Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

BORTTAPPAT

Av Anita - 17 augusti 2011 13:34

Vilken konstig dag.

AMV:s man har tappat en domkraft som skulle finnas hos mig.

Moster B kom hit för att plocka svartvinbär och det bar sig inte bättre än att hon tappade sin bilnyckel bland buskarna. Så vi letade med krattor och för hand men hittade ingen nyckel.

Slutade med att jag ringde och fick tag i en metalldetektor men när vi var på väg att hämta den hittade vi nyckeln i sista minuten.

Upphittat.

AMV:s man ringde runt och hittade domkraften hos broder O och så var den också upphittad.


Jag för min del har bara tappat bort sommaren. Vad ska det bli av den här dagen. Telefonerna har ringt hela tiden och att kasta in ved fick ta ett slut när regnet började falla igen.


Jag försöker förgäves få min kropp och själ att gilla att kasta in ved. Allt sitter i skallen och mitt sista försök är att tänka att jag tjänar pengar på att göra det själv. Visst kan jag be gamle A göra det men det kostar ju pengar. Så nu tänker jag att för varje kärra jag lyckas få in så tjänar jag pengar. Faaaan vet om det hjälper eller gör mig mer positivt. Ni ser att jag i alla fall försöker att se det positiva.


  DataFia och jag har äntligen fått oss att åka till stan för att hälsa på vår gode vän StadsHelen.

Hon är en glimrande, skrimrande, glad och klok kvinna som man bara älskar. Med ett stort hjärta och en värme som går rakt in i en.


men...... att hon skulle ha ett sådant konstverk till hus hade jag ingen aning om.

En blandning av jugend, kina,japan och Sundborn. Det vackraste jag sett.

Dessutom låg det alldeles vid Storsjöns strand med härlig brygga ut om sjön.

  Att sitta i rummet och titta ut mot sjön gav ro i själen och det är helt otrolig vilka detaljer. Man kunde gå runt hur länge som helst och se nya fina saker hela tiden.

  Naturligtvis hade hon orkideer överallt och naturligtvis blommade dom lika vackert som hon själv.

  Trots allt så är det hon själv som glimmar mest i det vackra huset och så roligt vi hade. Hon bjöd på "levande föda". Rå rödbessoppa och blomsterdroppar och vi pratade och pratade och skrattade och fick goda råd. Dagen gick så fort och vi var inte hemma förrän sent på kvällen. Såg på mitt skabbiga hem men kände samtidigt att jag inte skulle vilja byta i alla fall.


Jag älskar mitt Fisksjön men visst kunde man ha det lite finare. Jag har bara gamla ärvda möbler och grejor som andra kasserat men va faan Jag bryr mig inte.


Förmodligen är jag samma typ av bohem som min pappa. Huvudsaken att det fungerar och det gör det ju. Dessutom kan jag känna att jag har en så vacker och speciell trädgård och växer det nässlor någonstans kan man använda dom att göra nyttiga grejor av.


Att jag har ett rufsigt hem betyder inte att jag inte kan uppskatta det vackra. Så vackert. Det här var nog det vackraste hem jag sett på länge och därefter kommer min kusin Carinas hem. Förstår också mödan bakom att få till det på de visen och pengarna också.


Nu ser jag med spänning fram mot vad mer som  ska hända den här dagen. Alla planer jag hade har ju redan kullkastats. Att man aldrig lär sig att man inte ska ha så mycket planer, att man ska låta livet flyta på som det själv vill och hänga med i farten.


Dagens ord: Kom ihåg att varje dag är ett äventyr om man bara låter det bli så.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 augusti 2011 17:15

Vilken tur att ni hittade både domkraft och nycklar. Vi har letat efter en plånbok med hjälp av metalldetektor, men det var inte lätt. Den gav utslag hela tiden, för spikar, gamla hästskor och inte alls för Åkes borttappade plånbok. Den kom dock tillrätta den också, men det tog nästan ett år innan den dök upp.

Ha en fin fortsättning på dagen där vid Fisksjön!

http://stenstugu.com/wp

 
Selma

Selma

18 augusti 2011 09:21

Det var jättesnyggt men det var inte för mig. En gång var vi på vippen att köpa ett hus maken och jag där det fanns detaljer som man kände att man skulle måstat bevara men inte kunde leva med så så blev det inte. Jag är nog om jag får bestämma en rätt funkisinriktad människa. Nu får jag sällan bestämma.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

18 augusti 2011 18:38

Se varje vedkastningsomgång som ett träningspass!
Tänk så många kalorier du gör av med, då kan du med gott samvete ta en fika vid sjön efteråt.

kramar

 
Karin

Karin

18 augusti 2011 19:22

En kram till från mig till dig!
Karin

http://htpp://pixelmojan.se

 
Ingen bild

AnEk

18 augusti 2011 22:00

Vad du är rolig, jag satt o skratta för mig själv när jag läste om dansen! (kaffepannan?????)

 
Skatan

Skatan

21 augusti 2011 15:09

Javisst var det en fantastiskt hus ... och det beboddes också av en fantastisk kvinna vad jag förstod. Men ditt hus är inte mindre fantastiskt, Skogsnuvan, och med en fantastisk kvinna som till och med fixar och gör ALLT själv. Och hittar på "knep" för att "stå ut" ... :-)

Och allt hittade tillbaka till sina ägare. Det var väl tur? ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards