Direktlänk till inlägg 20 juni 2012

MAN HAR ALLTID ETT VAL

Av Anita - 20 juni 2012 14:04

 

Vad är det för skitprat. Man har sällan ett val kan jag tycka. Om jag hade ett val skulle min trädgård blomma för länge sedan och jag skulle kunna sitta bar ute och sola.


Jag skulle inte bli biten av mygg och det skulle inte storma så man knappt får ha kvar håret på skallen.

Inga timmerbilar skulle köra som galningar på min väg och ingen skulle göra kalhyggen runt omkring.

Strängt taget har man inte så många val utan man får gilla läget helt enkelt.


Men visst. Jag valde att cykla ner till byn härom kvällen. Det är lättare att hoppa ner i diket när man hör bilarna komma. Kör man bil så är det värre.


Cykla är ju sommar och jag stökade nere vid sjön. Röjde med gräsröjaren, satt upp trasmattor som vindskydd på strandstugan och var ute hela dagen

visserligen med alla kläder på men jag kunde i alla fall välja att vara ute.

Fick besök av nygrannen K och vi satt på altanen och fikade och pratade en bra stund. 


 

Sundsvallsborna har tranor och trast borta hos sig och varje år gör dom en fågelskrämma. I år var det en tjusig dam. Helfestligt tycker jag!. Jag gillar.


Igår var det blåsigt och kallt så jag bestämde mig för att jobba inne. Först for jag till jobbet några timmar förstås och på eftermiddagen började jag slänga gamla kläder. När jag fyllt en sopsäck till bredden. Det känns så jobbigt för jag har så svårt att slänga saker. PappersBeda sa att jag skulle slänga allt som jag inte använt på 10 år och då gjorde jag det men så tappade jag sugen.


Luften gick liksom ur mig, pös ur mig som en skadskjuten ballong. Ute skrek vinden Nej Nej Nej!

Humöret dalade neråt med en väldig fart. Jag ville inte ens se eländet.


Vad gör man då? Man har ett val! Jag valde att ta fram ÅsaNisse filmerna jag fick i födelsedagsprecent av SofiePropp och den första hade jag inte ens sett.


Under filten i soffan med katten Oskar i famnen och en chokladbit till mig och kattgodis till Oskar blev humöret snabbt bättre.

 

Nu sitter jag och tänker på att det snart är midsommar och inte ens midsommarblomstren har slagit ut och inte syrenerna heller.


Jag gjorde ett val när jag åkte på PRO-resan. Jag brukar alltid bjuda hem någon på midsommarafton och laga lite god mat men som sagt. Pengarna  är slut för den här månaden och nästa månad kommer det att gå mycket pengar så jag valde att inte bjuda hem en enda människa.


Tänkte att det går ingen nöd på mig. Det finns ju några ägg och en liten burk matjesill så jag klarar mig alltid. Det är konstigt att det går att leva på så lite pengar egentligen. Jag har ju inte behövt svälta ännu i alla fall. Frysa har jag ju fått göra och försaka men som sagt. Man har ett val. Ibland i alla fall.


Nåja vi får väl se vad som händer. Livet är fullt av överraskningar.


Just nu sitter jag och fikar med gamle A vid köksbordet och telefonen ringer och jag blir bjuden till DataFia på midsommarafton. Där ser ni, livet är fullt av överraskningar.


Ögonblicket därefter kommer Sundsvallsborna med en härlig efterlängtad bok till mig." Fågelsång". En bok jag önskat mig där det står om fåglar och dessutom är deras kvitter  . Jag kan många fåglar men det är sämre med deras fågelsång så det var verkligen något som jag önskat mig och kommer att ha mycket glädje av.


Så ni ser. På sommaren kan vad som helst hända. Trots blåsväder och mygg är sommaren ett härligt äventyr och jag väljer just nu att ha tilltro till att allt ordnar sig.


Dagens ord får bli ett klokt ord som ÅsaNisse sa i sin film (vet att Åsa nisse är väldigt okulturell men det är ju jag också.)


Livet är som ett skosnöre. Ibland blir det en blåknut på det som kan vara svår att knyta upp. Man kan till och med vara tvungen att klippa av det och sätta i ett nytt.

 
 
Ingen bild

Lise-Lotte

20 juni 2012 14:35

Jag fullkomligt älskar din blogg!! Vare sig du gnäller eller är nöjd, spelar ingen roll vad du skriver om!! Och du, Åsa-Nisse citatet det bara måste jag knycka, jösses vad jag skrattade!! Önskar dig även en trevlig midsommar och hoppas du får se sol och känna värme!

 
Skatan

Skatan

22 juni 2012 17:29

Skulle preciiis skriva som Lise-Lotte här ovanför: Jag fullkomligt älskar din blogg!!!
Du lever livet levande och inte halvdött vare sig du är glad, arg, ledsen eller nöjd ... Alla känslor får sitt och jag blir så upplyft av dig ... både när jag är glad (då stannar glädjen kvar) eller när jag är ledsen (då tröstar du mig) och jag känner att jag inte är ensam. Kram och hoppas din midsommarkväll blir utan "knutar". Gillar dig... Gillar!

http://skatanstankar.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

23 juni 2012 11:27

Fågelsång den har jag oxå! Vilken tycker du är trevligast att lyssna på själv gillar jag 004 svarthakedopping

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards