Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

FULLT ÖS OCH SNABBA RYCK

Av Anita - 20 juli 2011 23:34

  

Hemma igen och det är fullt ös. Jag hinner knappt tänka. Eftersom jag ska ha middag för en masa folk på torsdag började jag leta efter hjortron i min frys men där gapade det tomt. Hittade mina sista bitar älgkött att göra gryta av men klart att när bloggvänner från Skåne kommer ska det vara älgkött och glass med varm hjortronsylt.


Jag har hört att folk säger att det är hjortron nu men jag trodde att det var alldeles för tidigt. Sonen skjutsade mig till en myr och vi plockade ihop 2 liter mylta (mogna hjortron) på ett litet nafs. Alldeles lagomt mycket att göra till en efterrätt.


Så nu har jag åkt fyrhjuling också. Resten av dagen gick till klädtvätt, att åka till Hammarstrand och handla.

Då passade vi på att hälsa på hos det jättesnälla paret som gav mig ved i vinter.

Sonen var mycket hos dom när han var liten och han tyckte att det var så roligt att träffa dom igen. Det var många år sedan sist.


Vi blev kvar där en bra stund i deras lilla trivsamma hus och med en fantastisk utsikt över Ragundadalen.


Så kom då Mimio med man och frampå kvällen satt vi allihopa, broder B med familj, broder O med Sambo och en del andra ihopklämda i mitt vardagsrum och tittade på Morden i Midsommer.


  Idag har det varit matt-tvätt till att börja med. Lille Liam hjälpte mig att tvätta och trampade omkring i såpskummet så skummet yrde.

Jag hann städa strandstugan och bastun också mellan regnskurarna för sådana har det varit från och till hela dagen.


I middagstid dök ytterligare en bloggkompis upp. Det var " Herta bloggar" som oväntat dök upp. Det var roligt att träffa henne även om det bara blev en kort kort stund.


Regnet var oroväckande när det var dags för broder B att köra igång grillarna för att festen skulle komma igång.

  Som tur var så klarade det sig under middagen så vi kunde sitta ute.

 



Mimio och jag bestämde oss för att bada bastu efter middagen och så gick jag ner för att tända.

  Så härligt att bada bastu och simma ut i vattnet. Precis när vi var i vattnet började det regna men skit samma vi var ju blöta ändå.


 


När vi kom upp var festen verkligen i full gång. Sonen spelade gitarr, Broder B spelade på sitt nya munspel och Broder O sjöng för full hals. Han är rent otrolig på att komma ihåg gamla låtar. han kan säkert flera hundra. Stämning i topp hela kvällen.

Nu är det slut på den här kvällen och jag är rätt trött faktiskt. Egentligen skulle jag ha varit och dansat på Hällesjö men som sagt  Man kan inte hinna allt.


Dagens ord: Ett gott skratt förlänger livet.

 
 
Karin

Karin

21 juli 2011 19:52

Välkommen hem igen!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

22 juli 2011 10:48

Ett gott skratt och vänner och musik och ett Paradis som ditt ... förlänger sannerligen livet (eller gör åtminstone livet som levs bra mycket mer levande :-) )

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards