Direktlänk till inlägg 7 april 2012

UNGAR, HUNDAR OCH LITE MAT

Av Anita - 7 april 2012 18:52

 

Tidigt imorse står jag på bron och lyssnar på duvorna i granskogen och småfåglarna som håller morgonserenad. Det är så där 8 grader kallt och jag skyndar mig att gå ut och mata djuren med resterna från gårdagens fest. Sedan återstår några timmars stök för att diska upp och få till det.


Så igår var vi då samlade för den vanliga långfredagsmiddagen. Först var killarna på pimpeltävling på Lillsjön utom Kinabror som ju har "foten i en potta". Efter en hälsena som gått av är han gipsad, nej inte så men han har en konstig anordning på foten och hoppar på kryckor.


 

Alla mina tre bröder med familjer är här och vi lyckades få till 20 personer varav 3 rätt små gulliga ungar som sprang runt i huset och letade efter påskharen och hans borttappade ägg.

 

Massor med mat hade jag och Sofiepropp dukat fram och hundarna Vilma och Alice väntade på att något skulle falla på golvet.

 

Nå vad kan man mer önska av tillvaron än goa ungar och rara hundar, trevliga släktingar och god mat.

Om man ska vara krass så kanske det skulle vara att ha en större diskmaskin. Hua, så mycket disk det blir efter så många.


Inatt var det fullmåne och den sken in genom rutan och väckte mig. Ingenting ovanligt i det men jag hade värk i min fot så det var svårt att sova inatt.


 

Idag var det meningen att det skulle bli en liten egen pimpeltävling men hur tar man sig ut på isen om man har "foten i en potta". Visst, finns viljan går allt. Snöskotern kördes fram till dörren och iväg det bar med kryckorna baktill på skotern. Nu blev det ingen tävling för SnickarMagnus fick fel på bilen och det var en del annat trubbel men en liten abborre till katten Oskar blev det.

 

Vi andra grillade korv och satt i lä mot strandstugeväggen för att få lite sol. Tyvärr så blåste det som vanligt isvindar så jag linkade hem ganska tidigt för att lägga min onda fot lite högt och vila mig lite på soffan.

Gullige Liam och jag spelade lite Castlevill och dagen flöt iväg väldigt fort.


Det är ganska skönt egentligen att ha sina bröder samlade här hemma och det är inte alla som har det så bra. Det enda jag saknar är min son som stannat nere i Skåne.


Snön ligger envist kvar dag efter dag men ljuset har kommit och det ljusnar tidigt och är ljust till sent på kvällen.


Dagens ord: Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.


 
 
Janne

Janne

8 april 2012 09:12

Hej! Det är trevligt med påsk påskmat och besök av vänner eller släkt. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

8 april 2012 18:22

Så underbart trevligt att kunna samla så många släktingar och vänner!
Kram och trevlig fortsättning på helgen!

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

9 april 2012 00:43

Trevliga bilder och trevlig läsning!!! Förstår att ni haft det roligt och trevligt ALLA tillsammans!!! Både ute och inne...och ätit gott. Disk för 20 pers....förstår att det varit extra jobb och tagit tid...disk och alt som har med detta att göra...
Pimplat också har nu hunnit med!!!!
Önskar dej en fin annandag också!! Kanske några börjar återvända hem..Jobben kanske väntar..efter helgen....
Kram och ha det så gott!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

10 april 2012 10:45

Ni verkar haft en riktigt trevlig påskfest (maten såg god ut) och det är alltid något att glädjas åt. Hoppas nu att din fot snart blir bra så du slipper besväras av värk som förpestar tillvaron.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards