Alla inlägg den 26 april 2010

Av Anita - 26 april 2010 09:45

  

Så två dagar av spännande nya upplevelser. 14 kvinnor i en gammal skola eller var det möjligen ett dagis. Solen som lyser in genom fönstren och gör vägar av solljus på oss där vi sitter i ring.


Vi ska syssla med inpirativ målning och det blev ju inte alls det jag hade föreställt mig. Vi började med att lägga ut var sin tapetrulle och sedan var det bara att mata på. Kritor i båda händerna och börja med att göra ringar och ringar i olika färger. Stora och små, olika färger.


Sedan började musiken och vi tog fram penslar och bara målade färger och vad som kom fram utan att tänka på att det skulle bli något. Det var färgerna som var huvudsaken. En del lade ut stora ark på golvet, målade med fingrar och händer allt vad man kände lust för.


Så pratade vi förstås runt omkring allt detta och framför allt gav vi varandra styrka och energi.


Datafia och jag låg över hos AMV och sov som en stock hela natten. Att man kan bli så utmattad av att inte göra någonting. På kvällen åt vi på en thailändsk restaurant, stark och god mat.

  

Söndagen mötte oss med strålande sol och då kom DENNA EVIGA LÄNGTAN. Trots att jag hade det jätteroliga framför mig längtade jag ut i solen.


Det blev lite mer måla naturligtvis. Tror jag har ritat på baksidan på 2 gamla tapetrullar. Jag har aldrig tänkt på att man kan använda tapetrullar till det. Stora och bra bilder blir det ju, åtminstone stora. Det är ju härligt att få kludda på stora bilder utan att det ska behöva bli någonting.


En del som var med hade tanken att dom inte kunde måla och då är det här ett bra sätt för här har man inga som helst krav att det ska bli någonting.

 Du målar bara för din egen skull och för att det är roligt att kladda.

 Du väcker barnet i dig. Det var ju så när man var liten. Sedan kom kraven både från en själv och andra att det skulle bli bra och snyggt och då la många av och du målande inte av glädje längre.


Upplever att många av dom här kvinnorna är väldigt hälsosamma och lever och äter som man ska kanske mycket mer än jag.


Livet består av balans och det var kanske därför som jag satt mig i bilen och sa till DataFia. "Jag är sugen på en hamburgare med pommes".

Vad den känslan kom ifrån vet jag inte för jag har nog inte ätit en hamburgare på minst ett år.

Vi stannade vid en mack och jag köpte en hamburgare och till och med en coca-cola.  Vi satt i solen ute och gud så gott det smakade.


Man finner nya vänner i den här gruppen och vissa känner man väldig samhörig med. Det kommer att bli roligt att träffas igen.


Nu återgår jag till Fisksjön, en kramgo liten Oskar och nu kan jag nog börja rota på i trädgården.

Ingrid på Gotland har en grej där alla ska visa hur långt våren har kommit.


Hemma på tomten ser det hemskt ut men jag ska ta ett kort i alla fall som kommer imorgon. Skitiga snöfläckar och gult gräs och massor med döda löv men visst. Det är dagens verklighet och nu ska det städas och fixas och donas. Mina händer längtar efter jord och smuts och grovarbete.

   

I vårens tid blommar kärleken och dom rosa molnen är drömmarna som finns i alla människor.


Den här bilden är till er alla mina underbara bloggläsare och bloggskrivare. Ta den till era hjärtan.


Dagens ord: Glöm att allt ska vara perfekt. Måla från hjärtat och sjung av hjärtans lust.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards