Direktlänk till inlägg 27 december 2011

MÖTE MED DAGMAR

Av Anita - 27 december 2011 18:39

  

Nog är julen en magisk tid men inte trodde jag att det skulle bli på DETTE VISET. Varför blidde det på dette viset.


Började trevligt på julafton.

Min julgalne broder O med dotter kom och naturligtvis hade han tomteluvan på. Den ska han säkert ha hela helgen och det skulle inte förvåna mig om han till och med sover i den.


Han hade med sin egenhändigt gjorda älgkalvsylta och några grisfötter. Hans kalvslyta är så god så god.

Så kom PappersBeda med familj, även hon fullastad med kakor och delikatesser av olika slag och vi åt och vi åt och vi åt.


Klar att vi såg på Kalle Anka och delade ut julklappar också. Så länge allt väl.

Pappersbeda med familj och jag gick på gudstjänst i vår lilla fina kyrka som man alltid gör vid 11-tiden på julaftonskvällen.


Sen är allt över och man står här med julklappspapper och stök.

 

Juldagens kväll kom min brorsdotter J med lille gullige Liam och hennes nya kille och hans dotter.


Varning på radion. Orkanen Dagmar kommer inatt! Tja, lugnt och fint. Inte trodde jag så mycket på det men annat fick man se.

För säkerhets skulle tappade jag upp vatten i hinkar, tog fram pannlampan och andra lampor och satt ljus i alla stakar och lampor jag har.


Jag låg nere och dom andra på övervåningen. Jag vaknade vid 2-tiden av stormen.

En riktigt storm är skrämmande. Den ylar och skriker, ruskar huset, man hör hur träd faller och saker flyger omkring. Man ligger och väntar på att taket ska rivas av och fönsterrutorna gå sönder.


Så försvann då strömmen och det blev svart, svart, svart. Barnen vaknade och var rädda och kom ner. Brorsdotterns J kom också ner, bara mannen sov. Män har en förnämlig förmåga att sova i alla väder. Det är rent konstigt.

Jag gav ungarna var sin lampa och dom sprang runt och lyste överallt. Jag tände ljus och så småningom somnade dom i soffan men då var klockan halv 6.


Förödelsen utanför hade kunnat vara värre. Allt jag hade på bron , tomtar och bockar och allt löst var bortblåst.

Telefonledningen hade fått en gran på sig och låg avsliten som en svart ringlande orm på infarten.

Det blir väldigt mörkt när man ingen ström har men det var ingen fara. Jag hade vatten och jag hade spisvärme och kylskåpet fullt med mat.


Värre för grannen som inte tänkt till. Han hade varken vatten eller ved eller ficklampa eller ljus. Dessutom var hans säkerhetslarm utslaget. Ja det blev att fixa lite till honom.


 

Jag tror att barnen tyckte att det var lite spännande att springa omkring i mörkret och när tomten helt plötslig dök upp med en massa paket var lyckan gjord. Lille Liam hade fått en dator fast som leksak som man kunde lära sig ord och siffror med. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.


Brorsdottern J :s nye man hade nog bra gärna velat fara hem till stan för han kunde ju inte använda datorn eller några andra knasgrejor som en del sitter och fipplar med hela tiden. Barnen hade kul.


 

Liam hade fått en ny pulka och dom hade roligt i kälkbacken neråt sjön. Det hade regnat på natten och var glashalt. När dom åkte hem vid 6-tiden hade dom somnat i bilen efter några häftiga dagar.


Här var det fortfarande strömavbrott och till och med mobiltelefonen slutade att fungera så då var vi helt isolerade.

Mitt i natten kom hemtjänsten och vi gick in till grannen. Han fick in ved och jag bar in vatten till honom. Det regnade så gården var som en isgata.


Idag har det snöat och varit snöstorm, det virvlar och  far och driver omkring. Det är inte Dagmar som är ute men förmodligen någon av hennes småsyskon. En av sommargästerna kom och sedan kom PappersBeda. Hon hade också borta all el och all telefon och kunde inte jobba.


Frampå eftermiddagen åkte jag ner till Hammarstrand för att kunna ringa i telefon och så åt jag och fikade hos DansBritt.


Just nu har elen kommit tillbaka och jag ska ta mig ett varmt härligt bad och tvätta av mig några dagars skit.

Hoppas att det slutar blåsa så jag kan ligga i min egen säng på övervåningen inatt för nu haar jag ont i ryggen av att ligga så obevämt.


Dagens ord: Man ska vara försiktigt med vad man önskar sig. Jag önskar att det skulle sluta och snöa och det gjorde det men jag vet inte om det var så mycket bättre att hamna in i en orkan.

 
 
Selma

Selma

27 december 2011 20:14

Ja, nog har det låtit som en ruskig storm allt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
billan

billan

27 december 2011 21:08

Skit-Dagmar och skit-vinter:( Fortfarande strömlöst på torpet....
Mysiga bilder, mitt barn-barn fick också en barn-dator av tomten:)
God fortsättning!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

27 december 2011 22:36

Jag tänkte på dig må du tro, för jag förstod att ni blivit drabbade av Dagmar med full kraft. Vad är det för konstigt väder vi har i år?
Idag har vi haft sol och runt 8 grader varmt. Så ska det väl egentligen inte var i mellandagarna, men det är bara att tacka och ta emot. Vi är sååå tacksamma för att det inte är snö, kyla och halka.
Tur att du inte var ensam hemma mitt i ovädret utan hade folk i huset.
Hoppas att du fick dig ett riktigt skönt bad!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

28 december 2011 07:51

Hej! Här blåste det så ända in i pipan men strömmen gick inte just här. På två andra ställen i utkanten av Björkvik så hadde träden rivit ner elledningar samt telefonledningarna. ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
mimio

mimio

28 december 2011 12:30

Underbara gulliga och lyckliga barn! så härligt.
Storm är hemskt och jag hatar dem alla blåst, stormar o orkaner. Här är det ju så för jämt, allt flyger omkring och man kan inte vara ute utan risk att få något i huvudet, träd och takpannor gör kajorna sällskap, ack! Ett varmt bad låter som ljuv musik däremot. Kram på dig =)

http://mimio.blogg.se

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

28 december 2011 19:43

så skönt med ett varmt bad!

vilken härlig porslinsgris du har i fönstret, är de en spargris, må tro?

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Karin

Karin

28 december 2011 22:30

Skönt att det är över för denna gången, och Dagmar har dragit vidare.
Jag kan ännu komma ihåg skräcken under Gudrun, när träden föll som plocke-pinn! Vad ynklig man känner sig som människa då.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

28 december 2011 22:33

Jag har aldrig varit med om en sån storm ... jösses vad rädd jag skulle ha varit. Tur i alla fall att du inte var ensam. Och nu ska det väl vara över för den här gången.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

30 december 2011 17:41

a det måste varit otäckt...när du hörde hur stormen ven i knutarna....och strömmen for. Men du gade ju rustat dej, så du klarade det ändå galant!!!!
Ja tänk så maktlös man blir..när elen är borta och man är vn att "bara trycka på knappen"....
Kram till dej och hoppas att nyårshelgen blir lugnare...
Kram!!!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Kristina

Kristina

30 december 2011 19:33

Storm är otäckt, men nu klarade vi oss bra den här gången. det var värre med gudrun då blåste min Pappas plåttak av och for runt bland husen. Som tur var blev det ingen skadad. Hoppas att allt kommit i sin ordniong igen. vilken trevlig Jul du hade med bara kära vänner.
Jag önskar dig ett riktigt Gott nytt år med många roliga resor.
Go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards