Direktlänk till inlägg 13 september 2013

HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ

Av Anita - 13 september 2013 11:16

 

Det är som ett under. Fortfarande inte en enda frostnatt. Badvatten varje dag och solen härligt varm.


När man ligger här på sanden vid badstranden och ser molnen segla på den blå himlen är det fullständig lycka.

Ju mer man vistas utomhus ju mer skärps sinnena.

Här på badstranden finns en speciell doft. Kanske är det från myren bakom eller kanske är det multnande vass.

 

Lyssnar till de mjuka vågorna som smeker stranden och hör en hund skälla långt långt bort. Annars är det bara tyst.

Känner solen som värmer det nakna skinnet.

Tänk att ha en alldeles egen strand, att ha en långgrund badstrand där vattnet är hälrigt varmt fortfarande. Att få bada i mitten av september. Inte ens en broms eller mygga stör, bara någon enstaka fjäril och slända far förbi.


Inte har jag gjort mycket nytta den här veckan men jag har i alla fall städad ur en massa gamla telefoner och datagrejor och åkt på sopstationen med dom. Varför spar man på sånt kan man undra. Jag träffade två skolkamrater när jag var ner på Kälarne och det var kul.


Igår gick jag bort till Kinabrors hus för att klippa hans gräsmatta men jag fick inte igång gräsklipparen. Jag vet att jag inte har rätta knycken och jag drog och drog och svor och svor men till slut fick jag ge mig.


Gamla A kom en sväng och när han åkt började jag plocka ur loppisen men lessnade ganska snart.

 

Det underbara vädret måste man utnyttja så jag tog en promenad och träffade en granne "väst i gålan" och blev bjuden på kaffe och pratstund.


Sedan har jag bara latat mig och badat och solat och legat på magen nere på stranden och läst en bra bok. Nåja jag tog upp potatisen också föresten men det handlade inte om några stora mängder.

 

När solen står lågt blir det så vacker sken och jag har suttit på förstukvisen och sett solen gått ner.

 

Sitta barärmad på förstukvisten och dricka kaffe klockan 20 en septemberkväll tror jag inte jag upplevt här i Jämtland förut.


Njutardagar Kraftsamlingsdagar. En oväntad gåva av livet.


Dagens ord: Det finns faktiskt dagar då livet är lätt att leva.


   

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

13 september 2013 11:51

Man kan prata om lycka! Ett avlångt land där man har en egen badstrand, ingen som ser då jag pissar bakom busken. Tror att endast i Norge, Finland och Ryssland sånt är möjligt.
Har varit på cyckelsemester i EU-länder där man inte ser en tom fläck så långt ögat ser, där det ej går att huka ner bakom nån buske då kissnöden kommer , överallt folk, eller, inga buskar!
De du Anita, tänk så lyckeligt du kan var. säger margareta

 
Skatan

Skatan

13 september 2013 12:00

Underbara dagar att njuta av i Fisksjön. Du har det paradisiskt just nu ... och så vackert ... och då är det fint att du kan ta tillvara på den här tiden och inte behöver gå till jobbet varje dag. Snart blåser det kanske isvindar osv och mörkret kommer och då har du "lagrat". (Usch vad det lät pessimistiskt då ... det var inte meningen :) ... jag håller tummarna för en låååång varm höst innan de där isvindarna kommer)

Kramar från en som också njuter av vädret just nu ...

http://skatanstankar.com

 
Annika

Annika

13 september 2013 13:53

Alla dagar borde vara lätta att leva. Vore alla lika duktig som du på att ta till vara på dem så vore livet så mycket enklare. Tack för att du finns och att vi får vara med och lära oss hur man gör. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Annci

13 september 2013 14:03

Himmelriket....

 
Ingen bild

Barbro Lindström

13 september 2013 15:38

Det är så roligt att se bilderna nu när jag varit hos dej en gång. Känner igen mej. Du bor ju så vackert och, som sagt, tänk att ha en alldeles egen strand. Det har visserligen vi också men det är en bit längre att gå så man sticker inte ner så där på några minuter bara.

Vädret är så underbart så man tror knappt det är sant. Satt ute nu en stund men det var för varmt i solen. Jag blev alldeles svettig. Bikini kan man väl inte ha så här års eller?

Trevlig helg

 
Ingrid

Ingrid

13 september 2013 17:30

Nu gäller det verkligen att njuta av varje dag som sensommarvärmen är kvar. Men jag tycker att det nästan låter som om ni har varmare än vi. Här går minsann inte att sitta barärmad ute på kvällarna, för det blir ganska kyligt så fort solen går ner.

Det är enormt vackra bilder du visar från Fisksjön. Den sista är rena konstverket.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

13 september 2013 21:44

En egen badstrand det är lycka det!
Vår sommarstuga ligger visserligen vid en sjö, men det är en moss-sjö med brunt vatten, och den badar vi ALDRIG i. Men den är fin att titta på, och det glittrar så ljuvligt av solens strålar.
Kramar
Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

14 september 2013 22:23

Villken lycka! och du får förlåta mig, för jag glömmer bort vad jag ska kommentera då jag ser ALLA vackra bilder du visar idag!
Villket ögongodis.
Må så gott och kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

15 september 2013 07:15

Ljuvligt! Härliga bilder! Fortsätt njut så länge som möjligt - plocka ur loppisen ock så´nt kan du göra när det inte är badväder längre :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
natalia

natalia

15 september 2013 08:27

Härliga bilder!

http://nattis98.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards