Direktlänk till inlägg 3 april 2011

STRIDEN FORTSÄTTER

Av Anita - 3 april 2011 09:08

 

Katten Oskar är urförbannad fortfarande och i ren protest när jag stängde in honom på mitt sovrum inatt har han totalt rivit sönder en rulle hushållspapper som jag hade där och rivit ner ett par blomkrukor.

 Under dagen har hunden varit inne när katten varit ut och tvärt om. Mötet i dörren har varit ett fräsande och morrande utan like.


Nåja nog om det. Det droppar och rinner och töar utomhus.

Imorse  vaknade jag  av att hunden Bob skällde som en idiot när hemtjänsten kom till grannen .


Ett av lyckan för mig är att få ligga och dra mig på morgonen, sträcka på sig som en katt, gäspa. Inte kasta sig upp när man är halvt medvetslös utan ligga och känna att man sakta sakta låter sömnen försvinna. Det är SÅ härligt.


En annan sak jag märkte igår och som jag inte vet hur det kom sig var att jag helt plötsligt började se tydligare. Missförstå mig rätt. Kanske att jag heller ska säga att jag började lägga märke till saker jag inte tidigare gjort.


Fick besök av några kompisar och såg att den ena hade en vacker ring (som hon påstår ha haft massor med år) Lade märke till hennes snygga hårfärg. Lade märke till att en annan hade nya kläder.


Jag börjar titta på saker på ett annat sätt tex när jag vattnar mina blommor. Förut tänkte jag: Skynda mig att vattna. Nu ser jag liksom hur dom ser ut, hur dom växer, vad dom vill. Så underbart att ha tid att se livet på ett mycket mer fullvärdigt sätt. Känns som om jag öppnat upp ett sinne som varit gömt bakom alla vardagliga sysslor som skulle utföras.


Känner också att jag har tid att lyssna på människor mycket mer nu utan att tänka att jag skulle ha gjort det och det och det i all oändlighet.


En annan sak är underbart och det är att slippa få skäll. Jag vet att jag fått skäll i hela vuxna liv (jobbat på försäkringskassan och bland åkare så då förstår du).

Förmodligen har jag haft svårt att inte ta det personligt och inte kunnat skaka det av mig som man skulle. Inte heller har jag kunnat skälla tillbaka. Förmodligen är all det uppdämda behovet orsak till att jag inte tål att dricka sprit för då blir jag verkligen folkilsken.


Så det här med min eviga längtan ut när jag suttit instängd på kontor och solen har gassat. Våren speciellt har varit en sådan tid.


Nu ligger hela naturen och bara väntar på att jag ska vara ute och jag väntar bara på att det ska slut blåsa för att vara ute i storm gillar jag inte alls.

 

Så här skulle katten Oskar vilja göra med hunden Bob om jag inte ställde mig ivägen och det värsta är att hunden börjar ta emot nu och det verkar inte bli bättre snarare sämre men snart åker Bob hem och istället kommer Kinabror och han kommer bra överens med Oskar.


Tänk att glömskan faktiskt är av goda många gånger inom rimliga gränser.

Nu när jag slipper frysa inomhus och det är så varmt i sovrummet av solen att jag slipper klä på mig under täcket har jag nästan glömt hur hemskt jag frös ivinter.


Jag har nästan glömt hur det kändes att vara så sjuk så jag knappast kunde orka gå och lägga in ved i spisen och äta.


Dagens ord: Det är ingen ordning i det här huset sa katten som blev utkörd när hunden kom.

   

 
 
Ingen bild

Herta

3 april 2011 09:46

Jag håller fortfarande med Oskar och begriper vilket eländé han har drabbats av. Hur skall han kunna protestera om han inte tar till det som finns.

 
Liliann

Liliann

3 april 2011 10:14

Ja som sagt djur är underbara, även när de protesterar....Härligt att höra att livsandarna återvänder Anita!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

3 april 2011 10:33

Stackars Oskar, som ska behöva dras med hunden Bob, tur att det snart är slut med det.
Och så roligt att Kinabror kommer och hälsar på. Då blir det liv i luckan kan jag tänka mig. Hoppas att ni får fina vårdagar.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

3 april 2011 17:56

Har följt katten Oskars protester nu under några dagar och håller på att skratta ihjäl mig. Man ser riktigt på hans bestämda min hur sur han är. Det kan inte vara lätt! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

5 april 2011 01:58

Det är klart...att OSKAR måste få protestera..på nåt sätt...Ja dom är för roliga!!! Visst är det skönt att det nu börjar kännas att det VERKLIGEN är vår..och man vågar hoppas....även om det kan komma lite snöfall några ggr till.... med det får vi då ta!!
Ja visst är dte skönt att inte "ha kvar" sin fasta tjänst...och kunna jobba ibland..om/när ma blir tillfrågad...
Och tänk vad tiden går ÄNDÅ!!! Man ösnkar ibland att dygnet hade flrea timmar..än 24...
Varit i E-skilstuna nu i 4 dygn och åter i Kolsva hos min Lasse men i morronförmiddag..så åker jag igen..via Köping för fotvåd...och sedan till Esksiltuna IGEN under dagen...
Kram och önskar dej en skön fortsättning på veckan!! Hoppas det gåt bra för Oskar..med sällskapet...

http://margitholm.blogg.se

 
Anita F

Anita F

5 april 2011 09:17

Jaa du, djur de kan protestera de och gör det oavsett vad vi människor tycker och tänker.

Sen förstår jag hur du helt plötsligt har börjat se saker på ett annat sätt. DU HAR ALLTSÅ TID att beskåda allt omkring dig nu. Visst känns det väl underbart. Ett nytt liv har öppnat sig för dig men kanske inte för Oskar.
Tack för trevlig och tänkvärt inlägg, vännen !!!
Stor kram från mig!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

5 april 2011 11:23

Det är så fantastiskt när man börjar se och lägga märke till saker som har funnits där, men man har aldrig sett dom. Jag kommer så väl ihåg när dett hände mig. Men ibland får jag stanna upp och bara titta mig omkring för att få tillbaka den känslan.
Det här inlägget var mycket tänkvärt.
Ha det så gott och kram till dig!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

6 april 2011 07:19

En av nackdelarna med att ha hund är onekligen att man måste upp på morgnarna ... kanske inte hos dig i skogen OM man har inhägnat ... men hääär. Men det är ett härligt sällskap. Fast det är ju din Oskar också förstås. Man kan ju faktiskt vara både katt- och hundvän och ibland fungerar dom ihop ... så att säga.

Kram på dig ... och va skönt att det töööar ..

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sara

25 oktober 2023 04:25

Every time I visit this blog, I always find something new and unique. The articles cover a variety of topics, and the editorial team turns them into interesting and insightful articles. http://slope3d.org

 
Ingen bild

lindo

25 oktober 2023 04:26

This blog is truly a great source of inspiration for me. I often look back at old articles and always find something to learn and apply to my life. http://slope3d.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards