Alla inlägg den 22 augusti 2013

Av Anita - 22 augusti 2013 09:43

 

Den här veckan försöker jag verkligen suga ut det sista gottaste av sommaren nu när det kom en härlig vecka i augusti. En vecka full med doft av mogna bär, vackra blommor och kvällar med bad i sjön.


För att börja med förrgår så plockade jag en hink med svartvinbär. Det är inte speciellt kul eftersom jag misskött mina buskar och dom är fulla med brännässla och ogräs men jag gjorde det i alla fall.


Mitt på dagen så stekte jag pannkaka till Kinabror och AMV:s gubbe.

Jag rårrörde hallon som jag plockat nere vid sjön och hade i lite socker. Det blev supergott med lite vispgrädde till.

Det är långt emellan jag steker pannkaka men nu smakade det gott.


Sedan drabbades jag av en latattack och gick ner till bryggan och lade mig på sidentäcket med en bra bok och bara låg där och hörde vågskvalpet och kände solen värma. Tog ett bad och vattnet var varmt och skönt.


Gick bort till Sundsvallsborna som också satt och njöt på sin brygga nere vid sjön. Vi satt där och småpratade och kom underfund om att vi hade det såååå bra och att vi var på det bästa tänkbara ställe. Inte ens en broms störde oss.


 

Så var det dags att fara på en alldeles speciell meditation. Dels därför att den skulle vara på älglogen i  Hammarsstrand. Ett ställe som är väldigt speciellt med djur överallt på väggarna och en härlig stämning.


 

Dels därför att den var min vän Linnea som skulle hålla i meditationen och den skulle vara på tre språk, svenska engelska och tjeckiska. Den gick ut på att man skulle släppa något som man visste inte var så bra kanske.


Så då funderade jag länge innan jag kom på vad jag skulle släppa. Min misstro mot män.

Jag litar inte på män, inte på hantverkare som bara lovar och lovar och så fort någon ny visar något intresse så är min första tanke. Vad är det för fel på den här då? Super han,är han knarkare, spelgalning, idrottsidiot, jaktidiot eller pedant.

Klart man inte kan gå omkring och tänka så. Det finns ju faktiskt vanliga snälla och trevliga karlar också. Det är ju bara jag som har misslyckats med mina förra försök. Äsch inte sjutton hjälper en liten meditaton för något sådant inte. 


Ja ja skit samma. Det var i alla fall trevligt att vara med om något sådant ovanligt som en trespråkig meditation.

 

När jag åkte hem var det fullmåne och den rullade sakta efter skogkanten på min väg hem till Fisksjön.

Som vanligt vid fullmåne var det ingen ide att gå och lägga sig för jag kan i alla fall inte sova och att ligga och snurra i sängen var heller ingen mening.


Vad gör man då i mörka natten när månen glor in genom fönstret. Inga problem. Man kan trumma lite på sin trumma, man kan koka lite saft, man kan vika lite tvätt och titta lite på tvn. Vid 4-tiden på morgonen somnade jag i alla fall och sov några timmar.


 

Så varmt det är. Så solen skiner. Men...klippa gräs det måste man. På med hörlurarna med musik och ge sig på det. Så kom gamle A för att kapa klar veden. Så kom motorcykelmannen och så kom Kinabror med en skål nyrökta abborrar och vi satt i köket och benade abborrar och lade på spisbröd och åt till. Lite kaffe till och så for alla gubbar och jag fortsatt att klippa och klippa och klippa i flera timmar.


Efter det så blir man svettig och varm och jag gick ner och tog mig ett jättelångt bad och sedan tvättade jag fler mattor och bar upp mattorna sedan förra tvätten som torkat fint i solen.


Så lade jag mig i strandstugan för att vila lite grann för det tar på en lathund att klippa gräs i flera timmar  och skura mattor speciellt när man inte sovit något.


Tror ni inte att jag somnade som en stock och när jag vaknade hade jag besök. Där dök det upp en som hade med sig kräftor och räkor och goda ostar och jag vet inte vad så det blev en kväll nere på strandstugeverandan med tända ljus och smarrmat och både bastubad och bad i sjön. Att simma i vattnet när det börjar bli mörkt är en härlig känsla. Man liksom bara flyter omkring i universum på något vis.


Så gick den dagen och som sagt. Nu måste man verkligen suga ut det sista av sommaren och verkligen ta vara på varje minut av den ljuva sommaren innan den är borta.


Nåja idag ska jag i alla fall laga lite kålpudding, flera stycken föresten så man kan stoppa ifrysen och ta fram när man blir sugen. Kan väl försöka hålla mig inne den stunden i alla fall även om det känner på.


Dagens ord: Rosor doftar som starkast innan dom vissnar. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards