Direktlänk till inlägg 5 september 2013

SOMMARMÄNNISKA

Av Anita - 5 september 2013 22:50

 

Jag är en sommarmänniska. Det är ett som är säkert. Jag älskar värme och sol och nu när jag trodde att sommaren var slut så kom den tillbaka igen. Kanske är det därför jag mår så bra nu.


Nöjd. just nu känner jag mig nöjd med mig själv och livet.

I två dagar har jag jobbat hårt med vedklyvningen. Tunga klampar som ska klyvas och fraktas in i vedboden. Som tur är så har jag en liten söt klyv som är riktigt bra. Här är nu den sista klampen.

 

Nu är vintern räddad och vedboden är så gott som full.

 

Så efter vedklyvningen så klippte jag gräset i två timmar. Tog upp grannens potatis. Tömde båten som var full med vatten och rodde bort till Kinabrors brygga och tömde hans båt också.


Vattnet i sjön var varmt igen och jag tog ett dopp och simmade omkring en bra stund.

Solade en stund på badstranden.

Sedan gjorde jag lite lingondricka och  nu har jag fyllt frysen med lingon så jag ska inte plocka mer. Lite synd för det finns så mycket lingon överallt.


Så kom gamsvägerskan med man och badade och hade med sig gofika. Vi satt nere vid sjön och hade det skönt och njöt av solen.


Småfåglarna började kvittra igår igen när solen kom fram och flög runt omkring mig och tiggde bröd.

Canadagässen har mellanlandat i sjön på sin flytt söderöver.

Ett tecken på älgjakten är att korparna far omkring och skriker överallt. Jag brukar härma dom och idag så kom en av dom och landade på räcket till bryggan nere vid sjön och vi pratade lite med varandra och kurrade och fick en väldigt fin kontakt. Härliga vackra och stora fåglar när dom kommer nära.

 

Så gick gårdagen och jag såg lite på tv och vid elvatiden slog hungern till och jag stekte pannkakor. Den misslyckade lösa gelen blandade jag i hallonsylten och det blev väldigt gott.


Nåja då kom jag underfund med att något hänt med den gamla kärringkroppen. 

Inget ont i knät, ingen träningsvärk någonstans. Jag var inte ens trött.

Den här sommaren har gått rakt in i korppen och gett mig kraft och energi. 

Utan att jag märkt det har kärringen blivit en superkraftkvinna, nja nu tog jag vl till i överkant kanske, men med mina mått har jag inte mått bättre på många år. 


Troligen ett nyttigt liv jag lever fast det förstås. Att äta pannkaka sent på kvällen kanske inte är så bra men det skiter jag i. Nu är tiden att göra precis som jag vill och hälsoproferna kan snurra bäst dom vill.


Ytterligare en härlig dag har gått men den slutade lite illa. Jag råkade få en geting in i tröjärmen och den stack mig rakt i armvecket så nu har vänster arm blivit jättestor men den krymper väl till imorgon.


Dagens ord:Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har.

 
 
margareta wårenius

margareta wårenius

6 september 2013 05:21

tänk att oxå du har badat dessa dagar som vi kommer att minnas länge låg själv på bryggan och solade , solen var sååååå varm och vi har 4/9 de är då rekord vill jag lova. men gott mår man.
mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

6 september 2013 08:50

Ja visst är det underbart! Här blåser det idag men en LJUM vind, ska snart ta cykeln in på stan och möta upp med mina döttrar och barnbarn.
Jag har följt den där dokumentären på ettan och eftersom jag nu praktiserar på äldreboende är det än mera intressant!
Kram och må väl.

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

6 september 2013 18:49

Här händer en massa skojsiga saker som vanligt.
Sommarmänniska är jag med, och såååå skönt vi får lite mer sommar.
Härma korp? Är du så duktig det må jag säga. Jag törs nog inte själv gjöra det, för då tror väl gubben min jag blivet HELT GALEN, för det räcker ju liksom med att man är lite småtokig sen förut hahaha. Krax...krax krax.
Ha en fin helg nu!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Herta

Herta

6 september 2013 21:16

Låter som om du har haft det bra i sommar. Skönt. Skönt också att vintern dröjer för oss alla.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Annika

Annika

7 september 2013 16:52

Skulle vilja tillbringa en dag med dig. Du verkar bo helt fantastiskt fint. Sen att få vara ute och joba hela dagarna. Förstår att du mår bra just nu. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Lena

Lena

9 september 2013 18:21

Nu kan du njuta av värme mitt i kalla vintern också. Skönt när veden är inne under tak!

I helgen drabbades jag av samlarfeber och plockade massor av lingon och svamp. Glömde bort att allt skulle rensas. Samma sak varje år!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards