dörren så känns det säkert bättre.  



Av Anita - 2 december 2010 11:47

  

25 grader kallt igen.

"Roar" mig med att räkna alla lager kläder jag har pulat på mig och kommer underfund om att det är 15 klädplagg. Inte undra på att det tar tid. Föresten ser jag ut som en lessen blodhund på det här kortet. Förfärligt men det är bara att konstatera fakta. Jag ÄR inte född till att vistas i kyla.


Jag får mig ner till vedboden med småfåglarna fladdrande runt mig som söta fjärilar och andedräkten står som ett moln ur munnen.

   


Halvvägs ufför backen tar luften slut och jag måste stanna och hämta andan och få hjärtat att sluta slå som en stånghammare i bröstet. Jag TÅL inte kyla.


Passar på att knäppa ett kort på utsikten. Jodå. visst är det fint men det gör sig bäst på kort och inifrån.

   

Nåja, det hade kunnat vara värre. Det är att ta fram allt sinne för humor man har för att klara sig igenom det här.


Det hade kunnat snöa och blåst och varit strömavbrott och fruset vatten eller rent av förgiftat vatten som dom har i Östersund. Jag kunde ha bott i en riskoja någonstans och håret kunnat ha frusit fast i väggen. Jo då. Visst. Värre kunde det vara.


Igår ringde Sonen och sa till mig: "Mamma du måste sätta på elementen". Om du får upp temperaturen till 20 grader med elementens hjälp så kanske det håller sig bättre sedan när du eldar för fullt. Försök i alla fall en dag.


Så nu har jag gjort det. Satt på två jätteelement i vardagsrummet och ser för min inre syn pengarna flyga genom luften rakt i gapet på dom giriga elbolagen och på den giriga staten som inte skäms för att ta dubbla skatter på elen och förmodligen kasta dom i gapet på storfinansen.

Tur i oturen att jag har bundet elpris i alla fall.


Vägbasen tycket att jag skulle skaffa bergvärme eller jordvärme men för det måste man ju ha vattenburet och tänk vilken kostnad att dra in sånt. Säkert 200 tusen och det är inte ens huset värt.


Visst, idag kom det ett erbjudande från en bank som heter Maginalen. Dom lånar tydligen ut till vem som helst utan att man behöver ha jobb. Jotack, undrar vilken ränta dom hade tänkt sig då mellen 4-12%. Så desperat är jag faktiskt inte ännu.

Det är bara ett fel med lån. Dom måste betalas tillbaka.


Om man tittar på "Lyxfällan" verkar det inte som om alla har fattat det.


  

Jag ska få besök av en jobbarkompis idag om hon vågar sig ut i kylan. Vi ska prata och dricka glögg hade vi tänkt.


Annars är jag "bilutta" en par dagar. DataFia har fått låna min bil för dom har som vanligt trasiga bilar.


Såg ni på "Bonde söker fru". Jag måste säga att jag beundrar deras mod. Man måste vara rent desperat ensam för att ge sig till att ta hem en massa främmande människor och välja ut eftersom medan tvkameran går. Undrar hur det går sedan? Vad är fejk och vad är verklighet. Vem söker en livspartner och vilka av dom som kommer dit söker en rik bonde eller vad dom tror är en rik bonde. Såna funderingar hade vi igår kväll DataFia hennes man och jag när vi satt och drack kaffe och åt pepparkakor.


Nåja. Nog för idag. Jag ska värma mig lite soppa och tända i braskaminen. Hoppas att energin kommer farande så jag kan uträtta något nyttigt idag i alla fall.


Dagens ord: När man ser utsidan så hoppas man att man är vackrare på insidan. 


Av Anita - 1 december 2010 16:31

  

Om jag hade pengar skulle jag sätta på alla element för fullt och ta av

Torgvantarna

Ponchon

Ylletröjan

Flanellskjortan

Täckbyxorna

rosa fleeskalsongern

Yllesockarna och studsa omkring i kortärmat och barfota och skrika av glädje.


Jag skulle anställa en dräng som kunde bära ved, skotta snö och skjutsa mig vart jag ville åka.


Jag skulle göra om badrummet och sätta in ett härligt bubbelsbad och där skulle jag sitta i ett skumbad och ha inbyggd musik i taket.

  

Ok jag är inte omöjlig. Drängen kunde också få låna badkaret och jag kunde till och med offra mig och borsta honom på ryggen om han eldat duktigt.

  


Jag skulle ha ett uterum som jag kunde fylla med exotiska växter och rottingmöbler. Där skulle jag måla och pyssla, umgås med vänner och lyssna på musik och njuta av solen och stänga myggen ute.


På kullen vid Stedesbacken skulle jag ha ett lusthus för avkoppling och meditation och jag skulle odla massor med rosor som skulle slingra runt huset. Åttkantingt skulle det vara med snickarglädje.


Fara utomlands minst två gånger om året och bjuda med någon trevlig kompis.

  


Bjuda alla mina vänner på en härlig fest där jag inte behövde laga maten utan bara bestämma hur det skulle vara.


Jag skulle bygga en fin brygga och grillplats nere vid sjön.


Förstår mig inte på dom som säger att dom ska fortsätta som vanligt om dom vann pengar. Har dom brist på fantasi eller.....


Det är klart. Jag och mister P vann 270 kronor på Keno idag och med den vinsten kan man inte annat än fortsätta som vanligt men med några miljoner oj oj oj.....


Vad skulle du göra om du vann en massa pengar?


Från drömmar till verklighet. Idag har det varit bara -14 grader så jag for ut med bilen och bokande bakstugan för det ska bli tunnbrödsbak till veckan.


Sedan har jag jobbat några timmar. Vägbasen var hit en sväng och sedan har katten Oskar och jag eldat och firat hans namnsdag med kattgodis och grädde.


Dagens ord: Drömmar kan bli verklighet och verkligheten kan vara full av drömmar ibland. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards