Direktlänk till inlägg 27 juni 2012

AUKTION I BYN

Av Anita - 27 juni 2012 08:40

Söndagen efter midssommar är det tradition att det är auktion nere på byn vid Gamla Föreningshuset.

Iår var det dessutom 100 år sedan föreningshuset byggdes.

En på sin tid en pampig byggnad, där det fanns både läktare och scen och servering. Till och med en vaktmästarbostad ovanpå.


Så många gånger man varit där på fest och bio. När jag kom in där i söndags fanns fortfarande den speciella lukten kvar, en sådan lukt som väcker minnen från långt tillbaka.


Varje vecka var det bio.

Då fanns en masonitkiosk utanför och där kunde man köpa kokkorv med senap, sån där som låg i ett blankt sibyllapapper ni vet.


Det finns godis. Bronsol i metallrör och kexchoklad och chokladkyssar. Vilken fest.

Vi fick gå på bio rätt ofta vad jag minns. Förmodligen var det ett billigt nöje. Danser och IOGT-revyer och underhållning var det också rätt ofta.


Nåja nu är en annan tid och det är minst 20 år sedan föreningshuset var i bruk. Nu används det bara som autionslokal en gång om år.


Så trist att jag glömde kameran för det är något alldeles särskilt med den här dagen. Även om man inte tänkt ropa in något så träffar man gamla bekanta, man kan köpa korv och kaffe och iår till och med blommor och jordgubbar.


AuktionsPers bror spelar dagspel och det är en härlig sommarstämning. I år dök det till och med upp en tjej från Australien som sjöng med klar vacker röst. Allt kan hända en söndag i midsommartid. Hur hon hamnat här vet jag då inte.


Så öppnade sommarcafe vid kyrkan och jag cyklade dit för att kolla läget och ta en kopp kaffe. Sitta i kyrkan en liten stund och njuta av den speciella friden och ron som finns där.


 

När det blev skapligt soligt och varmt ett par dagar slog blommorna ut på en enda gång. Nu blommar det i trädgården för fullt och jag blandar hejvilt med vilda blommor.

 

Mina lupiner börjar slå ut och jag älskar dom trots att dom helt plötsligt verkar ha tagit kommandot över hela Fisksjön. Dom finns överallt och sticker upp sina kraftiga blad bland buskar och rabatter men när man bor så här får man vara glad för det som blommar och inte tro att man ska försöka med något exotiskt.


Det är så här i Fisksjön att det som inte trivs blir det inget av men det som verkligen trivs blir högt stort och yvigt och jag tycker om att ha en yvig trädgård som liksom väller. Synd bara att det inte blir så mycket blommor men desto mer blad.

 

Det är ovanligt mycket maskrosor iår men vem kan säga annat än att dom är vackra när dom lyser med sina gula blommor överallt och speglar solskenet.


Hatade blommor av många men jag förstår verkligen inte varför. Det är väl vårt kontrollbehov som sticker upp sitt fåniga huvud kan jag tro.

 

Samma kontrollbehov som finns hos vissa som inte står ut med att svalorna skiter. Herre ge, deras underbara glada kvitter och förmåga att ta hur mycket mygg som helst gör väl att man står ut med lite skit kan jag tycka.


Titta nu noga på de skira, halvt genomskinliga bollarna av maskrosor. Vem kan tycka annat än att dom är vackra!

Inte?


Nu har det regnat och åskat och blåst igen så igår var det bara att stänga av all eletrisitet  och bara sitta på förstutrappen och se ovädret välla in från sjön.


Passade på att åka och jobba och när jag kom hem städade jag Sonens rum och städade mitt kylskåp. På fredag kommer dom! Det ska bli så kul. Nu kommer gården att genljuda av glada skratt och gitarrplink, allsång och muller av mopeder och allehanda farkoster. Det blir kul.


Idag är det väl en sådan dag då man kan passa på att rensa lite ogräs för det blåser så att myggen håller sig borta. Varje dag kommer någon och hälsar på så så blir det väl idag också.


Dagens ord: Det spelar ingen roll hur lite man gör i byxorna. Det är i alla fall för mycket. 

 
 
Skatan

Skatan

27 juni 2012 10:38

Du är härlig du, Skogsnuvan ... det spelar ingen roll hur lite man gör i byxorna, det är ändå för mycket ... ha h a ha haa ...

Maskrosor är vackra men "lagom" mycket är tillräckligt, fast lupiner älskar jag och de behöver inte vara lagom mycket.

Och svalorna må väl skita bäst de vill.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

27 juni 2012 11:38

Så fint att den gamla föreningshuset fortfarande kan användas.
Nu ska vi åka ner till hamnen, och äta middag på en ny restaurang som en bekant rekomenderade.
Därefter blir det en tur till gamla skjutbanan, för att leta efter hornuggleungarna.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Ethel

27 juni 2012 21:06

Jag önskar er en riktig härlig sommar nu när sonen kommer upp till dig. Jag vet att han längtar. Efter tulpanen så är lupiner den blomma som jag gillar allra mest.
Önskar dig en strålande fortsättning på sommaren.
Ethel

 
Lena

Lena

28 juni 2012 12:17

En riktig bondauktion är det inte mycket som slår. En bra auktionist är ett måste med bra munläder och som slår till med överraskning ibland. Tänker på varmkorv och bröd också. Ha det så gott!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards