Direktlänk till inlägg 16 mars 2013

JAG ÄR INTE VAN

Av Anita - 16 mars 2013 09:08

  Jag är inte van att inte kunna röra mig och jag är inte van att inte kunna gå ut. Att linka omkring på blankisen utanför är något man inte gör med det här knät kan jag säga. Ändå ska jag försöka linka mig ut på altanen och sitta en stund men just nu är det -20 så det får nog bli lite varmare.


Jag börjar bli less på att ha julgardinerna i köket kvar men jag kan ju inte gå riktigt än mindre klättra så det är bara att låta bli.


 

Vad gör man då. Man ska leva i nuet men när nuet är skit så kan man titta och minnas bättre tider. Som här min pappa i skogen. Jag fick ofta följa med i skogen och nog minns jag doften av hans gamla skinnjacka, starka kokkaffet i koppen. Limpmacka med falukorv och jag ÄLSKADE  att få följa med till skogen. ÄLSKADE  att dricka vatten ur kall-källorna. Nu hittar jag nog inte igen dom men pappa hittade dom alla.


Så går vi vidare till 80-talet och jag förstår inte riktigt hur jag hann med och hade energi till allt.

 

På den tiden var det vanligt att man klädde ut sig när man skulle uppvakta födelsedagsbarn och så skulle dom gissa vem man var. Oj vad det skrattades och så roligt det var. Nu görs det nog inte längre. Allt har blivit tråkigare. Pappa som var en riktigt spjuver ser ju för härlig ut i sidenklänning och mamelucker. Vilken härlig dag.


 

Fisksjön var full med ungar i alla åldrar och varje sommar spelade vi teater. Vi målade kulisser och gjorde dräkter och spelade musik och en stor publik kom för att kolla läget.

 

Så gick vi tipsrundan och här kastas det gräddtårta till allas förtjusning. Kanske inte sonen och kompisen J som stod och fick tårtorna på sig. Dom luktade surgrädde i flera dagar.

 

Sedan träffades vi alla på gräsmattan för att fika och här ser jag nu så många som inte längre är med oss. 

Alla tre fisksjöborna och farbror Elvis.

Alla små barn är numera vuxna och bor långt borta. Så tråkigt.



Vi hade grillpartyn nere på stranden, skatt jakter och båtutflykter och så småningom gjorde vi en verson va "Fångarna på fortet" som vi kallade "Fångarna i Skogen".

Vi färgade batik och målade och byggde kojor. Att jag orkade. Vad tog alla energi vägen. Var tog alla människor vägen? Varför finns det ingen som tog över och fortsatt leka efter att jag blev för gammal ?

Tänk så vi skrattade. Så roligt vi hade.

 

När pappa blev pensionär flyttade han upp till mig. Det här kortet är han precis. Minns så väl vad vi gjorde när det här kortet togs. Vi åkte båt ett helt gäng. Vi skulle ta oss upp för en å och körde fast i infarten till ån. Jag klev i och sjönk djupare och djupare i dyn och dyngan skvatt omkring mig. och pappa skrattade.

Han hade oftast träningsoverall på sig som var full av hundhår från hunden Ludde, han dansade och spelade fiol och var med på precis alla tokiga hyss som man bad honom om. En gång satt han till midjan i vatten och spelade näcken och sjöng "Owe Törnwists". Näcken han sitter här i bäcken. En oförglömlig upplevelse.


Visst. jag går också alltid i träningsoverall nu för det är pratiskt men tyvärr har jag inte hans glada humör. Det hade minsann underlättat.


Nu sitter jag här och glor på mina skitiga fönster men det är väl en världslig och ganska oviktig sak men när man inte orkar med nuet så får man tänka bakåt på en bättre tid.


Som tur är har jag många goda vänner och jag har fått hjälp med det jag inte klarar. Vet att jag kan ringa och be om hjälp men det är just det. Jag har så svårt att be om hjälp.


Något som jag upplever som ganska jobbigt i mitt nuvarande liv är bristen på pengar som gör att jag inte längre kan bjuda folk på middag i den utsträckning som jag gjorde förut. Det var så roligt att laga mat till många och ha sällskap när man äter, men som sagt. Så är det inte nu.


Dagens ord: Står man inte ut med nuet får man minnas bättre tider. 


 
 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2013 11:43

Du är klok du Anita, som plockar fram gamla fina bilder och minns glada stunder. Man får roa sig så gott man kan, så är det bara!
Din pappa ser helt underbar ut. Jag förstår att du har många fina minnen av honom.
Hoppas att ditt knä snart blir bra så att du får lite lättare att röra dig.

Och du! Så kul att vi hittat samma användningsområde för den där wiskyburken.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

16 mars 2013 14:00

Vilka härliga minnen du har! Spela teater och klä ut sig, varför gör vi inte det nu längre?
ha det gott med dina härliga minnen.
Goa kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

barbroli@telia.com

16 mars 2013 15:19

Jag minns också hur roligt det var när man klädde ut sej och gick till folk. Och det gjorde vi när jag fyllde 50 så det är ju inte så länge sen. Men nu hör jag ingen som gör det. Synd! Inte heller är det så många som har stora kalas längre. Kan förstå att det beror på kostnaden, men man kan ju ha knytkalas så ordnar ju det sig.

Att du blir sittande och inget kan göra är väl bara ytterligare en sak som vi får vänja oss vid. Vänja oss vid att allt kommer att ta tid, att vi inte är lika snabba som förut, att vi börjar få krämpor både här och där.

Vad ska man säga om det? BLÄÄÄÄÄÄÄ!

 
TantGlad

TantGlad

17 mars 2013 10:14

Jag blir glad över dina bilder. Bilden där ni klätt ut er var ju för rolig den. Javisst kan man väl minnas det gamla om man känner sig less i nuet. Det piggar ju upp för en stund i allefall. Du har trivats att vara med i skogen läser jag. Visst är det mysigt.

Ha nu en jättefin dag och DU!!! Julen varar till påska. *ler*
Kramen.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

17 mars 2013 12:14

Vilket underbart kort på din pappa, när han sitter i skogen. Och så rör han i kaffemuggen med kniven, eller?
Stor kram till dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

17 mars 2013 13:01

Den där bilden på din pappa får mig att tänka på min pappa som arbetade skogsarbetare tills de slutade med sådana när han var 54 och sedan högg i skogen tills han var 70. Jag tänker på när jag hälsade på honom i skogen och under en sommar jobbade tillsammans med honom och jag tänker på ljudet av motorsågen och lukten av svett och motorolja och unken kaffetermos ochsmörgåspapper. Fast min pappa brukade röra i kaffet med en träpinne.
Ni verkar ha haft sådana där somrar som man bara drömde om när man var lite, eller läste om i böcker. Jag förstår att du saknar det, även om det verkar vara en del liv och rörelse hos dig på somrarna nu också. Det är de där vintrarna...
Jag hoppas verkligen att ditt knä blir bättre snart, att bilen blir frisk och att snön smälter bort och värmen kommer, osv osv.
Kram på dig!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Ann

17 mars 2013 19:19

Hejsan svejsan!! Fina bilder på Bengt!!! Trivsam och dansannt herre...det var Bengt det!!!

 
Janne

Janne

17 mars 2013 21:12

Det är ju perfekt att sitta och gå igenom gamla kort och minnen då du inte kommer så långt. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Lena

Lena

18 mars 2013 22:05

Vilka härliga bilder! Minns också hur roligt det var att klä ut sig och sedan gå och uppvakta. Ibland var det roligast när man gjorde sig i ordning och allt hemlighetsmakeri. Din pappa måste ha gjort succé i de där kläderna!!!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

19 mars 2013 08:22

Underbara bilder... underbara minnen :) Tänk så mycket hyss man hade för sig och visst undrar man hur livet blev som det blev - varför slutade man leka?
Fantastisk bild på din far!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

19 mars 2013 10:04

Oj vilken snygging till pappa du hade ... den du! Och vilka härliga minnen ... men inte har du slutat leka heller ... inte jag heller (när andan fallelr på) Jag förstår att det är deppigt att inte kunna röra sig. Speciellt som du bor som du bor med isgatan utanför. Men någon gång MÅSTE våren komma ... eller hur . Då allt blir lättare.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Skatan

Skatan

19 mars 2013 10:12

Apropå att du inte har möjlighet att "bjuda" på mat längre så skullle du kunna... "bjuda" till mat och ha "knytis" ... Säga att du håller med husrum. Det är nog flera som skulle nappa på det. För det är onekligen roligare att äta flera tillsammans. T o m att bara sitta två ... som jag och Mannen ... är inte så kul fast bättre förstås än att sitta ensam och äta.

Kram igen!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards