Direktlänk till inlägg 9 juni 2012

VIDUNDERLIG DAG

Av Anita - 9 juni 2012 19:29

    

Vissa dagar måste man ta ledigt för att göra något annat och DansBritt och jag har länge pratat om att gå upp på vättaberget eller till huvudet på elefanten som berget kallas i folkmun. Det var minst 20 år sedan jag var upp där sist så det kan vara på tiden. Jag hade glömt vilken upplevelse det var. Hemmablind heter krämpan.


Regnade gjorde det på morgonen men klart att det blev fint väder innan vi började vår vandring uppåt.

 

En glasklar lättandat luft. Fågelsång av andra fåglar än vad som hörs nere på slättlandet.

Så märklig natur. Blåbärsriset var så högt att det nådde upp till låren och violerna var dubbelt så stora som i vanliga fall.

 

Mossan som täckte stenarna, en porlande bäck som kom fram direkt ur berget. Vi vandrade uppåt och uppåt på lätta fötter och skogen sjöng sin märliga sång som kom från jordens själ.


Vi såg de största aspar jag någonsin sett och marken var full av harsyra, skogstjärnor och blå violer.

 

Så är vi då till slut uppe på toppen. Vi tar fram kaffe, våra kosor och limpmackor ur DansBritts fina skinnryggsäck och sätter oss och ser ut över en utsikt som det inte finns maken till.

 

Berget sticker ut sitt huvud utanför de andra bergen så att man kan se åt tre håll. Häråt mot Revanäset och Krokvåg.  

Rakt fram glittrar älven och man ser att en del luckor är öppna på krafverket och skummande vatten forsar ut. Kyrkan ligger och lyser ljus och bergen blånar i fjärran.

   

På höger breder Kullstas grönskande jordbruksbygd ut sig. Så fint att något sånt finns kvar, inte bara igenslyade åkrar utan riktig brukad jordbruksmark.


Kan man ha det bättre en fin julidag än att sitta här med en doftande kopp kaffe, en god vän och en härlig värld. Att inte fler besöker den här undersköna platsen men som sagt. Säkert 20 år sedan jag var här sist men jag ska ta med mina sommargäster. Det bestämmer jag mig för just i detta nu.


 

På vägen ner ringer telefonen och vi får ett glädjebudskap som gör att vi kastar oss i varandras armar och kramar om varandra och hoppar av glädje. Vilken vidunerlig dag det här är.


Sakta sakta går vi neråt, tittar på allt och drar in all energi som vi fick här uppe.

Så åker vi till PappersBeda och dricker kaffe och bestämmer oss för att vi ska fira med att åka till Döda Fallet och äta middag.


Döda Fallet är ju en turistattraktion som heter duga. Vi fick fantastiskt god mat och hörde lite av repeditionerna av "Flykten till Ramundberget". Vid vridläktaren på Döda fallet ska spelas ett lustspel som Sven Wolter skrivit. Bara det. Att han var en fantastiskt skådespelare vet jag, men  att han kunde skriva har gått mig förbi.


Så sitter vi där i solen och bara gosar oss och mår gott och känner att livet är nog ändå rätt gott att leva.

Vi har glömt att vi våndats och plågats av vinterns kyla och bekymmer. Nu är det bra sol och värme som gäller.


Så tar även en sådan här dag slut. Efter ett litet besök hos DansAnn drar jag hemöver och regnet börjar forsa ner men hela dagen har varit fint så vad då. En sådan fantastisk dag som vi fått.


Dagens ord: Denna dagen en skimrande pärla på livets halsband. 

 
 
Skatan

Skatan

9 juni 2012 20:08

Ja, det var verkligen en vidunderlig dag ... vilken utsikt, vilken natur! Kan vara bra att ha i sitt minnesskåp när mörkret kommer tillbaka ...

Kramar ...

Hälsa alla!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

DansBritt

9 juni 2012 20:57

Tack för sällskapet, en helt underbar dag.











 
Ingen bild

Dansann

9 juni 2012 21:00

Vår underbart vackra bygd....Jag är så stolt över att vara Ragundabo...Att bo så vackert och njuta varje gång jag går ut och ser mej omkring!!! Hoppas kläderna passar ? Kram! Ann

 
Liliann

Liliann

9 juni 2012 22:12

Detta ska jag oxå göra!!! ser fantastiskt ut. Själv är jag, har varit; dålig på att turista i mitt eget län. Med en make som är från Bispgården så borde vi också " hitta" oss upp på elefantryggen!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

9 juni 2012 22:21

När jag läser om den här dagen och ser dina underbara bilder från en vidunderligt vacker natur, förstår jag varför du uthärdar vintrarna.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

10 juni 2012 17:32

Så vackert ni har det! Och visst har man en förmåga att bli hemmablind. Det finns så många vackra platser i den här stan som jag besöker alldeles för sällan. Kanske är detta sommaren som jag ska ta tag i det och besöka några av dem.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 juni 2012 22:29

Så vackert och så fina bilder. Det måste dock finnas flera Vättaberg. När jag gifte mig för 28 år sedan firade vi med fest på Vättaberget i Liden.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

11 juni 2012 08:42

Hej! Det här inlägget har du gjort bra !!!!!!!!!! Fina bilder och bra skrivet !!!!!!! Ha en fin dag !

http://yngareviken.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

11 juni 2012 11:24

Underbara bilder du visar.
Tänk så bra man kan ha det om man tar sig lite tid. Jag är med förstjust i höjder, det är något visst. Jag brukar cykla och gå uppför till en plats som så klart heter Höghult.
Det är rena meditationen att vara där, och gör man som du och kramar ett träd då mår man gott.
Riktigt goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Sundinska

Sundinska

11 juni 2012 12:41

Sicken tur att någon satt upp lite staket där efter berget, så ingen trillar ned.
Fina bilder med mycket frihetskänsla var det iaf :)

http://solagast.blogspot.com

 
Karin

Karin

11 juni 2012 22:29

Underbara naturbilder från en härlig vandring!
Det är vackert där du bor!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
zaq

zaq

13 juni 2012 16:37

Underbart, som sagt något att minnas när snön yr kring knutarna!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards