Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011

HELT NY UPPLEVELSE

Av Anita - 20 oktober 2011 15:48

Jag brukar inte få panik av småsaker men det fick jag minsann igår kväll.

Där ligger man i godan ro och läser en bok när det surrar till i håret. Den panikslagna flugan har fastnat i håret och när jag ruskar till flyger den rakt in i örat och fastnar där.


Försöker få ut den med fingrarna men den rackar kryper bara längre in.

Hysteriskt surrande djupt in i örat.

Tops? Har jag någon tops i närheten?


Sätter mig upp och försöker ruska ut flugan ur örat. Katten Oskar får också panik och försvinner nerför trappan som en blixt.


Rätt var det var så var flugan försvunnen. Vart vet jag inte men hoppas att den inte flög in i hjärnan för där kan det vara nog surrigt ändå.


Idag är det blåsigt och kallt men jag såg på min blogg samma dag ifjol och då var det en dm snö så man får väl vara glad ändå att det är som det är.

  Igår var PappersBeda här för att väva på pläden. Då kom vi på att jag skulle fortsätta med mattväven som stått ute i hallen i flera år utan att jag kommit mig för.

  Så jag satt mig och började väva på en julmatta som min mamma började på för säkert 7-8 år sedan. PappersBeda och jag kan ju sitta vid varsin vävstol och prata med varandra och då går ju tiden fort och det blir av att man väver.


Nu har jag plockat ut alla trasmattsnystan på golvet för att försöka sortera upp färgerna. Fy sjutton vad det blev dammigt. Både hals och ögon känns fulla med gammalt damm.


Vad mer att tala om en sådan här dag. Jo, jag pratade med en väninna imorse och saker och ting har gått precis så bra som jag spådde och det känns väldigt fint.


Så fick jag oväntat besök här på eftermiddagen så det blev en trevlig pratstund och lite fika.


Grannen ringde och ville ha en flaska svartvinbärssaft. Han påstår att den man köper på affären inte smakar lika bra men det sa han nog bara för att få en flaska alldeles gratis.


Jag brukar ju inte prata om händelser man hör på radion men det har varit mycket otäckt nu ett tag, mord och pedofiler och jag vet inte vad.


Ibland skäms man för att vara svensk. Tänker på den jättegamla senila och sjuka tanten som man tänkte skicka tillbaka till sitt hemland fast hon inte har några anhöriga kvar där.

 Tur att  det blev överklagat och man får hoppas att det drar ut ¨på tiden så hon hinner dö innan hon blir utvisad. Vi har en förmåga att följa lagen till punkt och pricka men ibland kan man undra vad medmänsklighet och sunt förnuft har tagit vägen.


Dagens ord: Den som tänker med hjärtat och inte med hjärnan kommer att bli lyckligare i slutändan.

 
 
Margit

Margit

20 oktober 2011 16:54

Ja det måste varit otäckt med flugan..som du fick in i örat!!!
SKÖNT ATT "DEN BARA FÖRSVANN"...
Ja visst är det otäckt med allt som händer runt omkring...det ena mordet värre än det andra..och tanten..som dom skulle skicka bort...
Ja det dröjer väl inte länge förrän snön kommer i år också...Det är nu snart endast 5 v kvar till 1:a advent...
Önskar dej Anita en fin kväll!!!
Kramiz!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

20 oktober 2011 16:56

Fy så otäckt att få en fluga i örat! Det måste vara lika illa som öronkryckor, så kallar vi tvestjärtar för på Gotland och det var vår stora skräck när vi var barn och låg i lekstugan på sommaren. Bomullstussar i öronen var ett måste! Du kanske ska börja med det du också?

Så kul att se din mattväv och den fina gungstolen! Precis en sån gungstol stod det i salen förr och där brukade svärmor sitta och trona. Vid bouppteckningen efter Åkes föräldrar hamnade gungstolen hos en av hans systrar.

Ha det så gott och njut nu innan snön kommer!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

21 oktober 2011 11:59

Hej! Jag skulle nog låta en sköterska eller någon på VC kolla så inte flugan kommit in i örat för då kan det bli problem. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

21 oktober 2011 19:05

En sån härlig gammal vävstol!
Men Anita ta foto på den fina vita virkade
bomullsfilten i gungstolen, så jag får se mönstret. Läkert.
margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards