Direktlänk till inlägg 12 december 2013

Av Anita - 12 december 2013 10:05

Mitt humör stiger när det blir varmare ute. Nu har det varit några dagar med plusgrader.

Det är som om det frusna hjärtat tinar upp och energin tar fart. Ut i skogen och plocka granris. Ner i vedboden och dra hem ved.


Satt igång att hänga upp granrisgirlanger på förstukvisen.

Drog upp marchalltomtar och änglar till gårdsinfarten och klädde julbocken i nya fina granriskläder och det blev till och med en krans av granriset som blev över.

Blev han inte fin min lilla bock?

 

Frampå kvällen en promenad bort till Kinabror för att äta pölsa.

Nu får man ha med ficklampan redan tidigt på kvällen. Här finns det minsann inte minsta lilla lampa som lyser en på vägen men det var varmt och skönt och lugnt och mysigt att gå i det milda mörkret.


I det här huset finns det mycket urgamla grejor och så hittade jag en speciell ljusstake på min loppis. Lite trasig där bitarna ramlat lös och det fattades pinnar. Troligen något skolslöjdsarbete för länge sedan men jag blev riktigt förtjust i den och blev riktigt ivrig att laga den. Hittade till och med några lite magrare ljus som passade bra. 

Blev den inte fin?

 

Igår åkte jag och hälsade på en klasskamrat och blev bjuden på lunch. Raggmunk med fläsk och lingonsylt. Mums. Det var jättelänge sedan jag åt det.

Hon och hennes gubbe bor på ett så fint ställe i Kullsta med en vidunderlig utsikt över dalen, med kyrkan och älven. Åt andra håller ser man de blånande bergen. Idag när solen tittade fram så var det helt magiskt.


Nu hörde jag något förfärligt på tvn. Vi handlar julklappar för flera miljarder och en del tar till och med lån för att köpa julklappar. Å andra sidan finns det dom som knappt har till mat.

Allt handlar om prylar och ändå sätter vi inte något värde på grejorna. Ungarna har så mycket prylar så dom bara ligger spridda överallt runt golven. 


Något har gått snett. Få minns varför vi firar jul. Det handlar bara om pengar och saker.


Jag har inga pengar till att köpa annat än väldigt billiga klappar, typ en tidning eller något men mat ska vi ha.

Ingen ska behöva vara hungrig i alla fall även om jag fått sluta med dom stora julfesterna jag brukade ha förut.

Några kakor har jag inte att bjuda på men vem behöver en massa kakor egentligen.


Inte behöver jag stressa heller. Alla julkort är skickade och jag tar det lugnt.

Enligt gammal gammal tid är tiden mellan 21 dec och mitten av februari tiden för vila och återhämtning. Visste ni det? Istället går vi på som vanligt och unnar och varken rast eller ro många av oss.


Känns som om det blir värre och värre för varje år men jag vägrar att göra annat än det jag tycker är roligt.


Idag ska Kinabror ta fyrhjulingen och fara och hämta en gran till mig. Imorgon drar han till Skåne om han nu kommer iväg. Man varnar för orkanbyar inatt och då vet man inte hur många träd som ramlar över vägen. Vi har meditationsafton och hoppas att tjejerna hinner åka hem innan ovädret börjar. Nu är det 4-de stormen på kort tid så man börjar bli ganska less på det.


Dagens ord: Humöret på topp men lär väl dala fort när stormen kommer.

 
 
Ingrid

Ingrid

12 december 2013 11:27

Så fin den blev, den lille bocken!

Det där med att vi stressar så hemskt nu för tiden är ju egentligen ganska underligt. Tänk så många hjälpmedel vi har som gör tillvaron enklare för oss, ändå går folk "i väggen".

Och den senare tidens hjälpmedel, datorer och smarta mobiler, har blivit ännu ett stressmoment i stället för något som ska göra det lättare för oss att få allting att funka.

Jag pratade just med en bloggbekanting som var alldeles förtvivlad över allt hon skulle göra och allting hon inte hann med och värst av allt var att bloggen inte fungerade! Vad skulle hon nu göra med alla bilder hon tog med sin smarta telefon? Det var inte långt till tårar där vill jag lova.

Jag tror att vi borde sätta oss ner och fundera lite över vad som är det viktiga i livet och sedan försöka prioritera lite bland alla måsten.

Ha det gott Anita!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

12 december 2013 14:39

Hej i stugan!
Känner som du - man liksom vaknar till i humöret när det blir mildare. Här har nästan all snö gått bort och med den de isiga vägarna vi fick med blixthalka. Jag har inte varit utomhus på ett par dagar eftersom jag fick ett knä som hoppade ur led och med det ostabilitet och smärta. Har suttit på motionscykeln och trampat och på något vis känns det lite bättre. Ska i alla fall försöka ta mig ut och ställa upp julgranen som blåste omkull häromdagen.
Kul med din gamla ljusstake - den är du nog ganska ensam om.
Jag håller med dig om detta julklappsfrosseri - det är helt galet. För många år sedan frågade jag de som jag har i min "omgivning" om vi kunde sluta med att köpa julklappar i alla fall till de vuxna. De flesta höll med utom en person som tyckte att bara för att jag var "lat", så skulle väl inte alla andra bli lidande. Nu fungerar det jättebra och bara barnbarnen får lite julklappar och så skickar vi pengar till behövande istället och så har vi knytkalas på julafton. Alla lagar ett par maträtter och så har vi ett schema vi går efter, så vi vet vem vi ska fira jul hos. Förra året firade alla julen hos oss, så nu är det vår tur att åka bort på julafton och så får vi gå på julotta i en annan kyrka - mysigt.
Förlåt, nu har jag tröttat ut dig med en massa pladder.
Klart - slut för idag!
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wåreniusw

12 december 2013 15:37

Såg att stormen skulle kommain från Norge - håll i din fina julbock margareta

 
Ingen bild

Margareta

12 december 2013 19:47

Vilken fin julbock!I tidernas begynnelse gick jag en kurs i halmflätning och då gjorde jag en ganska fin liten bock, men din var MYCKET finare!

 
Karin

Karin

13 december 2013 11:43

Jättefin julbock! Klarade han senaste stormen? Ivar var det väl?
Att man ska återhämta sig ett tag efter den 21 dec passar mig utmärkt!
Tack för alla kloka ord!
Kram Karin som önskar dig en fin Lucia och 3:e advent!

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

13 december 2013 17:48

Ha ha ha !!! Bocken liknar ju den som står i Gävle. Hoppas bara ingen bränner ner den för dig ! Ha en fin Luciahelg !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Anki

Anki

14 december 2013 05:41

Hoppas du klarade av Ivar utan att några stora skador... har tänkt mycket på hur du har haft det under stormen...
Finfin julbock och krans också... och ljusstaken är helt underbar :)
Tycker som du ang. julfirandet... det har snart gått alldeles överstyr - för mycket presenter och för lite tanke på varför julen firas...
Önskar dig en fin 3:e Advent!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

14 december 2013 06:40

Hejsan vännen!
Men jisses villken fin bock. Tänk att kunna gjöra en sådan bock.
Visst är det snett då folk lånar pengar bara för att handla julklappar. Tycker det är ett stort onödigt hysteri att köpa massa klappar. Själv köper jag bara några till de små barnen, och nån till min gubbe. Men......inget dyrt, utan nåt han behöver.

Ivar var kraftig hos oss, och nu är Gran-fan som var så fin borta. Tur min gubbe tog bort belysningen.
Hoppas stormen varit god hos dig. Hörde den var hård hos er.
Hanä!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

14 december 2013 14:44

Ingen el. Ingen telefon. Inte ens mobiltelefonen fungerar. Nedgfallna träd överallt och nu börjar snöhelvetet falla också. Mörkt. Grannen har dom hämtat för larmet funkar inte och det är mörkare än mörkt ute. Frysboxen har tinat och vattnet rinner ut över köksgolvet. Ingen kan påstå att jag är på bra humör. Kokar lingonsylt för att alla mina lingon i frysen ska gå att rädda Skit är ordet.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Eivor

Eivor

14 december 2013 23:18

Jättefin är din Julbock. Jag har ingen i år, har haft en sådan där av halm, den hårda typen, men den har gått sönder.

Det är inte klokt med denna julhysteri. Det är som folk tror världen skulle gå under.
Själv tar jag det lugnt. Barnbarnen är vuxna så julklappar blir det inga men vi kommer träffas och ha det mysigt ändå.

Ha det så bra och hoppas tomten hälsar på hos dig ändå

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Kristina

Kristina

15 december 2013 17:52

Jag fick en stomme till en bock i helgen som min svåger gjort till mig. Vad fint det var med röda band.
Vilken eländes storm. vad jobbigt för dig med frysen, så mycket gott som man har i den.
Jag håller med dig om alla julklappar, det är fruktansvärt. Mina barnbarn önskar alltid teater. det kostar lite men jag får följa med och vi har det så trevligt. Mitt barnbarn på 9 år önskar sig en cykel utflykt med mig och det är jag så glad över.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards