Direktlänk till inlägg 17 februari 2011

VÅGSKÅLEN

Av Anita - 17 februari 2011 12:14

  

Idag pratade jag med en tant på byn som sa att det här var den sista vintern hon stog ut här och nästa höst flyttar hon.


Då kom jag osökt in på vågskålen och jag förstår fullt ut att många av er funderar över varför jag bor kvar här som hatar vintern så mycket.


Ett sätt är att väga för och emot. Ett sätt att logiskt tänka för och emot när man fattar viktiga beslut.


Jag har använd det då jag funderat på att skiljas från mina män.

+sidan ---sidan. Små olika tunga bubblor. Spritmissbruk, pedanteri, invandrarhat och önskan att döda alla rovdjur väger väldigt tungt på minussidan och det blir svårt att väga upp en massa små +saker.


Samma med jobbet.

När minussidan är hur tung som helst och nästan tar kål på en och det på plussidan bara finns pengar, närhet till jobb och någon arbetskamrat man gillar då kommer man till slut till ett nödvändigt beslut.


   

Så kommer vi till Paradiset Fisksjön.

Den här tiden på året är det väldigt lätt att hitta minussidan på vågskålen. Snön, veden, evigt frysande, grejor som alltid går sönder på vintern och dränerar ekonomin så man gång på gång förstår att det kommer inte att bli över till någon resa eller något som helst roligt bara slit. Oktober-Mars för mig enbart skit och det är nog tungt som en kanonkula i vågskålen men......


Så har vi då plussidan som man börjar skymta i maj. Ljuset i tunneln.

Bläddrar i gamla album igår och blir så varm om hjärtat. Man glömmer så lätt alla sköna ögonblick och om man har haft många sköna varför ska det inte bli så igen.


Nere vid sjön har alltid varit platsen för sköna sommardagar.

Här en härlig sommardag för länge sedan.

   

Min mamma och pappa och faster Gunhild gjorde vassbåtar till min son. Solen sken och sjön var lugn. Bara någon liten uppfriskande bris kom ibland.


   

Så tog vi båten och åkte ut. Gunhild ror och årtagen i vattnet nätt och jämt krysade ytan (det bli så om man är duktig att ro) Ute på sjön svalkade det lite lagom och tanterna som sällan klädde av sig har lättat på klädseln. Såna dagar väger tungt på plussidan.

Att kunna gå ner och bada när man vill +

Att ha roligt med vänner och släktingar+

Jag är inte så naiv att jag skulle tro att det är till mig dom kommer. Det är Fisksjön som drar fast jag är väl så fast knuten hit så Fisksjön är lite jag.


Skogen som är full av guckusko och andra orkideer.

  

  Kanotfärder, båtutflykter, soliga dagar på bryggan, öppna fönster mot sommardoft.

Måsskrik från sjön, lommens dova skrik, gökens ko-ko i skogen, svalornas glada kvitter och underbara flygkonst.

Gitarrplink när sonen och hans vänner spelar utomhus

Oväntade och efterlängtande vänner som dyker upp.

Jag kan fortsätta hur långt som helst.


På minussidan är mygg och knott, sly som sprutar upp på ängarna och allt jobb som måste göras.


I den bästa av världar kunde man bo här på sommaren och i lägenhet på vintern eller till och med i någon liten varm plats utomlands men det är för dyrt och vem är jag att överge Paradiset när det tar emot.

Det vore fegt och kanske man sätter mer värde på det härliga när en del är kämpigt och hemskt.


Återigen kommer jag till det jag saknar mest. Det är inte balansen i livet men det är pengar och åter pengar. Hade jag råd och slapp tänka på hur jag ska klara mig så skulle livet vara lätt att leva men....... det är kanske inte mening att det ska vara lätt att leva.


Det är kanske meningen att det ska vara små ögonblick av lycka  ungefär som en trasmatta. Det mesta är ofärgat men rätt vad det är så kommer en lysande rand av färgade trasor som lyser upp och får en att tänka på den gamla klänning som randen består av och som man dansade och skrattade i en gång för länge sedan.


Så dagens ord: Leta efter dom färgade ränderna i mattan eller dom skimrade pärlorna i livet halsband.

 
 
Liliann

Liliann

17 februari 2011 13:18

Håller med dig fullständigt. Jag gnäller också på vinter & kyla, längtar efter varma soliga sköna vår och sommardagar.Men kan trots min längtan ändå bli smått religös de där gnistrande klara soliga vinterdagarna och termometern inte kryper under 8-10 grader. Det gäller att kunna plocka fram minnena när de som bäst behövs även om det kan vara nog så svårt....
Kram och ha det bäst.

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

17 februari 2011 21:02

Visst måste det finnas svart för att det vita skall framträda och mulna dagar följa på soliga så att man uppskattar dom till fullo ... men fullt så dj-ligt som du har det vintertid unnar jag inte någon även om det sedan är Paradiset på jorden sommartid. Du måste helt enkelt vinna storkovan på Lotto eller nå´t. :-)

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

18 februari 2011 09:18

Tänk dig en liten varm och god lägenhet någonstans där du kan övervintra, liksom gå i ide och sedan när våren och värmen kommer flyttar du ut till Fisksjön, det vore väl underbart!

Jag tycker att det känns som om du har det alldeles för tungt vintertid, även om vågskålen nu fylls all sommarens härlighetr.

Jag säger som Skatan, du får ta och vinna på lotto eller nått så att du har råd med dubbelt boende, så är det bara!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
irja

bloggplatsen.se " title="http:// 40-talisten, bloggplatsen.se " target="_blank">irja

18 februari 2011 11:15

Hej kära vännen !!!
Du skriver så vackert, så att man blir så lyrisk,visst är vinter jobbig när det blir så har extremt kalllt,2 vintrar i rad det räcker gott, den här vintern tar alla rekord av kyla, man kan tro att man har hamnat i Sibirien,, (fniss).
Våren tycker jag om, då ser man vad och vilka har övervintrat och trotsat den kalla vintern.....
Vintertid spelar nog ingen roll var jag bor, det är nog lika grått och kalltoch bullrigt i stan också, tids nog så kommer ju den tiden, när man inte klarar av att bo på landet,och måste flytta....Och man får bara hoppas att nästa vintern inte ska bli lika kallt bara.....
Misströsta dig inte vännen, snart är vårvintern här, och då kan vi ha det skönt i solen, på renfällen,,,, LER och vara på sjöisen och pimpla... de överväger nog det mesta på vågskålen.....stå ut, det gör jag,,,,,
HA en bra dag.... Fånga Dagen,,,,
Varma kramar IA....

http:// 40-talisten, bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

18 februari 2011 16:34

Kanske kunde du försörja dig som föreläsare? Dina dagens ord var precis vad den där "mentala styrketränaren" som jag var och lyssnade på igår talade om.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

18 februari 2011 22:29

Det var många fina plus i den vågskålen:) Även jag har använt mig av vågskålsmetoden vid mina uppbrott och när jag stått och velat vid livets vägskäl....
Må så gott och fortsätt leta efter färgade mattränder!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Margit

Margit

19 februari 2011 01:51

Alltid så intressant att läsa i din blogg!!!
Och jag tycker ALLTID att du är så beundransvärd.och ser det ljusa i tillvaron..och har "ett positivt tänkande"!!!
Nu är det mit i natten...timarna går..och Lasse o jag är fortfarand euppe..han vid TVn..och jag vid datorn...
Önskar dej en GOD NATTS SÖMN och en fin o bra helg också!!!
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards