Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

ALLA JOBBIGA SAKER

Av Anita - 23 augusti 2011 17:16

 

Allt praktiskt gillar jag (utom vedhelvetet) och jag har så mycket livsenergi nu. Här ska det tovas och det blev så att jag färgade lite ull med svamp igår och tänk så fint det blev. Det grå garnet blev av någon underlig anledning blått medan det andra fick en fin aprikos färg. Det här med att färga med svamp är ett mysterium i sig och det är lite spännande.


men.....åter till de jobbiga sakerna.

Jag har låtit livet flyta nu länge, bara gjort det jag gillat. Plockat bär, umgåtts med vänner, tovat och snart ska det bli vävning av men......

jag måste ta itu med en hel massa saker som bara sätter sig tvärstopp i mitt sinne.


1. Få byta bredbandet som brann upp till ett mobilt och ni vet hur Telia är. Nu har jag lyckats maila till dom i alla fall. Få se om dom behagar svara.



2 Gå ner till familjepaketet på canaldigital. Inte hade jag en aning om att det var så lång uppsägningstid?


3. Ringa och tjata på han som ska byta plattorna inne i min vedspis. Han hade varit här två gånger sa han och stått och tutat. Det är klart står någon och tutar och jag är nere vid sjön tror jag att det är ungar eller hundar eller något som man tutar på. Få se nu om han kommer. Kanske vara smartare att ringa på min mobiltelefon.


4. _Ringa och beställa tid hos tandläkaren. Dyrt men jag har ju en plomb borta som måste fixas förr eller senare.


5. Ringa meditationstjejerna och bestämma när vi ska ha nästa träff.


6. Få tag i mer ved.


7. Ringa och beställa värmepumpen så jag slipper frysa så förbannat till vintern.


Ja ni ser. Sånt här hatar jag. Jag går heller ut och klipper gräset eller sitter i vinbärsbuskarna och plockar bär.

Ligger nere på bryggan och tovar så såpan skvätter omkring mig eller dunkar på min trumma.

Känner mig ganska värdelös på sånt här och känner hela tiden att jag har så lite koll och inte riktigt vet hur saker och ting ska fixas. Gruvsamt är vad det är. Nja inte att ringa meditationstjejerna. Det är mest att jag slarvat bort telefonnummer och så.    Vinbär lukatar så gott och nu när dom nästan är slut har jag en saftmaja på spisen med en blandning av olika bär, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär, hallon, krusbär och rabarber och kanske något mer också.  Luktar gott gör den i alla fall.


Solen gassar varmt idag och jag har suttit på altanen och rensat lingon som snart ska kokas till sylt.


Dessutom har jag varit iväg och jobbat ett tag idag.


Nu har jag faktiskt stängt mitt sovrumsfönster för nätterna börjar bli kalla.

Känns som om sommaren lider mot sitt slut. Visst badade DataFia och jag i fredags men nu blir det snabba dopp och inga simturer.


Mina fina svalor har flugit sin väg och de enda fåglar som hörs är lommen ute på sjön. Det har blivit så tyst. Lite vemodigt känns det allt den här tiden, vemodigt och lite ensamt. Det tar ett tag att vänja sig vid att inte ha fullt med folk överallt.

Nåja, det är en hel del roliga saker på gång i alla fall så jag ska inte klaga. Min almanacka är minsann inte tom framöver tvärt om.


Livet är fortfarande spännande och mysigt om det inte vore för alla de tråkiga och gruvsamma sakerna som jag inte känner mig klara upp så där väldigt bra.


Dagens ord får bli en liten dikt


Sommarens sista dagar.

Små orange fjärilar i kryddgården.

Skinnet brunt av solen, håret vitt.

Vallmo, röda vallmo som lyser i skymningen.

Kvällarna mörka och ugglan hoar i trädgården

De sista soltrålarna innan löven gulnar.

Vill sitta stilla och drömma och känna.

Vemod i mitt hjärta.

Sommar, så fort du försvann.

 
 
Liliann

Liliann

23 augusti 2011 18:10

Visst är sommaren på väg mot sitt slut, men än väntar många vackra dagar att njuta av, det är jag säker på! Så vackert garnet blev! Ser fram emot att se när det blivit till en filt!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

23 augusti 2011 21:12

Vilka härliga färger det blev!
Visst är det bekvämt att göra bara roliga saker, sådana är vi människor funtade. Men...nu har du gjort en lista i alla fall, så du får beta av efterhand. TAndläkaren hade jag defenitivt ringt sist :-)))
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anita F

Anita F

23 augusti 2011 22:09

Hej vännen !!! Vad du är duktig och vad fint garn. Du tovar, plockar bär och saftar och är så redig såååå. Önskar jag hade din energi men det har jag inte.
Det du rabblar upp och som trycker dig är inga roliga saker men jag kan garantera dig att när du gjort det så känner du dig så redig och duktig på alla vis. Ta en sak varje dag och jag snart har du klarat av det.
Jag håller mina tummar för att det går smidigt och bra för dig.
Tack för underhållningen som amn alltid får inne hos dig.
Stor kram från mig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

24 augusti 2011 08:21

Hej! Oj vad du har grejat. Vilken energi du har. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Ingen bild

zaq

24 augusti 2011 17:04

Nä, jag hatar att köpa nya jeans, man får leta så innibängen innan man hittar de som är sköna. Brukar iof lyckas på Myrorna då är de härligt ingångna också. Men att hitte de där favoriterna igen är nog stört omöjligt, för de var precis så, köpta på Myrorna!

 
Ingrid

Ingrid

24 augusti 2011 21:11

Så underbart vackra färgerna på garnet blev! Det kommer att bli fina plädar av det.

Visst är det jobbigt med allting som man måste ordna med för att få tillvaron att fungera. Förr hade jag hjälp och stöd av maken, men nu är jag ganska ensam om allting sånt där. Tur att jag har äldste sonen att förlita mig på, men jag vet ju att han har fullt upp han också.

Den är vacker och känslosam din dikt!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

25 augusti 2011 10:40

Vilka fina färger svamparna gav till garnet! Härliga ... Skall det alltså bli plädar av det? Visst är det mycket som är tråkigt ... och jag är som du i många fall ... skjuter upp och skjuter upp tills jag helt enkelt måste. Men någon gång måste man ju i alla fall ta tag i det. :-(

Vi får hoppas att vintern inte blir lika kall och lång som förra vintern. Då vet inte jag heller om jag står ut. Trots att jag inte behöver tänka på om veden skall räcka etc etc etc ...

Ha en fin sensommardag!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards