Direktlänk till inlägg 30 juni 2013

SOMMAREN ÄR KORT

Av Anita - 30 juni 2013 08:29

Sommaren är kort, alldeles för kort och då får man ta till nätterna också för att hinna med. De ljusa skimrande sommarnätterna. Det har varit lite så de sista dagarna.


Bara min envishet har fått mig att fortsätta med loppisen och snart är jag väl klar men nu är det så att man måste varva nöje och arbete om det ska bli någon sorts balans på livet.

 

Ett härligt avbrott blev det när den här lille krabaten dök upp i förrgår, gullig som den sötaste docka.


Den här vecka är det full fart nere på Hammarstrand. Det är backtävling med gamla bilar och crousing på gatorna, nja gatan (det finns mest bara en).

På kvällen drog AMV och dit ner och vi träffades hela gänget hos broder O. Där liknade det mest en camping med massor av bilar och några husvagnar.


Qul i backen. Ett härligt ös i flera timmar. Kingen, en härlig rockig och duktig kille underhöll och fick alla att stampa takten och klappa händerna.


 

Nöjesplatsen som en gång var sommarens fredagsnöje för både gamla som unga. Dans och fina artister. Nog har man nostalgiminnen om ungdom och härlighet när man sitter här och ser ut över vackra Ragundadalen.

Så det blev en sen natt innan AMV, Kinabror och jag kom hem och i säng.


Upp tidigt och börja med städning och stök och när jag tänker efter så hann vi väldigt mycket igår.

Killarna var redan från morgonen på backtävling och AMV och jag åkte och handlade blommor, planterade på gravar. Vi hann få lite fika hos PappersBeda och AMV hjälpte mig lite med loppisen.

 

Ibland får jag en ide´och jag har lärt mig att det gäller att förverkliga den omedelbart annars blir det bara en tanke och inte mer. Brukar ju torka smörblommor men varför inte hänga dom på en ring. Då blir den ju rena smycket. Visst blev det fint?


Vi tog en promenad för att titta till 90-åriga StockholmsKarin och sedan var det dags att fara ner och titta på crousingen.


Vi träffade dom andra och vi var och åt middag och sedan kollade vi på bilar. Massor av bilar.

 

Brorsan hade putsat och plockat fram sin fina bil och till och med jag som inte känner så mycket för bilåkning åkte



 

med en på en repa på byn. Raggarbrud har jag aldrig varit inte ens i min ungdom.


Trots att jag inte är så intresserad av bilar är det en rolig kväll. Fint väder. Glada människor. Här kan man gå runt och träffa folk man inte sett på länge. ALLA är ute, småbarn, tonåringar, gamla på rullator. Jag köpte en munk och en Trocadera, något jag alltid äter när det är crousing på Hammarstrand. Varm munk är det godaste fikabröd jag vet.

 

Ibland kan man avundas killar som bara kan dra fram snorren och pinka när man är nödig och inte generar dom sig för att stå och pinka i grupp heller. 


Så går man runt och kramar folk och pratar och har det trevligt. men....... lite trötta är vi nog både AMV och jag och vi drar hemåt redan vid 11-tiden. Då kan jag inte sova så jag börjar städa kylskåp, diska och stöka med sådant som inte hunnits med.

Jag går ut i sommarnatten och lyssnar på koltrasten, går ner till sjön och känner att vattnet känns ganska varmt. 


Dagens ord fick jag när DansBritt och jag pratade med en något lite full kille. Han hade bara tjejer omkring sig och Britt sa till honom. "Oj vad du är omsvärmade". Han log snett och sa det som får bli dagens ord.


Dagens ord: Flugorna flockas runt aset.

 
 
Herta

Herta

30 juni 2013 09:20

Kul att läsa. När jag såg din bild med gossarna på fejjan( såg den sent i går kväll) trodde jag först att det var några unga män i min närhet som lagt ut en bild efter en trevlig kväll:). Hade inga glasögon på mig och såg inte ditt namn. Såg sedan att bilden var din. Komiskt!

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

30 juni 2013 10:14

Så härligt somriga bilder och så ljuvligt att kunna gå ut i ljusa sommarnatten.
När jag såg din bild på gossarna på rad tänkte jag på att här brukar vi säga "svensk man pinkar aldrig ensam".
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Annci

30 juni 2013 10:27

Oj så mysigt det verkar.. Längtar "hem" till ljusa nätter å fågelsång. Ses snart..

 
Skatan

Skatan

30 juni 2013 10:33

Ha ha haaa ...dagens ord var för härligt ... och fyndigt sagt av den fulla killen. Ja, sommaren är kort men på något sätt har jag lättare att varva ner här på landet och göra ingenting särskilt. Det är så förunderligt vackert och jag njuter i fulla drag. Och nätterna är ljusa och spöken långt borta. De pinkande grabbarna var för härliga. Där är det orättvist av vår Herre också ... som han har skapat oss. Tänk så mycket myror man fått i brallan genom åren ... :-)

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Barbro

30 juni 2013 10:38

Ja det verkade vara en otroligt härlig dag. Att hinna med mycket roligt och dessutom något vettigt, det är en bra dag det. Jag ägnade mig åt att ligga i solstolen och lyssna till sommarprataren samt att ha middag för kompisar fram på kvällskvisten. Vi avslutade med att spela kort, något som jag tycker är så hiiiimla kul, så det blev en superdag för mej med.

 
Ingen bild

TantGlad

30 juni 2013 17:13

Hääärlig läsning som vanligt hos dig. Sen sitter jag och stampar fötterna och nynnar så mycket till videon att jag nästan blir lite ofukuserad på det jag läser "förlåt" hehehe kan bara int låta bli!
En härlig dag med cruising och så och visst är en varm munk så jävla gott!!!!!!!!! Muuuuuuums!
Fortsatt bra kväll nu till dig!
KRAAAAM!

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

30 juni 2013 19:54

håller med dej, nästan så man är uppe dygnet ru t för att hinna med eller så skönt ute man vill inte sova! Så kul just nu där hos dej. Så underbart för dej. Njut så mycket du kan

mw

 
Eivor

Eivor

30 juni 2013 22:13

Viket sött litet barnbarn? antar jag att det är. Det hörs som det var en riktigt lyckad kväll du hade. Synd bara att det börjar mörkna fort, här märks det redan för man får tända lampan !!!!!. Ändå är det klart ute.
Ibland skulle man varit kille. Skulle underlättat i vissa situationer.
Ett toppeninlägg du har.

Ha det gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards