Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013

OM JAG LYCKADES MED LIVET

Av Anita - 20 augusti 2013 08:26

 

Tänk om jag lyckades lika bra med livet som jag gör med blommor vilket toppenliv jag skulle ha.

Det blommar i alla mina fönster, pelargoner, kaktusar med jätteblommor, blomman för dagen. min boganvilla som blommat sedan i vintras och alla andra blommor. Ute står allt i sin prakt och jag gör ingenting just mer än vattnar och pratar med dom.


Fast nu ska jag då inte gnälla på livet. Allt är bra just nu. Knät är bättre och sista dagarna har det mest varit fest.

Efter surströmmingskivan i Hunge kom vi hem på lördagskvällen Kinabror och jag. 

 

Tog en badstrandsrundpromenad och då tänkte jag på att det kanske inte är så illa att bli gammal. Förr kunde jag känna ren sorg och ensamhet när jag gick här på min tysta strand. Då när alla åkt och tystnaden sänkts sig över Fisksjön. Nu oroar jag mig inte så mycket. men....jag saknar vandringskamrat katten Oskar som dog den här tiden ifjol. Vi gick ju varje kväll och han var ett väldigt sällskap. Inte för att jag har saknat sällskap de sista dagarna.


Söndagen var det ruggit väder. Kallt blåsigt och med regnskurar från och till.

DansBritt kom och jag bakade en västerbottenpaj och så gick vi till Göte för nu ska vi äta kräftor.

 

Oj vad vi stoppade i oss kräftor och räkor och paj och bröd. Vi åt så vi blev alldeles svettiga och alla tre hamnade halvsovande framför tvn.

 

Nåja vi är inte lika sura som vi ser ut bara totalt utmattade. Ser att jag sitter som en groda i fotöljen och av det förstår jag att mitt knä äntligen är bra så jag kan sitta som jag brukar.


På kvällen kom DataFia och vi satt och pratade om livsmål och jag kom underfund om att jag nog inte har något sådant utan bara glider med dag för dag. Det är väl lite för sent nu att börja fundera på det. Livet är som det är och man får ta det som det kommer.


Så kom Kinabror och hade tagit sig en promenad och så kom DataFias gubbe och vi blev sittande och dricka kaffe och prata.


 

Framför morgonfikat brukar jag göra upp planer för dagen. Så konstigt. När vi trodde att sommaren var slut, när hösten liksom slog till så vaknar jag till en solig fin dag och istället för att fara och jobba bestämde jag mig för att det skulle bli matt-tvätt.


Lasta en hel kärra med mattor. Tända i värmaren och fylla på vatten. Ta ner rotborsten och såpflaskan och naturligtvis en termos med kaffe och lite annat smått och gott. Vattnet var 21 grader och jag insåg att det inte skulle bli slutbadat trots allt. Det luktar så gott av blandningen av såpa och rök från värmarn. Den doften som man alltid förknippar med sommar och mattor och härliga tider.


Efter ett tag så kom gamle A för jag har lejt honom att kapa upp min ved och sedan kom motorscykelmannen. Så mellan matttvätten så blev det lite fika och mycket prata. När jag tvättat klart och hängt mina mattor så badade jag och vattnet var riktigt skönt.


Vi flyttade upp och kokade mer kaffe och satt på altanen och sedan for gubbarna och jag plockade en hink krusbär. Sedan blev jag lite lat och tog och stekte mig en hamburgare och gick bort till Kinabror. Han höll på att tömma brunnen och skulle kliva ner och fixa något med pumpen så jag fick stå där och vara vakt så han inte skulle ramla ner och bli kvar i brunnen. Det gick bra.


Vilken ljuvlig kväll det blev. Lugnt på sjön. Det  hördes inte ett ljud. Jag tog med mig trolltrumman och gick ner till bryggan. På andra sidan sjön skällde hunden Gösta och när jag började spela på trumman kom skäggdoppingen med sina alla ungar simmande och knorrade. Den har ett egendomligt ljud så man kan inte ta fel på den fågeln.

Lommen brukar ropa sådana här kvällar men den har varit tyst i sommar. Är den inte här?


Tänk att sitta i bara bikinin och spela trumma och inte frysa fast det är kväll. Känna doften av gräs och blommor och se ut över ett spegelblankt vatten. Njutning. Så kom gammelsvägerskan och vi klädde av oss nakna och tog ett kvällsbad och det var ljuvligt i vattnet.


Ja vad ska man säga. Man får väl samla dom här fina dagarna och minnas dom när livet blir skit igen och ni som känner mig vet att vinter betyder skit. Mörker, kyla, trasiga grejor och allt som är eländigt. Inte sjutton ska ni tro att livet alltid är fest fast det varit det nu i flera dagar.

 


Dagens ord: När man är ung är kärleken det viktigaste men nu tror jag banne mig att det är maten.


 
 
Ingen bild

Liliann

20 augusti 2013 09:48

Underbara dagar, jag minns när mamma såpskurade våra trasmattor, efter tvätt hängdes de på tork på hässjorna. Slitgöra och doften glömmer jag aldrig...




 
Ingrid

Ingrid

20 augusti 2013 10:03

Du får samla på fina sommarminnen och ta fram dem när höst- och vinterdeppet sätter till!
Nog är det härligt om sommaren skulle kunna få fortsätta ett tag till. Här är det mulet idag, men skapligt varmt ändå.
Ha en skön tisdag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

20 augusti 2013 10:13

en sån ljuvligt sommar och än så är det sommarklang. Ha en fin dag

margareta

 
Skatan

Skatan

20 augusti 2013 10:32

Man .. jag ... blir varm i hjärtat när jag läser vad du skriver. Du lever ett härligt liv, Skogsnuvan, med vänner och blommor och natur och förmgan att njuta av de fina dagarna. Härligt ... åtminstone sommartid. Kram!

http://skatanstankar.com

 
soldansaren

soldansaren

20 augusti 2013 12:24

Fast varför du inte skulle kunna ha ett livsmål nu det begriper jag inte. Det är inte slut förrän det är slut!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Annci

20 augusti 2013 12:27

Du har det allt bra i Fisksjön.. Jag bara längtar till jag också kan "göra vad jag vill" Ska bli skönt..KRam på dig

 
Annika

Annika

21 augusti 2013 10:43

Låter ju helt underbart. Så jag tror nog att du har lika tur med livet just nu som med blommorna. Fortsätt att ha en skön vecka. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

annannan

21 augusti 2013 12:12

Sådana inlägg gör mig så innerligt varm om hjärtat. Det är som att gå med dig där vid sjön. Jag förstår att det är magiskt.

Men jag undrar om det inte kan finnas plats för en ny promenadkamrat till dig?

Just sådana djupblå blomman-för-dagen har jag också i min lilla portugisiska stadsträdgård. Jag har sått dem från en svensk fröpåse en gång och nu sår de sig själva.

 
Karin

Karin

21 augusti 2013 23:26

Gröna fingrar har du verkligen! Tack för tipsen med humlen!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

22 augusti 2013 10:33

Många sköna sommarminnen! Härligt med doften från nytvättade mattor... och så underbart med kräftor och västerbottenpaj!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards