Direktlänk till inlägg 17 juli 2013

STORM, KALLT ONT-DAGAR

Av Anita - 17 juli 2013 15:41

Ett par dagar av storm och kyla och ont i knät. Vi har stökat lite sonen och jag. Fraktat skrot på tippen och städat runt lite. Jag blir så trött och less när det stormar.

 

Mina fina riddarsporrar har just börjat slå ut och nu ligger en stor del av dom avbrutna på marken.

 

Älgörten och almäcken blommar för fullt och har vuxit sig manshögt iår. Jag har inte kommit mig för att göra någon älgörtsdricka ännu. Kanske blir det inte av.


När vi var till Kälarne med sopor fick jag se att man hade filmen " Gula citroner" en film jag länge velat se. Sagt och gjort jag trynade ner mig i soffan och såg på den "feel good" filmen. Lite gullig men långt ifrån boken faktiskt.


Jag har ju berättat förut för er att jag älskar svalor och att min tama svala Iris inte längre kommer hit. Hennes barn däremot är här och dom är fyra stycken. Dom har dock bara ett bo där det finns 5 ungar och jag har pratat med dom en längre tid, varje dag sedan dom föddes för att dom ska vänja sig vid min röst och att kanske någon av dom ska bli lika tam som Iris och sitta på min hand.

 

För två dagar sedan började dom flyga men vilar sig inomhus på en bräda och blir fortfarande matade av mamman. Dom är så otroligt söta och flyger redan riktigt bra. Dom fladdrar runt huvudet och kvittrar och är så gulliga. På någon sätt rör dom mitt hjärta så mycket och jag tror och hoppas att någon av dom ska sätta sig på min hand innan sommaren är slut.


På tal om fladdrande. Här i Fisksjön fladdrar det massor och återigen massor av mörka fjärilar. Dom är nästan svarta bara med en orange rand. Dom är så fladdriga så det är omöjligt att fånga dom på bild

 

Nu när jag fått min fjärilsbok har jag faktiskt listat ut att dom heter skogsgräsfjäril och att dom håller till precis på sådana här platser som det är här. Ute på ängarna mot skogkanten

 

Så finns det förstås massor med pärlemorfjärilar och dom är mycket stillsammare och lättare att fånga på bild.


Loppisfolket fortsätter att komma varje dag och det är faktiskt väldigt trevligt för dom flesta är såna mysiga människor som det känns fint att träffa. Nu har jag nog fått ihop pengar till ett par nya sandaler och kanske också till några danskvällar. Det går bra för mig just nu.


Synd bara att jag har så ont i knät. Ikväll är det dans på Hällesjö men efter noggrannt övervägande har jag bestämt mig för att vila knät till på lördag när det är Stromboli för det kan jag ju inte missa.


 

När jag går genom fälten av älggräs som når upp till halsen så tänker jag lite på den värld som osynlig rör sig där nere på marken, på alla möss. ödlor, grodor och insekter som har sina hem där nere i grönskan, en främmande värld som ändå är alldeles vid tåspetsarna. Det finns så mycket som vi inte ser, både ovanför och nedanför och det gör livet lite mer spännande om man bara tänker på det.


Nu har sjön fått en riktigt omrörning så nu är det bara 16 grader i vattnet igen och för min del så blir det inget badande. Att det var bara 3 grader inatt gör det inte bättre.


Idag kommer Kinabror tillbaka och broder B har fått främmande. Det rör sig av bilar, fyrhjulingar och mopeder och cyklar och gående människor på vägen. Man kunde nästan tro att man befann sig i en riktig liten by och ingen ödemark.


Bjuden på middag till broder B är vi ikväll och imorgon ska AMV och jag sköta om sommarcafe nere i Håsjö. Det var jättebra att hon kunde ställa upp och hjälpa till eftersom PappersBeda aldrig kan leka med mig nu för tiden sedan hon har fått en karl att ta hand om.


 AMV och jag har plockat hjortron  och det var kanske inte så bra för mitt knä men man kan ju inte låta bli då myrarna är fulla av guldfärgade goda härliga bär.


Dagens ord: Det händer att vinden är som en smekning men för det mesta är den som en rejäl köttsmäll som förstör och får en att må riktigt dåligt. 

 
 
TantGlad

TantGlad

18 juli 2013 08:29

Visst blir man jävulskt trött på stormar som förstör så mycket, och så synd på dina fina blommor.
Älgörtsdricka har jag aldrig hört talas om, men man kanske är för insnöad hahaha.
Visst finns det massor av liv där nere i gräset och det tänker jag ofta på.
Hoppas att någon av barnen "svalorna" blir tam innan sommarens slut nu. Är det menat så är det!
Varmaste kramen till dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

18 juli 2013 15:15

Filmen såg jag här på Rondo i våras någon gång och visst var den trevlig. En stunds förströelse och ibland behöver man ju inte så mycket mera.
Hoppas att vädret snart rättar till sig igen och att stormen bedarrar.
Vila du ditt knä och var rädd om dig, så att du kan gå när det är Stromboli.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

19 juli 2013 09:17

En liten mittisommar-hälsning till dig!
Hoppas ditt knä blir bättre - mitt krånglar också.
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

19 juli 2013 11:24

fjärilsbok är ett måste då man bor som du!

och så har vi fått eran nordlig blåst och svalare går ej att sitta i sköna morrontrapan m4n bada blir det! mw

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards