Alla inlägg under september 2013

Av Anita - 5 september 2013 22:50

 

Jag är en sommarmänniska. Det är ett som är säkert. Jag älskar värme och sol och nu när jag trodde att sommaren var slut så kom den tillbaka igen. Kanske är det därför jag mår så bra nu.


Nöjd. just nu känner jag mig nöjd med mig själv och livet.

I två dagar har jag jobbat hårt med vedklyvningen. Tunga klampar som ska klyvas och fraktas in i vedboden. Som tur är så har jag en liten söt klyv som är riktigt bra. Här är nu den sista klampen.

 

Nu är vintern räddad och vedboden är så gott som full.

 

Så efter vedklyvningen så klippte jag gräset i två timmar. Tog upp grannens potatis. Tömde båten som var full med vatten och rodde bort till Kinabrors brygga och tömde hans båt också.


Vattnet i sjön var varmt igen och jag tog ett dopp och simmade omkring en bra stund.

Solade en stund på badstranden.

Sedan gjorde jag lite lingondricka och  nu har jag fyllt frysen med lingon så jag ska inte plocka mer. Lite synd för det finns så mycket lingon överallt.


Så kom gamsvägerskan med man och badade och hade med sig gofika. Vi satt nere vid sjön och hade det skönt och njöt av solen.


Småfåglarna började kvittra igår igen när solen kom fram och flög runt omkring mig och tiggde bröd.

Canadagässen har mellanlandat i sjön på sin flytt söderöver.

Ett tecken på älgjakten är att korparna far omkring och skriker överallt. Jag brukar härma dom och idag så kom en av dom och landade på räcket till bryggan nere vid sjön och vi pratade lite med varandra och kurrade och fick en väldigt fin kontakt. Härliga vackra och stora fåglar när dom kommer nära.

 

Så gick gårdagen och jag såg lite på tv och vid elvatiden slog hungern till och jag stekte pannkakor. Den misslyckade lösa gelen blandade jag i hallonsylten och det blev väldigt gott.


Nåja då kom jag underfund med att något hänt med den gamla kärringkroppen. 

Inget ont i knät, ingen träningsvärk någonstans. Jag var inte ens trött.

Den här sommaren har gått rakt in i korppen och gett mig kraft och energi. 

Utan att jag märkt det har kärringen blivit en superkraftkvinna, nja nu tog jag vl till i överkant kanske, men med mina mått har jag inte mått bättre på många år. 


Troligen ett nyttigt liv jag lever fast det förstås. Att äta pannkaka sent på kvällen kanske inte är så bra men det skiter jag i. Nu är tiden att göra precis som jag vill och hälsoproferna kan snurra bäst dom vill.


Ytterligare en härlig dag har gått men den slutade lite illa. Jag råkade få en geting in i tröjärmen och den stack mig rakt i armvecket så nu har vänster arm blivit jättestor men den krymper väl till imorgon.


Dagens ord:Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har.

Av Anita - 3 september 2013 09:02

 

Sofiepropp fotograferade när vi var på hälsomässan härom veckan och då slog det mig när jag såg korten. Hur ofta ser man hur man ser ut bakifrån egentligen. I den här åldern vill man ju inte ens titta i spegeln framifrån men tamme sjutton är jag riktigt snygg bakifrån eller hur. Ser ut som en riktig donna men vilken besvikelse när man vänder framsidan till.

 

Nåja skit samma är väl det. Jag finns ju inte för att vara vacker. Avsikten med mig är något helt annat. Jag är ju inte ens ute efter att skaffa någon ny karl. Jag aktar mig som attan för sådant och det är ingen ide för någon att ens försöka. Männen brukar visa sig vara bara ett bekymmer och något som begränsar ens frihet.

Nog måste jag erkänna att jag nog tycker att det känns lite trist att man ska vara snyggast bakifrån i alla fall.


Nog om det. Vi återgår till helgen som varit.

Glädjespridaren Lekkamraten och hans fru kom som en frisk vind. Hade med sig middag och härliga winerbröd och jag kände att jag saknat dom väldigt. DataFia kom också och vi satt och pratade och skrattade och hade det helmysigt.

Tänk så en del människor sprider värme omkring sig. Sådana värmespridare skulle det finnas fler av.


Då går mina tankar och minnen till något helt annat.

Nu är det höstlikt utanför och älgjakten har börjat. Hundskall och skott ekar över sjön och saknad kommer över mig.


Det fanns en tid då mamma, jag och en jägarfru Lilian samlades här varje älgjakt. De var de fina dagarna där vi åt frukost tillsammans Lilian och jag i hennes husvagn.

Vi satt på altanen och rensade lingon och lagade jättestora grytor med älgbiff tills gubbarna kom hem frampå kvällen.

Jag följde med mamma och Lilian på bingon fast jag bara somnar och aldrig vinner någonting men bara för sällskaps skull i alla fall.

Så mysigt vi hade det vi tre tillsammans och så vi skrattade och hade skönt.


Jag tog och ringde upp Lilian och hon har blivit gammal (över 80 år) och jag hade glömt hur länge sedan det var. Hon sa att hon tänkt ringa precis och vi pratade länge och jag saknade henne. Saknar mamma också. Det finns så många att sakna men nu går vi tillbaka till dagen som idag är.


 

Dagarna går förfärligt fort och allt jag ska göra finns nertecknat på ett papper men det går ganska långsamt med att utföra det jag ska.

Ska inte trötta er med det men jag kan säga att det finns en del att gruva sig för på min agenda och ibland blir det inte så mycket gjort heller.

Igår kom gamle A en sväng och fikade och så var jag bort ett tag och så var jag förfärligt lat.


Satt mig och tittade på en gammal 40-talssvartvit film på morgonen. Det gäller att inte sätta på tvn på morgonen för då är det gamla svenska filmer på kanal global och jag fastnar så lätt i härliga gamla filmer med kända skådespelare och fina miljöer och för att inte tala om kläderna och varför har alla vackra skådespelerskor så smala fina midjor. Såna har vi inte nu. Är man smal så är man smal hel och hållen. Nog är det mycket snyggare med kurvigheten som dom hade kan jag tycka.


Eftersom jag känner dåliga vibbar för någonting så är det kanske bäst att hålla mig till ofarliga saker och göra lingondricka och tömma båtarna på vatten till att börja med. Samla ihop lite skräp och fara på tippen ska jag också göra. Tror aldrig att det tar slut med skräo. Vet inte hur många lass vi varit iväg med men nu börjar det se rätt bra ut nere i uthusen. Nu är det bara inne som det ska röjas. 


Dagens ord: Ta inte livet för allvarligt, du kommer inte levande ur det i alla fall.


Nej nu har jag varit väldigt surrig. Jag erkänner det. Ska iväg med sopor på eftermiddagen och valet i dag står emellan att klippa gräs eller starta igång vedklyven, vet inte vad som är tråkigast och mest gruvsamt.

Av Anita - 1 september 2013 11:30

 

Så sitter man här en söndag och tittar ut genom fönstret. Regn och 8 grader varmt. Förra söndagen satt vi nere vid sjön i bara bikini och åt rökt abborre och badade i sjön inte en gång utan många. Tänk att det kan ändra sig så fort. 

I fredags när jag tog det vanliga fredagsbastubadet var jag ensam i bastun, bara jag och jordbänningarna och tomtarna.

 

Roligare med sällskap och framför allt saknar jag bastukatten Oskar som alltid gjorde mig sällskap.


Kanske är det dags att se tillbaka på sommaren som var. Då ska jag inte fastna i det jag inte hann med utan faktiskt tänka på vad jag trots allt gjorde under de här korta månaderna.


Tänka på allt roligt och på att det varit en enstående sommar.


Dans:

 

Det blev bara 5 danser i år. Stromboli, Storåsen och tre gånger i Hällesjö. En av gångerna fick jag fara hem för att jag hade så ont i mitt knä. Annars hade jag så roligt och fick dansa jättemycket. Det blev ännu en danssommar för mig då jag inte blev panelhöna i år heller. Underbart.


Fester:

Visst blev det fester. Midsommar hos Kinabror då vi var rätt många.

 

Så hade vi ju en ny tillställning som samlade alla i den lilla byn Fisksjön. Trots att inte alla var med så blev vi över 30 personer som mötte upp på tipsrunda och grillning väst i gålan.

 

Så var det grillning hos broder B. 

 


 

Så hade sonen och hans kompis frityrfrossa som vi alltid brukar ha. Oj när jag ser det är jag mätt ännu.

När faster och kusinerna kom blev det grillning borta hos Kinabror. Det mesta som försigått har ju varit hos honom nu istället för hos mig. Han har massor med plats och massor med trädgårdsmöbler så det har blivit så i sommar.


Så blev det surströmming hos Sundsvallsborna en fin och varm dag.

Kräftor åt vi hos kinabror, DansBritt och jag och sedan hade jag en liten kräftätning nere vid min strandstuga tillsammans med en helt ny bekantskap.

 

Så blev det fest hos Tuppola med sambo borta i deras sportstuga i Hunge. En jättetrevlig tillställning med mycket sång och skratt.

StockholmsKarin fyllde 90 år och hade kalas.

 


Nu höll jag på att glömma sommarens första fest borta hos AMV o gubben i Bräcke då det var qrusing.

 

Annars har vi väl gått emellan och ätit hos varandra. Kinabror har haft besök av både sin dotter och sin son med deras familjer och dom har verkligen haft tur med vädret.


Lite grejor har jag hunnit med fast jag knappt minns. Vi har varit på qrusing 2 ggr och på kul i backen och lyssnat på Kingen som var verkligen en rivig upplevelse.

Vi har varit på konsert i kyrkan i Hällesjö och lyssnat på en dotter till min kusin.

Konsert i Näset där dansbritt och hennes dotter sjöng.

Konsert i Hammarstrand med många bra up0pträdanden.

Framför allt har jag varit på URKULT, något jag tänk länge.

   

Så på slutet bio med Sofiepropp och Hälsomässa i Krokom. Inte dåligt när man tänkte att man ingenting hade gjort.


Loppis det har jag haft och jag är lite stolt att jag äntligen kom till skott. Så många nya människor jag träffat genom loppisen. Människor från alla håll och loppisfolket verkar vara väldigt trevliga och glada människor som det varit roligt att träffa.


Vad mer blommor:

 

Oj så det blommat i sommar. Det bara sprutar upp blommor överallt. Vackra doftande och härliga. Svalan som troligen är en dotter till min älskade tama svala Iris har fått 5 söta ungar som nu har dragit iväg till afrika för att slippa kylan.  

Barn: 

Så mycket härliga ungar som varit här i sommar.   

Här jagar vi krokodiler och hemska djur.

 

Söta flickor vamdrar på Fisksjöträffens tipsrunda.

 

En gullig liten plutt.

 

Ronja leker med hunden Alice.

 

Kinabrors son och den allra minsta lilla killen i Fisksjön.


Badat har jag fått göra nu i flera veckor. Fiskat har jag inte gjort men det behöver jag inte för Kinabror drar upp hink efter hink, röker och fileer så vi har verkligen ätit mycket fisk i sommar. 

Det är så tryggt nu när Kinabror bor i närheten. Vi äter rätt ofta tillsammans och vi kan hjälpa varandra med det ena och det andra och han är varken tjurig eller omöjlig att ha att göra med utan verkligen en klippa att ha i närheten. Dessutom följer han med på dans ibland.


Ja ni så var den här sommaren. Jag har också sett en björn. Något som jag hoppats på och nu har jag gjort det.


Kinabror har åkt till Skåne ett tag nu och jag tänkte följa med men känner att jag inte hinner. Så mycket är ogjort. Idag skulle Lek-kamraten komma men han har inte syns till.

Igår var jag på födelesdagskalas till DataFias dotter. Hon fyller 18. Vilken härlig tid var inte det.


Tiden då man trodde på kärleken och livet. Tiden då man vacker som en dag. Tiden då man hade hela livet framför sig. Då när det faktiskt var ganska lätt att vara ung. Det ställdes inte så stora krav på en och man kunde få jobb. Jag jobbade sedan jag var 16 år och det var ganska normalt då. Lite nostalgisk blir man.


Nu när livet börjar gå på nergång  vet jag inte om jag skulle vilja vara ung igen.

Livet har ju lärt en en del på både gott och ont och man har blivit mer varsam med sig själv och har man inte lärt sig något annat så har man i alla fall lärt mig att kärleken är farlig att ha att göra med för det förstör mer än den ger i långa loppet. 


Man har lärt sig att ta livet som det kommer och jag tror att jag är ganska tillfreds med hur jag har det.

Jag har det bra. Jag har det fint. Jag känner mig frisk. Jag är fri. Jag gör vad jag vill. Har mina egna val och det har jag aldrig haft förut så jag njuter av min tid.


Dagens ord: Tiden är nu. Varken det som var eller kommer.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se