Direktlänk till inlägg 9 oktober 2012

SKOGSLÄNGTAN

Av Anita - 9 oktober 2012 13:21

  

Det är nog ändå så att man blir lite klokare med åren. Man kanske börjar tycka om sig själv lite mer med alla brister och fel man har.


Tex så har jag mycket ogjort. Det skulle putsas fönster, städas, göras klart i trädgården och listan över ogjorda saker som borde göras kan bli oändligt lång men......... jag har till slut lärt mig att inte ha dåligt samvete för vad jag inte gjort.


Det hade jag förut och kunde inte njuta riktigt av latheten när den drabbade mig utan hela tiden tänkte jag på vad jag borde ha gjort istället. Känner ni igen er kvinnor?


Som igår tex. Jag började rensa i trädgården. Det är något som jag gillar egentligen men jag blev så kall om fingrarna och det var så mycket att hålla på med och solen tittade fram en liten liten stund.


Då drabbades jag av SKOGSLÄNGTAN

Det kommer över mig lite då och då och jag vill bara dra till skogs och bara vandra och vandra och upptäcka nya ställen. Nu är det ju jakttider igen och tyvärr så är det ju hela hösten så det är inte helt ofarligt att vistas i skogen. Det känns farligare med jägare än vad det är med både älg, björn och varg.

 

Skit samma. Slängde sekatör och häcksax och lät skottkärran och lövkrattan stå där den stod och gick in i skogen.


Hälsade på vid "cowboyberget" men kröp inte i i grottan. Det såg så trampat ut runt omkring så det kändes som att det kanske bor en grävling där eller en räv. Inte vill man möta någon sådan inne i en smal gång i berget.


I det här berget har vi lekt sedan jag var liten, haft kojor och eldat brasor och till om med nästan startat en skogsbrand där uppe. Tänk så länge sedan.


 

Stubbar gillar jag, mossor gillar jag. Det finns så mycket att se i skogen om man bara har ögonen med sig, ibland ser man till och med sånt som inte alla kan se, men ni ska veta att jag har ögon som ser både det ena och det andra.


Naturligtvis kan jag inte låta bli att gå ner till sjön och nu hör jag att canadagässen har landat i Skekviken och skriker och väsnas som det ska vara när hösten är här.


Varför ska man jobba så förfärligt och uträtta så mycket för att duga och vara en nyttig människa. Det har jag alltid fått lära mig och försökt så gott jag kunde förut men nu skiter jag i vilket.


Vem bryr sig. Efter en lång promenad i skogen på ett par timmar börjar regnet pissa ner som det alltid gör på eftermiddagarna och jag går hem och knular ner mig i soffan, brer på mig min varma härliga pläd och tittar på "Doc Martin". Dricker lite kaffe och tar en macka och mår ganska gott.


Inte ett dugg dåligt samvete har jag. Jag tänker att jag minsann har gjort rätt för att göra det jag tycker är roligt och vara lat när jag är lat. Ingen kan kritisera mig längre heller. Mitt liv är mitt.


Idag har jag gjort en runda till Hammarstrand och varit till PappersBeda och klippt håret och till en tant och fått en massa växtfärgat garn. Handlat lite grann förstås.


Hann inte ens komma inom dörren hemma innan grannen ringde och skulle ha hjälp. Puuuuh. Hoppas att han kommer på servicehus snart för han går mig på nerverna faktiskt.  


Dagens ord: Bättre vara lat och glad än arbetsam och sur och stressad.


 
 
Ingrid

Ingrid

9 oktober 2012 15:27

Visst ska man tillåta sig att vara lat och lyda sina impulser. Vill man gå i skogen, så går man i skogen!!
Vi har nog jobbat och knegat och gjort nytta tillräckligt och nu ska vi njuta och inte ha dåligt samvete för att vi inte ligger i och gnor som vi alltid har gjort. Huvudsaken är att man trivs med sig själv!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

9 oktober 2012 17:02

Du gjorde helt rätt! Jag gör ofta så... en dag utan skogen är ingen bra dag... :)
Om man har möjlighet så ska man göra det man själv vill... det man mår bra utav...
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

9 oktober 2012 17:27

Jag tycker inte du är lat, du tar bara vara på livets möjlighter när de dyker upp. En solig dag är som gjord för en skogspromenad.
Ditt foto på stubben är otroligt fint. De grå lavarna står sig fint till de mörkgröna lingonbladen. Alla ser inte det. Men DU gör!
Kram och fortsätt njut av det som bjuds!
Karin
PS Så skönt att veden är kluven!

http://pixelmojan.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

9 oktober 2012 18:10

är ju skönt att komma ifrån och sträcka på benen medans det är uppehåll i regnandet.
mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

9 oktober 2012 19:09

Ja, tänk om vi kunde koncentrera oss lite mera på vad vi "Vill" göra än vad vi "Borde". Det är viktigare i det långa lopppet, tror jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 oktober 2012 21:37

Jag skulle också vilja vara latare med godare samvete. Alla måsten knackar envist på axeln.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

10 oktober 2012 08:09

Jag gjorde precis som du i Söndags. Jag skulle rensa, men jag kände inte för det, så jag drog till skogs och hittade massor med svamp. Jag tog bilder jag med, men har inte hunnit att göra ett inlägg än.
Det där att man alltid ska vara så duktig har hängt med mig med i hela mitt liv. Så jag hade samma känsla som dig att det var skönt att bara dra iväg.
Nu ska jag åka och dansa frigörande dans.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards