Alla inlägg den 12 augusti 2013

Av Anita - 12 augusti 2013 21:49

 

Att göra gele på svartvinbär brukar bli ett misslyckande så också iår. Inte geleade den sig inte. Många råd har jag fått men det är väl som med "pösarna" (Jästen). Jag är väl ovänner med pektinet också.


Nåja, skam den som ger sig. Idag har jag plockat nya bär och köpt syltsocker och lagt i ett blad från vinbärsbusken som jag fått råd om och nog stelnade det alltid. Liknar mest en studsboll den här gången. Kanske kan man sälja dom som hundtuggben.

Allt kan inte gå bra här i livet. Ack ja Ack ja.


Det har varit så där halvdåligt väder några dagar men likväl har jag plockat lite bär emellan skurarna. Nu fattas bara blåbär och naturligtvis behöver jag plocka av alla svartvinbär och krusbär jag har i trädgården.

 

Jag har haft besök på loppisen flera gånger av ett gäng italienare. Idag var dom här igen och så härligt att höra deras smattrande härliga italienska. En av kvinnorna har gift sig här uppe och har en mamma som är härifrån. Dom skulle komma tillbaka en sväng till imorgon sa dom.


Det börjar var rätt internationellt här i Fisksjön minsann. 

Italienare. Ryssar. Polacker. Norskar. Tyskar. Så har ju StockholmsAnders fru varit här och hon kommer från Tailand. För ett par år sedan var ju den gulliga lilla kinesiskan här. Broder B har haft besök av en tjej från Egypten och så förstås Sam med sin familj och dom är från Iran. Alla jättetrevliga människor och visst är det lite mysigt att dom kommer ända hit i vildmarken. Träna på mina språkkunskaper får jag ju göra och det är bra.

 

En kväll kom det två snygga killar och det var klart att den ene var en italienare och riktig ögongodis. Oj, vad jag glodde!!!! Gamla kärringar får glo för det är väl det enda dom får göra eller???


 

Annars har man ju sina funderingar. Pratade med en tjej som tog bussen till gymet för att gå på rullband och så gick hon på en maskin som var som en trappa. Ger mig sjutton på att hon tog hissen när hon åkte hem.

Inte nog med det. Hon betalade för att sitta och svettas i nån instängd träningslokal när man kan gå i friska luften alldeles gratis och träna på ett naturligt sätt.


Attans kanske jag skulle öppna gym och låta dom gå över stock och sten och på kalhyggen och plocka bär. Klippa gräs och släpa hem ved, klättra i stegar upp på tak, ro i båten, simma och hugga ved. Undrar om man kan ta betalt för det. Personliga tränare brukar ju ta hutlöst betalt.

 

Nya grejen. Naturgym i ren miljö. Gratis frisk luft. Vad tror ni. Skulle det vara något nu när världen håller på att bli alldeles galen.


Dagens ord: Antingen eller. Lagom är minsann bäst i alla lägen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards