Direktlänk till inlägg 23 juli 2013

MÅNEN LYSER GUL OCH GRANN

Av Anita - 23 juli 2013 23:38

Precis när man börjat ge upp hoppet om att det skulle sluta blåsa och att solen skulle visa sig igen så kom Kinabrors dotter med familj och hade med sig solen nerifrån Skåne.


När sedan Sonens fjälla kom flygande nerifrån så blev solen ännu klarare och varmare.

Tänk att allt blir så annorlunda när vädret är bra. 

 

Sonen  är lycklig som en lärka för att fått hit gulliga fjälla.


Kinabrors dotter C och jag sitter i lövsalen och pratar och hennes barn hjälper mig att sortera kaffefat till loppisen.

 


Idag har varit en helt igenom härlig dag. Visserligen började jag dagen med att hjälpa grannen med räkningar och så kom det loppisgäster innan jag ens hunnit öppna. men solen solen solen. Blåsten borta. 


En tur med Sonen och Fjällan ner på sopstationen och sedan åkte vi ner på campingen och köpte en glass. Det var jättefint väder och massor med husvagnar nere på campingen.  Föresten fick höra att någon nere i Kälarne vunnit 7 miljoner på lotto. Det är inte jag tyvärr men jag hoppas att dom kommer till någon som verkligen behöver dom.


Ja. så fortsätter dagen med att jag tar min sista älgfärs och gör köttfärssås till oss 7 hungriga.

Lite loppisfolk. Så kommer AMV o gubben och DataFia och en kompis till henne.


Så ska vi gå bort till Kinabror men lille Joel hatar myrorna på stigen så då gjorde vi en expediton i stil med ett äventyr. Vi går i vattnet bort till Kinabror. Joel får vara vår ledare och rädda oss från krokodiler och hemska pirajor.

 

Det gjorde han med bravuroch  han dök efter hemska odjur och stöp dom och bröt nacken av dom för att rädda tanterna på expeditionen. Myrfritt var det också och faktiskt myggfritt till och med.

 

Oj vilken tur vi har som har sådan hjälp. När vi kommer till Kinabrors brygga håller man på med en reparation med den. Sedan ska det spelas kort.


Blöta och lite frusna bestämmer AMV och jag oss för att gå hem på landsvägen.

På vägen möter  vi Kinabror och AMV:s gubbe glatt åkande på en liten moppe.


AMV och jag kokade oss lite kaffe att värma oss med och börjar prata om gamla tider och hur stiliga dom här  två männen var.

Det var bara jag och AMV i huset för Sonen och Fjällan ska ligga över i strandstugan och tjusas.


Vi tar fram gamla album från tiden förr.

   

 

Ja det är samma män och jag har tur som inte fastnade på kortet, jag som har hängrumpa och allt.


Klart att det är nästan 40 år sedan och mycket hinner hända på den tiden.


Nåväl. vi rotade fram gamla album från tider då vi åkte på våra resor. Det var hela berättelser skriva också och mycket hade man glömt så det var så roligt att läsa och titta. 

Livet var liksom mer spännande då, dofterna starkare. kärleken mer glödande. och allt var mer intensivt istället för nu när det är lite liksom lagom. Känns lite trist med lagom när man jämför.


Vi har i alla fall haft en väldigt rolig och trevlig kväll i nostalgins arkiv och det har varit en toppendag. Visst har jag lite ont i mitt knä men vad faaaan ett ont knä och lite hängrumpa får man väl leva med.


Dagens ord: Fåglarna har tystnad och kvällarna blir mörkare  men månen lyser in genom fönstret och det är 10 grader varmt och tunnbrödmacka med kaviar och ett glas mjölk sitter bra mitt i natten.

 
 
Herta

Herta

24 juli 2013 00:19

Som alltid kul att läsa din blogg. Det verkar hända en hel del ser jag.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Margit

Margit

24 juli 2013 00:19

Trevlig läsning! Förstår att ni haft en trevlig dag tillsammans! Härligt med anhöriga dom kommer på semester och besöker oss.Vi ör uppe i norr..ovanför Umeå. I natt sover vi hos en av mina söner. .Kram!

http://margitholm.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

24 juli 2013 06:51

Ser så hääärligt ut på bilderna och fullt upp som vanligt ser jag. Ingen vila här inte, men man ska ha full fart heheh
Här är det inte blåsigt i dag utan lugnt och stilla och sååå skönt så.
Vad synd det inte var du som vann pengarna, men vi hoppas att den som vann var i behov av dem och grattis till denne.
Ha nu en fin vecka!
Kraaam

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Liliann

Liliann

24 juli 2013 09:08

Ja äntligen lite värme, jag tycker att vi bestämmer oss för att den ska stanna ett tag!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Anki

Anki

24 juli 2013 10:36

Ååh... äntligen så kom då sommaren till Jämtland också :) Nu har jag läst ifatt det jag missat tidigare och det händer en hel del trevligheter hos dig. Härlig minnen att ta fram i vinter när snön yr runt husknuten... och många härliga bilder!
Trist att ditt knä fortfarande krånglar - det är ju så mycket som du vill göra och som du får avstå ifrån...
Vi hade tänkt åka norrut, men vädret avskräckte oss lite. Nu när sommaren kommit även norrut, så behöver vi vara hemma några dagar. Sedan ska äldste sonen med familj låna husbilen en eller ett par veckor. Får se om vi hinner med någon mer tur innan svampsäsongen kommer igång. Då är jag ganska uppbokad med svamputställningar, svampplockardagar med allmänheten, svampträffar både hit och dit... Om vi kommer till dina trakter så kommer jag absolut att höra av mig!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

24 juli 2013 13:02

Månen var helt fantastisk hos oss igårkväll. Men ingen kamera fanns tillhands!
Och idag.....denna värme.....vi har 35 gr kl 08!! Jag som måste gå till frissan kl 14! Annars hade jag tänkt att stanna inne hela dagen. Går ut sena kvällar, då det är mer behagligt.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

24 juli 2013 13:55

Det värsta jag vet är när någon som har skrapat fram flera miljoner i TV4 och säger att de inte ska ändra på något i sina liv. Då kan väl någon annan som har lite drömmar få vinna istället, brukar jag missunnsamt muttra...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

25 juli 2013 10:35

Härligt att solen har kommit till dig också, Skogsnuvan. Annars hade det varit för dj-ligt. Det var någon som påminde mig igår om att det var den 24:e och om fem (5) månader är det jul igen. Fy sjutton ... framförallt vägen dit med början i mitten av oktober och november, mörkret.
Men man ska inte ta ut eländet i förväg. Njut av sommaren så länge den varar.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

 
Eivor

Eivor

26 juli 2013 00:24

Det måste vara en stolt Joel som fick ett sådant fint uppdrag. Jag ska säga att i hans ålder och ännu ännu längre gick jag inte heller där det fanns myror. Kunde inte ens se dem på TV. Nu går det bra.
Kanske för jag har hängrumpa också. Eller hade, den bara försvann och glad blev ju jag.

Ni tycks ialla fall fått en riktigt lyckad dag och det är hvudsaken. Rumpa eller ej.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards