Direktlänk till inlägg 29 september 2013

GRÅ GRÅ GRÅ

Av Anita - 29 september 2013 09:13

 

Grått har det varit ute nu i flera dagar och alla blommor hänger slokande och halvdöda. Inga buketter på mitt bord men man kan väl göra något annat fint då tex detta av nypon som jag fick ide av när jag var på resa härom dagen. Det är det som är så bra med att fara ut. Man får nya ideer.


För mig är det svårt att skriva lagomt mycket. Som nu när jag skulle vilja skriva om Stedesbacken, om historien, minnen och drömmar men det får bli ett eget helt inlägg en dag när jag har det trist och inte kan hitta på att skriva om något annat.


Nu har det varit fullt ös. Torsdagen var rutorna på bilen fulla av is och det var 5 grader kallt och jag kände mig lite låg och på dåligt humör då jag stod där och skrapade och frös om fingrarna. 

Jag åkte till jobbet en sväng och när jag kom hem kom en gammal barndomsvän och plöjde upp Stedesbacken åt mig.

 

Vad det ska bli ska ni få höra någon dag. Stora planer finns.


Så tände jag i braskaminen, tände ljus, tog fram lite frukt, nötter och godis och en en en kom dom, mina meditationstjejer. Kram. Kram- Så roligt att ses igen efter sommaruppehållet. Så mycket att prata om. Så mycket att skratta åt. Visst mediterade vi också men myset och glädjen var det viktigaste.


DansBritt stannade kvar över natten. Jag behöver hennes hjälp nu, en stark kvinna med hårda nypor. Precis vad som behövs för dagens uppdrag.

Vi vaknade och tog en härlig långfrukost med mycket gott bröd och en hel del kaffe.

 

I badkaret låg ett trumskinn i blöt. Min gamla trolltrumma har lagt av vill inte längre hur jag än försöker så nu är det dags att göra en ny. En lite mindre ska det bli och med det gamla trumskinnet . Så då sitter vi på golvet och hjälps åt att spänna skinnet och det ska göras hårt hårt.


När vi gjord det åkte vi bort till "mitt ljus i mörkret" och hälsar på honom och hans jättegulliga hund Gösta. Vi tar med dom till hotellet och äter lunch. Nåja, Gösta får allt vänta i bilen.


Så fort dagen gick och så bra trumman blev. Nu återstår utsmyckningen och det får komma lite eftersom lusten faller på. Det är inget man ska skynda på för det kräver tid. Dagen gick fort som det gör när man har kul.


Söndag en ny dag och jag ska på barndop. Det är Datafias barnbarn, lille Melvin som ska döpas. Jag tycker att det är alldeles nyss jag var med på hans pappas dop men inser att det är mer än 20 år sedan.

Klart han ska döpas i vår gamla fina bykyrka.Mycket folk var det,ca 40 stycker tror jag.


 

Den här lilla killen ser precis ut som hans pappa gjorde i samma ålder, dom är rent löjligt lika.

Efteråt var det middag på Håsjögården.Trevligt var det och lille Melvin han bara log och var glad hela dagen och annars sova han snällt i sin vagn.

 

Trevligt och god mat och jag satt bredvid prästen som är en lättsam och social människa som det är roligt att prata med fast hon är präst.


Ännu en dag som rusade iväg med jättefart och en gråmulen söndagsmorgon sitter jag här och funderar över vad som ska bli idag. Dags att tömma båtar från vatten igen och ta in dynor från hammock och trädgårdsmöbler och åkta och handla tills imorgon när Datafia och jag ska göra köttbullar och biff av 5 kg köttfärs så vi har framöver hösten. Annars tycker jag om söndagar och det känns ganska skönt ska ni veta att jag får göra precis som jag vill. Ingen bestämmer längre över mig. Jag är min egen chef och kan göra precis som jag vill. Jobba så svetten slinger eller vara lat och bara ligga som ett mähä i soffan. Att det skulle kunna bli på dette viset.


Dagens ord: Det är skönt att inte vara tvungen.

 
 
Herta

Herta

29 september 2013 09:49

Kul att se bilder från Håsjö gamla kyrkan. Något i bilden känns igen:)

http://www.hertabloggen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

29 september 2013 10:13

finns ju inget ljuvligare än dop, hela stämningen. Ett nytt litet liv - hopp för landsbygden. mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Annika

Annika

29 september 2013 11:31

Vilket härlig inställning till livet du har. Jag förstår att det är svårt att korta ner dina blogg inlägg för det händer ju så mycket roligt hos dig. Fina foton. Ser fram emot historien om Stedesbacken. Ha nu en skön Söndag.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

29 september 2013 11:53

När vi gick förbi "vår" åker igår, så sa jag till mannen:
Oh, det har kommit upp lite grönt, det är höstsäden!
(Här sås både raps och säd på hösten, och de små plantorna vilar under vintern)
Men det var bara en hägring, mannen såg inget.
På din nyplöjdade bild, försökte jag också att se vad som skulle hända, men jag kunde inte. Jag kan knappt vänta.....
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

30 september 2013 08:18

Morron ! vilket fin hjärta du gjort ! Ja jag förstår att du är en trollgumma med trolltrumma tur jag bor långt bort så du inte kan förtrolla mig he he he he !!!! Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

30 september 2013 10:29

Du verkar ha haft ett fint veckoslut med massor av aktiviteter som vanligt. Många goda vänner har du som jag antar gör tillvaron lite lättare när nu höstmörkret och höstdeppet smyger sig på.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

30 september 2013 11:03

En förmiddagshälsning till dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

30 september 2013 19:28

Tack för din fina kommentar på min blogg! Det känns bra att någon har undrat vart man tagit vägen, man vet ju inte om någon märker att man försvinner en stund. Att vara tillbaka i Sverige känns kluvet. Ena dagen sitter man ute i kortärmat och äter på en härlig italiensk restaurang mitt i natten och den andra drar man på sig jacka och vantar och går till jobbet. Men det är roligt att kunna följa alla goda galoscher i bloggvärlden igen.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

30 september 2013 19:35

Precis det där att vara chef över sin egen tid, det är just det man längtar efter under en tidig måndagsmorgon.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

4 oktober 2013 06:33

Underbart med dop... och så söt han är lille Melvin :)
Man får ta det man har för att ersätta blommorna på bordet nu och då är ju nypon väldigt fina... du är duktig att fixa :)
Visst är det skönt att inte vara tvungen... att välja själv!
Ska bli kul att se vad du har tänkt med den nyplöjda åkern...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards