Direktlänk till inlägg 19 oktober 2013

RIKTIGT FÖRBANNAD

Av Anita - 19 oktober 2013 08:34

 

Nu är det banne mig slut på positiviteten. Nu är jag tillbaka till mitt ilskna jag.

Inte tror ni väl att det beror på kylan och att snön börjar komma, nej värre upp.


Grannen som åkte till akuten för två veckor sedan och kom tillbaka samma kväll nästan livlös och grå i ansiktet och jättesjuk utan att fått någon hjälp.

Dagen därpå fick han hjälp av tre tuffa damer som såg till att han fick komma under läkarvård igen. Han hade blodförgiftning och en massa andra fel och kunde inte stöda på benen. Så dålig att han blev liggande på infektion på lasarettet i två veckor.


Han har bett att få komma till sjukhemmet här i Kälarne men han är för frisk. FRISK?

Igår kom han hem. Helt sängliggande. Han kan knappt vända sig i sängen och måste ha kateter för han tar sig inte upp på toaletten. Men han är för FRISK!


Han brukar ha hemtjänst 4 ggr om dagen och nu ska dom komma fler gånger. Han vill ju komma till sjukhemmet för att ska känna sig tryggare men icke nicke nej. Ligga där ensam som ett kolli. Så ovärdigt. Jag måste erkänna att ibland kan han reta gallfeber på mig men nu tycker jag faktiskt väldigt synd om honom.


Må man få tvärdö när man blir gammal. Vi har en ättestupa på andra sidan sjön. Kanske den får tas i bruk igen. Fattas det pengar nu hur ska det då bli sedan när alla 40 och 50-talister börjar bli sjuka. Jag bävar.


Nu när jag ändå pratar om pengar som ju finns till att bygga sportarenor och operahus och andra dyrbarheter men inte till barn, gamla och sjukvård så kan jag inte låta bli att ha mina funderingar om något jag hört härom dagen.


Jag hörde om dom där rikemansbarnen på internatskolan Lundsberg som brände en kompis med ett strykjärn.

Dom blev frikända! Dom hade inte för avsikt att skada! Dom trodde att strykjärnet inte var varmt! Vilket jävla skitsnack. Ingen kan väl vara så dum att man inte känner att ett strykjärn är varmt.


Nog fattar man hur det har gått till.

Pengar. Kan man skaffa de dyraste advokater som kan vända allt åt rätt håll så går allt tydligen. Med rika och inflytelserika föräldrar med makt kan man klara sig ur allt.


Så trodde jag inte att det skulle kunna vara i landet Sverige där "jämlikheten" rår. Pytt skit i pannkakan. Vanliga fattiga slynglar som gjort något sådan här hade säkert fått hårda straff. Fy sjutton. Det är så man blir spyfärdig. Hur bär det iväg med det här landet egentligen?

De svaga och fattiga blir fattigare och de rika blir rikare och mäktigare.


 

Nej, nu måste jag lugna ner mig lite innan blodtrycker går upp. Jag måste leta efter lite positiva grejor. Ibland måste man gräva djupt men det går.

Jag har fått hjälp av Storfiskarn att sätta på vinterdäcken och slapp ligga i blötleran och skruva. Positivt.


Kinabror har kommit välbehållet hem hit efter att ha åkt ändra från Skåne fast han bara hade sommardäck. Positivt.


Talgoxen sover fortfarande i mitt sovrum om natten och han kackar inte ens inomhus. Positivt.


Snön gick bort nästan helt. Iskallt är det visserligen för det blåser isvindar från sjön och igår var det till och med 7 grader kallt och blåst och jag blev totalt genomfrusen när jag var ute men jag har en spis och jag har ved. Som sonen skrev. Det kunde varit värre. Du kunde haft analklåda! Vilken tröst det var. hi hi


Kinabror och jag var och handlade och han bjöd på god lunch på hotellet och vi träffade bekanta som det var trevligt att prata med och maten var jättegod. Positivt.


Nu är det morgon och det sprakar i spisen och jag ska fika och gå och hämta tidningen och gå in till grannen och höra hur det är idag och prata med honom en stund.


Dagens ord: Man får vara glad att man inte ligger hjälplös i sin säng.

 
 
Ingen bild

Viveka

19 oktober 2013 09:10

Jag har också hört om din granne.. Det är så sorgligt, han måste förflyttas med bår men han måste vara hemma för han är för frisk :( man blir så ledsen..

 
Ingen bild

Barbro

19 oktober 2013 10:08

Jag har länge länge bestämt hävdat att jag tror att man vill komma "in" nånstans när man känner att det inte är roligt att sitta hemma ensam hela dagarna förutom vid korta besök några gånger per dag och natt. När man inte kan göra en sockerkaka, vattna blommorna, koka kaffe eller ens gå på toaletten själv.

Många har sagt att jag har fel. ALLA vill vara hemma när dom blir gamla. Visst men när det inte känns bra längre. Då vill man komma till ett trevligt hem där det i alla fall är någon som springer i korridoren, som smäller i en dörr och där det kanske luktar lite när lunchen är serverad.

Men det verkar vara långt ifrån att det blir så. Man ska inte spekulera i hur man vill dö men nog ter sig en snabb sådan som en räddare i nöden mer och mer ju äldre man blir.

Ha en härlig helg tillsammans med löven, solen och framför allt med din gamle vän fågeln.

 
margareta wårenius

margareta wårenius

19 oktober 2013 10:39

TORTYR i Sverige, du äger nej. Jodå det finns fortfarande tortyr i Sverige, en av dom som blundar är Landstingen som med öppna ögon ser och vet. Nu har det t o m gått så långt att man gör Tv-program av människor som torterats åratal. Du som ännu är frisk var nöjd. Men du som är kronisk sjuk dej är det synd om. mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

19 oktober 2013 11:05

Det är för djävligt ... och man läser om det och hör om det varje dag. Nu sist här i Södermanlands Nyheter: Den tidigare socialministern Gertrud Sigurdsen går till attack: http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1951321
Och hon är långt ifrån lika dålig som din granne. Det är bara sportpalats som får kosta landstingen nuförtiden ... Här som överallt prioriteras det så konstigt. Kram

http://skatanstankar.com

 
Znogge

Znogge

19 oktober 2013 12:06

Varför blir jag inte förvånad? Att bli gammal och sjuk i vårt land kräver baske mig att man är ung och frisk. Min mamma föll och skadade sig illa för ett år sedan och efter en lång tid på sjukhus är hon hemma. Beroende av hemtjänsten vilket tidvis kan vara rena mardrömmen. Sorgligt men sant... Som anhörig blir man både ledsen, arg och frustrerad.

http://znogge.wordpress.com

 
Ingen bild

Annci

19 oktober 2013 13:09

STackars din granne.. måste vara väldigt konstiga biståndsbedömare i Bräcke kommun nuförtiden.. Som tur var så fick min pappa o mamma komma dit.. Men dom kanske har bytt så nån inte har koll längre. Eller inte vet vad sjuk är :-(.. Kram på dig

 
renate

renate

19 oktober 2013 13:57

Håller helt med er,usch och fy säger jag bara.Kan man bara håller sig frisk så man slipper blir behandlad på detta sättet.Gilla din blogg Anita,men snälla du ta bort den där spralliga tanten,den är lite irriternade.
Hälsn Renate

http://renatestradgard.blogspot.com

 
Anki

Anki

19 oktober 2013 14:50

Man blir bara sååå arg! Förstår inte hur det blivit i det här landet... hoppas man slipper bli gammal och sjuk...

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Dansbritt

19 oktober 2013 18:53

Fy f.....n. Att dom inte skäms.

 
Äppelblom

Äppelblom

19 oktober 2013 23:21

Ja, fy 17, säger jag. Ska det behöva vara på det viset - inte ser man fram emot sin ålderdom.
Lilla talgoxen - tänk att han är kvar än och inte lämnar några "visitkort" efter sig heller.
Må så gott både du och din lilla pippi!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

20 oktober 2013 12:00

Man får verkligen vara glad att man inte ligger hjälplös i sin säng! Inte ser jag framtiden an med någon större tillförsikt precis. Hur illa det är ställt med vården av gamla och sjuka är det många som vittnar om och den ena skandalen efter den andra kommer upp i ljuset. Hur mycket är det som finns i det fördolda??
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
soldansare

soldansare

20 oktober 2013 15:48

Ja det är bara att instämma med alla andra. Vart ska det ta vägen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Ann

20 oktober 2013 17:25

Man finner inte orden!!!Hur ovärdigt kan de låta en ensam gammal man leva!!Han har ju dessutom ingen anhörig som kan härja runt och gapa hos kommunen!!! Måtte de ta sitt förnuft till fånga och hjälpa honom...Har han nån som pratar "för sej" förresten?

Kram till dej, förresten, och må så gott!!!En fin helg har vi haft igen!!! Ann

 
Annika

Annika

21 oktober 2013 19:23

ja det är för jäkligt. Är detta Sverige? Bra att du får ur dig di. Men jag fick hålla för den där roliga gubben duhar satt in längst upp., för annars kunde jag inte koncentrera mig på att läsa hi,hi.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Annika

Annika

21 oktober 2013 19:25

Oj, nu skickade jag iväg min kommentar för tidigt. Hann inte skriva klart eller rätta mina stavfel. Men jag tror du förstår ändå. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Janne

Janne

22 oktober 2013 08:29

Morron! Den svenska sjukvården har blivit till en skamfläck tyvärr. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Lena

Lena

22 oktober 2013 19:20

Håller med om precis allt! Nu börjar blodtrycket att härja här också:)

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards