Direktlänk till inlägg 7 augusti 2011

SOM ETT MÅNSKEN I AUGUSTI

Av Anita - 7 augusti 2011 13:04

 

nåja något månsken har man inte kunnat se sista dagarna men desto mer regn.

Torsdag var sista dagen då solen visade sig och då vi satt nere på strandstugealtanen och hörde åskan mullra.

  Fredag morgon upptäckte jag att åskan hade slagit ner i telefonen och sladden var uppbrunnen, elementet nedanför hade svarta spår och där telefonen stått var det alldeles svart.

Åskans härjningar hittills har varit en dator,ett bredbandsmodem, en bärbar telefon och nu den riktiga telefonen. Nu får det jäklar i mig räcka. Eftersom jag bara äger gamla grejor så får jag inget på försäkringen heller. Egentligen är försäkring bortkastad på en sån som jag. Allt jag har är värdelöst men det kostar mig pengar att köpa nytt. Suck och ve.


Men nu går vi till trevligare saker. Fredagen var det städdag. Hualigen vad skitigt det var i mitt hus men som jag sagt förut. Ett skitigt hus är ju tacksamt att städa för då märks det ju skillnad.


Sedan åkte Kinabror och jag till Hammarstrand för att handla. besöka mammas grav och i väntan på att DansBritt skulle komma hem gjorde vi en tur upp i skogen och vi körde och körde och kom till slut till en sjö som heter Hammarsjön. Eftersom det regnat hela dagen blev KinaBrors nya svarta bil skitigare än en gris.

KinaBror bjöd DansBritt och mig på middag och så åkte vi hem och DataFia kom för att bada bastu med mig. Vattnet hade blivit lite kallare men ändå 20 grader och väldigt skönt.


Lördag skulle det ske. Vi skulle på DansAnns mans 50-årskalas. Eftersom det var jakt och fisketema skulle vi vara klädda därefter. Jag tog fram mina mockabyxor som jag inte använt förut och mina gamla indianmockasiner och så drog vi iväg.


Lagomt till kalaset hade regnet upphört och det kändes skönt.

Ett tecken på att det varit en rolig fest är nog att man glömmer att ta några bilder så det finns inte mycket att visa men destom mer att minnas.

  Över 100 personer och det var en fantastisk fest.


Maten var det godast jag ätit sedan DansAnn fyllde år för ett par år sedan. Det var en buffe med enbart jämtländska delikatesser. Efter som födelsedagsbarnet är jägare och fiskare var det älg, rådjur, ädelfisk i alla dess former och nu känns det dumt att vi glömde att ta kort på maten. Alla var alldeles tysta och bara åt och åt och drack också för all del.


Vilka fantastiska människor DansAnn och hennes man och resten av familjen är. Vilket jobb att göra allt detta för sina vänner och släktingar. All heder åt dom.


  Massor av precenter fick han förstås men den mest specielle var nog den här lille blyge kalkonen som med stora ögon såg på uppståndelsen.


Det var tal, det var sång och det var dans och fast festen började redan klockan 5 så var KinaBror och jag inte hemma förrän efter 3 på morgonen. Då började det ljusna.


DansAnn som missat flera danser är en beundrandsvärd kvinna. Jag vet ingen som tar livet och allt som händer med sån stor positivitet. Säger att det var tur att det gick som det gick och att det gått bra i alla fall.


Jag för min del skulle vara jättesur och svära ve och fasa över att missa sommarens nöjen. Jag har ju gått kurser för att lära mig bli mer positiv men nej inte hjälper det alltid för min del.


Nå tillbaka till augusti och mina funderingar och tankar. Det är nu det är de sista danserna. Det är nu kinaBror far hem och alla människor börjar arbeta och allt stannar liksom upp


men......det är också en magisk tid då allt kan hända. Det är nu allt mognar och visar sin bästa sida.

Det är nu allt kan hända. På något sätt är det en både magisk och spännande tid.

Ser fram mot onsdagens sista dans på Hällesjö.


Vardagen tar vid och man kan inte längre skjuta upp allt som ska göras.

Som att slänga in veden i vedboden. klyva ved. Få spisen lagad och ringa runt och ordna en massa saker som man skjutit framför sig nu i semestertiden.


Vilken underbar sommar jag har haft och som sagt. Den är inte slut än men har ändrat ansikte. Det är nu det är tid att träffa andra vänner, ordna andra saker.


Katten Oskar satt med oss i bastun och åt stark ölkorv och nu har han börjat ligga inne på nätterna och är väldigt kelsjuk och sällskaplig nu när det inte är så mycket hundar och människor här.

 


Dagens ord: Även mörka nätter kan skimra som guld om sällskaper är det rätta.

 
 
Skatan

Skatan

7 augusti 2011 17:15

Vilken härlig fest de hade ställt till med för Dansanns man. Jag läste just hennes blogg och vad hon råkat ut för. Och ibland måste det vara en gudagåva att kunna vara så positiv trots motgångar. För det där såret som ställde till det för henne var ju mer än en motgång tycker man.

Men visst Skogsnuvan är du också en levnadskonstnär även om du kan bli lite vresig vid motgångar men vilka motgångar sen !!! Vem skulle inte ha blivit mer än "lite vresig" när åskan förstör så fort den drar över Fisksjön och man vet att man inte har pengar att köpa nytt för och och och ... Och vore du inte den du är ... en fantastisk kvinna ... skulle du nog inte ha huset fullt jämnt med vänner och släktingar utan få sitta där ensam och sur.

Så det så ... :-)

Du är fantastisk!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

7 augusti 2011 17:44

Ja det har onekligen varit en lång sommar vars väder skiftat,som vanligt. Sensommaren kan oxå vara magisk likväl som en bit in på hösten, det är november till mars som man gruvar lite för...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

7 augusti 2011 19:13

Vilken underbar fest du varit på! Tänk vad en del människor kan ordna det trevligt för sina vänner.

Men vilket elände med all åska som slår ut och förstör dina datorer och telefoner.

Ännu är det mycket sommar kvar, åtminstone här på Gotland, men visst märks det att det går mot bistrare tider. Idag har det regnat hela eftermiddagen och det är ju lite trist när det har varit invigning på Medeltidsveckan. Det satsas så mycket på det här evenemanget, men man är ju helt beroende av att det är bra väder. Jag under om Röda Korset fick sälja mina bullar?

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

7 augusti 2011 20:59

Vilken fest! Men vilken tur att inte hela huset brann ner vid åsknedslaget. Läskigt!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards