Direktlänk till inlägg 2 januari 2013

NYA ÅRET BÖRJADE BRA

Av Anita - 2 januari 2013 08:36

 

Egentligen började förberedelserna en dag innan med att Kinabror och jag satt hemma i köket och förberedde maten. Att hacka upp 6 fläskfileer och en massa lök i bitar tar en bra stund bara det. Vi gjorde en jättegryta eller rättare sagt två stora grytor till middagen. 20 st hungriga människor kräver mycket mat.


Det är ett härligt väder. Bara några grader kallt och ibland tö. Det rasar av taket och backen ner till sjön har blivit lagomt hal så att lille gullige Liam kan åka bräda. Han är en hejare på det redan den lille rackaren. Balansen är fantastisk.


Som vanligt så kommer och går folk hela tiden. När den ena far så kommer den andra. Hoppas Mickes fjälla inte blir allt för förskräckt för jag har förstått att det inte är så här överallt.


Sofiepropp är här med sin katt Felicia och så på nyårsafton kommer DansBritt och ska ligga över också.

Nyårsafton började jag med att duka borta hos Kinabror och bära dit en del porslin. Visserligen har han själv det mesta redan men det finns ju lite udda grejor som champanjeglas tex.

 

Vilket fint hus och vilken bra plats. Här blir det feststället i fortsättningen.


Framåt kvällen vandrade DansBritt, Sofiepropp och jag på skoterleden bort till Kinabror. Det blir fort mörkt så fast klockan bara var 5 så var det pannlampa som gällde men det var riktigt skönt att vandra genom skogen för luften var ljum och ingen isade blåst pinade oss.


Vi förberedde maten.

Förrätt: Borgmästarröra

Sedan Fläskfilegryta med ris och sallad

Till efterrätt blev det kladdkaka och grädde som A och T hade gjort. Det fanns dessutom chips, kakor och choklad så inte behövde vi svälta den här kvällen.

 

Så började dom andra komma. Här sitter sonen med nya gulliga fjällan och kompisen Magnus. Snart ökade ljudnivån till höga höjder och vi hade det hur trevligt som helst.

Efter maten hann vi till och med spela ett roligt spel innan klockan blev alltför mycket. Lille Liam somnade på soffan och sov så gott där.

 

Nu när jag tittar i efterskott upptäcker jag att alla sitter och pillar med sina telefoner. Det är bara AMV och jag som inte har dom i full gång. Att det kunde bli så här att vi är så beroende av telefonerna (eller rättare sagt datatelefonerna för nu är dom ju en hel data egentligen)


 

När klockan slog tolv gick vi ut för att släppa iväg våra fina vita luftballonger eller rislampor eller vad det heter. Vi hörde visserligen raketer smälla i byarna runt omkring men här vid fina sjöns strand var det tyst och stilla och fint fint gled balongerna iväg ut över sjön och försvann upp i himlen.

 

På fartukvisten stod skumpan och väntade och för första gång på många år kunde man stå ute och njuta utan att frysa det minsta. Härligt. Vi har verkligen blivit välsignade med ett perfekt väder nu några dagar.

 

Sedan fortsatt kvällen eller rättare sagt natten och så småningom troppade människorna av en efter en.

 

Sofiepropp, Dansbritt och jag var kvar till sist. Nej föresten broder O låg ju över så han var också kvar. Vi vandrade hem i mörkret och jag tror att klockan var nästan 3 på natten.


Gårdagen var ju lite seg. Alla låg länge och vi gick bort till kinabror. Där stod han i tofflorna och diskade. Vi räknade ut att han skulle hand-diska 60 tallrikar, 40 glas och otaliga bestick och skålar av olika slag oj oj oj. Vi satt oss och drack lite kaffe och hjälpt till att torka disk och plocka lite grann.


Festen var slut. Huset var invigt och allt hade varit precis så lyckats som man kunde hoppas.


På eftermiddagen satt Sofiepropp och jag  framför tvn och såg "Ivanho" Inte för första gången minsann men det är liksom en tradition.

Jag gjorde potatisgratäng och tog fram en redan stekt älgstek ur frysen.

När vi skulle äta kom broder O och kinabror så vi blev 6 stycken vid bordet den middagen.


Så småningom så for broder O och Sofiepropp och vi satt bara och slöade framåt kvällen. Sonen, hans fjälla och jag och en liten stund var kinabror här också. Vi satt och mumsade på kex och ost och bara slappade.


Nu ligger då det nya året framför oss som ett vitt oskrivet blad, färdigt att fylla med färger och mönster.

Jag har som vanligt bara ett nyårslöfte. Det är att uppleva något nytt och lära mig något nytt. En liten önskan har jag att lära mig göra salvor och sånt med naturväxer. Kan se DansBritt och mig stå och röra i doftande grytor och få till fina och nyttiga saker. Vi ska försöka leta oss någon sådan kurs faktiskt.


Så har jag tänkt ha loppis och få bort lite gamla grejor men först måste jag göra iordning i min loppis och det är ju ett företag som jag gruvar mig lite för.


Så finns det sånt man känner att man måste göra som att måla om det vita på huset tex. Så är det ju vedhelvetet.

Det närmaste som ligger som en mara är att fixa bilen inför besikningen och ringa och beställa tid hos tandläkaren. Båda saker som kostar onödiga pengar och som känns som bortkastade pengar.


Dagens ord: Ge inga nyårslöften. Man blir bara besviken när man inte förmår hålla dom.

 
 
Ingrid

Ingrid

2 januari 2013 10:07

Vilken härlig nyårshelg du verkar ha haft!

Och sonen och hans fjälla var det roligt att få se, visst måste hon väl ha tyckt att det var ett fantastiskt ställe hon kommit till.
Och tänk att ni fick så skönt väder!

Nu hoppas jag att det här nya året kommer att innebära mycket gott för oss alla. Fred på jorden är det väl ingen idé att önska sig, för det lär det väl aldrig bli, man får nog önska sig något enklare, som en varm och skön sommar t ex.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

sofie brelin

2 januari 2013 13:55

nu har du skrivit lite fel jag följde ju inte med dig och britt bort kl 5 till göte de var ann-marie jag gick ju med micke

 
Lena

Lena

2 januari 2013 14:57

Vilket öppet hem du har! Man ser att alla trivs i ditt sällskap. Hoppas ditt nya år blir BÄST, trots vedhelvetet:)Själv är jag så less på skottningseleändet. Gud, vad det ska snöa hela tiden och sedan dimper snön ner från taket dessutom. Tvi vale!

God fortsättning på det nya året!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
billan

billan

3 januari 2013 11:45

Vilken fin nyårshelg du haft tillsammans med nära och kära!
Elände med bil och tandläkare......sånt kostar på :(
God fortsättning!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

3 januari 2013 18:08

Vilken fin nyårsfest du hade med alla nära och kära.
Det är så mycket man vill göra, det håller jag med dig om. Att koka salvor låter väldigt spännande. Ska försöka komma ihåg björksav i år, var lite sent ute förra året. Det kan man ju göra salva på. Det är så mycket drömmar man har, men det är det som håller en uppe. Man saknar helt lediga stunder.
Go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

t

3 januari 2013 20:56

God fortsättning på det nya året, kära du!

 
Janne

Janne

4 januari 2013 08:54

Hej! Oj vad mat och vilket kalas det verkar ha varit. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

5 januari 2013 08:13

Det var ett riktigt härligt Fiskjön-nyårsfirande det ... så varmt och gästvänligt och ... ja helt underbart.

GOD FORTSÄTTNING 2013 som kommer att bli ett härligt år ... det tummar vi på (som om vi kunde bestämma det själva :-) )

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards