Direktlänk till inlägg 8 februari 2013

FRÅN DET ENA TILL DET ANDRA

Av Anita - 8 februari 2013 14:38

Inatt vaknade jag vid 2-tiden av något ljud. Trodde först det var lastbilen som åkte förbi som väckte mig och försökte somna om, men när jag låg och stirrade ut i mörkret kunde jag inte . Det är så tyst i huset nu när katten Oskar inte finns här med sitt spinnande. Så hörde jag det igen. Har ni hört räven skrika på våren? Det låter som ett barn i nöd.

Tänkte att han ropar väl på någon fjälla att göra barn med. Det börjar bli den här tiden nu men det slutade aldrig så till slut så drog jag på mig morgonrocken och klev upp och tittade genom fönstret.


Räven har inte varit här på en hel vecka nu men nu satt den vid fågelbordet och glodde och hittade ingen mat. Ja vad gör man för husfridens skull.


Hittade lite köttsoppa och hundkulor och blandade ihop i en skål och gick ut och gav honom. Förmanade honom att han inte ska tro att det skulle bli någon vana. Kallt var det och tusen och tusen stjärnor lyste på himlen. Där stod vi då, räven och jag och tittade på varanda och han slukade maten i skålen och log vänligt mot mig.


Jag tänkte på att snart så kommer dom modiga norrländska jägarna säkert att sätta ut fälla eller skjuta den stackars räven. Han som håller undan råttorna på min åker. Hoppas dom modiga männen tänker komma hit och jaga råttorna dom då istället. Heligt förbannad kommer jag att bli om dom dödar min räv.


 

-20 grader imorse och jag har varit iväg och jobbat. Det kommer att bli så nu ett tag och konstigt nog så är det riktigt roligt. Det har jag aldrig upplevt förut men jag får ju komma och gå som jag vill och det är kanske så det ska vara. Pengar behövs ju till elräkningen och till billagningen så det känns ju lite bra.


När jag kom hem så sken solen och den värmer lite nu så det var bara-12 grader och jag tog en promenad på sjön.- Skoterspåren är hårda och fina och gå på och jag som har besvär med ett knä kunde faktiskt gå ändå.

På Zumban igår kväll fick jag ha knät lindat och försöka ta det lugnt med benrörelserna.


Längst uppe i skogkanten skymtar mitt hus och grannens också föresten. Sundsvallsbornas brygga hade stegen nerfälld och jag såg framför mig själv en härlig sommarkväll när man glider ner i vattnet och simmar ut. I somras fanns det ju inga såna kvällar visserligen men det kommer väl nya tider.

 

Inne i min strandstuga var det fullt med iskristaller på rutan. Lukten av sommar fanns kvar, på sängen var det sandiga spår efter nakna barnfötter som trampat där och det väller upp så många minnen och tankar.


Barfotafötter i grönt gräs, lukten från gillelden och bastun. Taket på bastun som skulle ha blivit tjärat men regnet som hindrade. Vassen som skulle slås men kylan i vattnet hindrade. Smultron på strå, rökt abborre på spisbrödmacka, barnskratt och gitarrklink från sonens gitarr. Årtag på vattnet, doften av älggräs och rosor.


 

Tänk så annorlunda allt blir när solen skiner. Nu skiner den in på min boganvilla och snart börjar den blomma igen fast den blommat så gott som hela vintern. Den är 35 år gammal och jag fick den när jag hade fött min son. Blommor blir gamla hos mig.


Från det ena till det andra.  Julgranen lever ännu och har dmlånga gröna doftande skott. Det känns nästan som en tävling för att se hur länge jag kan ha den inne.


Blodapelsiner. Läset i en tidning att dom växer nästan bara på Cecilien och där är det varmt på dagen och kallt på natten och därför blir dom röda. Jag har alltid haft blodapelsiner som mina favoriter. Från början är dom rätt sura men den här tiden, precis nu, är dom som sötast och saftigast och godast. En blodapelsin har dubbelt så mycket c-vitamin som en vanlig apelsin så ät dom. Härlig Härligt.


Dagens ord: Människan är som viner. Med åren blir dom sura surare och de goda bättre. Tror att jag tillhör dom sura tyvärr.

 
 
Ingrid

Ingrid

8 februari 2013 15:23

Eva har också haft räv på Stenstugu som jagat råttor och möss ute i snön och hennes räv har minsann fått en och annan köttbulle. Men inte så mycket, bara så att den skulle hålla sig på gården och göra nytta där.

Vilket enormt vackert foto av iskristallerna på fönstret.

Blodapelsiner och Sicilien hör ihop, de kommer därifrån i stort sett alla som säljs i affärerna här. Och goda är de!!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

8 februari 2013 15:42

Boganville trivs hos dej, säg, vem skulle inte trivas hos dej.
Ingen som kastar ägg på dina fönsterrutor, minnsann!
margareta

 
The Secret Garden

The Secret Garden

8 februari 2013 15:48

Var till frissan och klippte av mig en stor del av håret i förra veckan.
KOmmer du ihåg när jag i förra året, på min blogg, visade de där 8 rävarna som hängde döda på en vägg i en grannby...?

Det kom på tal rävar hos frissan...och så berättade hon att hon åkt runt och i en by sett 30 !!!!!! 30 rävar!!! hängade på en laduvägg.

Det var samma ställe, samma by jag sett de åtta rävarna hängande, men hon hade tydligen varit där efter mig och då var det 30 stycken, som hängde i olika fall av förruttnelse............!!!!

Och så fann jag mig själv sitta och grina hos frissan.
Jag sa: "Du får ursäkta mig, men jag kan inte hålla tårarna tillbaka."
"Det är ingen fara," sa hon, "jag förstår dig".

(och nej, han tar inte pälsen av dem, de hänger där tills han (kanske) nån gång till sommarn slänger dem nånstans!!!!)

//Boije

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

8 februari 2013 16:07

Oj, jag är imponerad av åldern på din blomma!! Här är den äldsta blomman 8 år. Jag fick den när jag fyllde 30. Det är en aloe vera och den vill inte ha så mycket vatten, vilket är perftek hos mig. Annars brukar blommbladen börja falla så snart de kommer innanför dörren här.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

9 februari 2013 18:50

Så du "frilansar", skulle jag med tycka om att göra :)

Om räven håller sig runt din stuga undgår han kanske jägarens kulor. Du är snäll du som matar honom!

Fantastisk blomma, roligt när krukväxter kan bli så gamla.

Inte är du särskilt sur inte, det är nog bara du själv som uppfattar dig som sådan. Be dina vänner att beskriva dig, de har säkert inte den bilden av dig som du själv har.

Kramen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards