Direktlänk till inlägg 15 september 2011

MORGONTRÖTT KISSE

Av Anita - 15 september 2011 09:33

  Vissa påstår att man blir piggare när man blir pensionär och vaknar tidigt på mornarna. Kanske stämmer det men för min del handlar det om en kvart. Vaknar varje morgon kvart över 7 och ligger och drar mig och läser och myser med katten Oskar när jag inte ska upp och jobba.

Han däremot tycker om att ligga och dra sig till ungefär klockan 9 speciellt nu när det har regnat i flera dagar.


Igår jobbade jag på förmiddagen och sedan bjöd jag hem DataFia med man på mat.

Det blev korvgryta för nu finns det fina och goda grönsaker och det är så många år sedan jag gjorde det. Till efterrätt blev det äppelkaka och DataFias man åt så mycket att han somnade i fotöljen och knappt orkade åka hem. Varenda gnutta tog slut och då är det lyckat. Jag älskar att laga mat men det är inte så kul att äta ensam.

  Jag har börjat plocka in lite blommor. Boganvillan har inte blommat i våras så nu har den fått stå ute under sommaren och nu är den full med vackra blommor.


Jag längtar ut nu. Det har blivit ännu mer intensivt sedan jag blev pensionär. Kanske tur att det kommer regniga dagar för är det inte det står jag ivrig som en kapplöpningshäst vid ytterdörren och vill bara vara ute och ute och ute.

Det är bäst att försöka njuta av utlivet så länge man kan så att man orkar med den förfärliga vintern.


Tänker på att iår är jag frisk och kry och stark. Ifjol den här tiden låg jag matt och slut i soffan och hade harpest.

Året innan var AMV och jag på Sardinien. Det var en härlig resa.


Tänkte på det igår kväll när jag såg en film på tv av en ren slump.

Handlade om en rik kvinna som hade en anställd italiensk kille. Otrevlig och överlägsen var hon och så småningom blev dom här två fast på en obebodd ö och blev kära i varandra.

 Å vilken kille. Varför är italienare så förbaskat sexiga? Tyvärr slutade hela historien olyckligt och det är det värsta jag vet.

Jag vill att det ska bli lyckliga slut åtminstone på film. I verkligheten så är det inte alltid det blir så tyvärr så man kan åtminstone kräva att sagor ska ha ett lyckligt slut.


 

Just nu sitter jag och tittar ut på vägen och tro det eller ej .

 Det kommer en älg vandrande sakta på vägen. Den här veckan tror jag att det är jaktuppehåll och han ser minsann kaxig och stolt ut. Han har överlevt första jaktveckan! Hurra.

Jag får inte tag i något älgkött iår heller och föresten har jag inte råd heller efter smällen med tandläkarräkningen och min värmepump.


Jag vet att jag får låna pengar av min son men det vill jag ju inte. Det borde vara så att han skulle låna av mig och inte tvärt om.

Mina mest fattiga vänner erbjöd sig omedelbart att låna mig pengar till tandläkaren och när jag undrade hur dom hade pengar sa dom att åtminstone hälften kunde dom kanske skrapa ihop.


Tänk er. Jag blev så varm om hjärtat. Det kallar jag vänskap men naturligtvis gjorde jag inte det.


Jag lånar av princip aldrig pengar av någon. Det ska i så fall vara rena katastrof och som tur är är jag inte där ännu och ska inte bli heller.


Här gäller det att lita till försynen och inte tro det värsta.

 När man ropar på vargen kommer han. Nej så ska vi inte ha det.

Jag har ju gått kurs och lärt mig att lita på livet och försynen och att allt ordnar sig. Faaan vad det är svårt ibland men jag försöker och försöker och försöker.   Nej nu får det vara slut för idag. Nu kommer posten ser jag och älgen har försvunnit och grannen har åkt i väg med färdtjänsten. Något mer rafflande lär väl inte hända idag.

 Jag tar en kopp kaffe till  och hoppas att inga räkningar trillat ner i postlådan.


Dagens ord: Tror man inte på sig själv kan man inte uträtta stora ting.

 
 
Selma

Selma

15 september 2011 10:25

En halv älg skulle jag också velat ha i frysen.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

15 september 2011 16:32

Hoppas att du slapp räkningar idag!!

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

15 september 2011 16:35

Ut i naturen längtar jag också hela tiden. Kan jag inte gå ut, så är dörren öppen och släpper in naturen (många björklöv dansar in nu).
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anita F

Anita F

15 september 2011 18:39

Jag blir så road av att läsa din blogg. Du är för härlig i dina uttryck. Du har så rätt i att om man inte tror på sig själv så kan man inte uträtta stora ting. Visst tror vi på oss själva eller hur??? Tro nån det!! Jag tror också på självläkning. Det går över intalar jag mig och visst gör det det kanske bara tar lite längre tid.
Naturen har ju också en läkande kraft så vi får lita på den också.
Pengar är ett nödvändigt ont och det har ställt till mycket elände. Visst är det väl så att de som har det knapert är de generösaste till att vilja hjälpa. Många gånger är det så i allafall.
Ha det gott i paradiset och ligg du 15 min längre på mornarna det är du värd.
Stor kram från mig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

15 september 2011 22:16

ja det var trevlig läsning du bjöd på även dennna gången!!!
trevligt att få "följa dej"....
ja då har denna dagen ocks gått till ända....och snart är det fredag igen.
Man kämmer NU på kvällarna, att hösten ÄR HÄR: Bara + 8 här i Kolsva just nu.
Kram till dej min vän!!!/Margit

http://margiholm.blogg.se

 
Ingen bild

Marie-Louise Grimlund

16 september 2011 09:06

Hejsan !
Du känner inte mig, jag slank in från Ingrids sida, tyckte det Du skrev var bestickande.Alltid kul att läsa något nytt.
Fin bakgrund med flugsvampen har Du också.

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

16 september 2011 20:48

Hej igen, Jag beundra dej som vaknarredan 07.15 på mornarna, och sedan tralala hela dagen.
Själv så har jag grisögon och vill helst inte prata förrän 11 och då ska jag först hitta hörapparaten, för att inte tala om hur jag stapplar fram vissa dagar. Men, jag är 74 och de var likadan med min mamma ändå så blev hon gammal.Hon som alltid varit så snäll och tålamodig, hon blev till och från riktig ilsken. Nej jag skuttar inte längre ur min säng!!!, som Rönnerdal
Hälsningar margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Janne

Janne

18 september 2011 17:19

Vi tycker det är trevligt att ta bilen till lite olika ställen och att ta promenader och titta på naturen. Ha en fin dag !

http://badbollen.blogspot.com

 
zaq

zaq

19 september 2011 13:00

Nä, håller bara med, inte kul äta ensam :-( Men hur kul som helst få laga smarrigt käk och sen njuta i goda vänners lag!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards