Direktlänk till inlägg 14 januari 2014

HERR EKORRE FRYSER

Av Anita - 14 januari 2014 18:19

Fryser gör också jag. 25 grader kallt igår kväll när jag lade mig och det var 13 plus i sovrummet men det är ok för jag sover gott under mitt tjocka täcke och med flanellpyjamasen på. Månen var stor och rund och lyste in genom fönstret och sjön sjöng sin kusliga melodi när den sprack och frös och sprack och frös.


Igår på dagen var det inte fullt så kallt. En av gubbarna dök upp och vi började se på en Åsa-Nissefilm. Fikade och så kom hundPia in en sväng och fikade hon också. Solen sken faktiskt igår. 


Jag bakade en filmjölkslimpa, en sån där som man kan stoppa i lite av varje som finns kvar efter jul, som nötter, mandel russin och aprikoser. Den enda limpa som jag inte misslycks med.


Jag fick skottat av besökande gubben också och det var ju snäll och jag slapp det.


Idag sitter domherrarna som stora rufsiga bollar utanför.

 

När jag öppnade dörren för att gå ut och mata fåglarna slank en skugga in snabbt som blixen, herr Ekorre. Nog kan jag förstå att han också frös och ville komma in men inte behövde han kuta upp i julgranen så barr och julgranskulor for åt alla håll. Inte behöver han hoppa upp på bokhyllan och skåpen. Sedan drog han en repa upp på övervåningen, sket på mattan och satt sig uppe på vävstolen och tjattrade ilsket åt mig.


Nog för att jag har haft en talgoxe inne hos mig en hel vecka men en loppig ekorre. Nej. Jag skyndade mig att stänga dörren till sovrummet anars lär han väl pissa i min säng.


Det är bäst att han får vara och lugna ner sig lite så jag klär på mig och går ut och hämtar posten. sköter fåglarna och går in till grannen med hans post.

Han har fått brev om att pensionen blir minskad och är storförbannad och det blev ju jag också för det gäller säkert mig också. Ger mig sjutton på att alla pensionspengar och skatt man betalat in under ett helt liv går till banker som durrat bort dom och till politiker och dom som redan är rika som troll. Fy sjutton.


 

Vad gör jag då med ekorren? Hur ska jag få ut den. I den här kylan kan jag inte ha några dörrar eller fönster öppna så jag får väl ta det lite lugnt. Att jaga en uppskärrad ekorre är väl det dummaste man kan göra.


Tills slut blir han väl hungrig så jag får väl försöka gillra en papplåda med mat och stänga in honom i. Fortsättning följer!


Dagens ord: Bättre en ekorre som skiter på mattan än pissar i sängen. 







 
 
Ingen bild

Annci

14 januari 2014 18:57

Ja du Anita,du har det verkligen äventyrligt hemma hos dig.. Är det Piff eller Puff som kom in.?. de gillar ju granar. Och det kan bli lite svårt att få ut den. Lycka till.. Här i Göteborg kom det fin snö igår och imorse var det fint o vitt på taken.. Men nu på em när jag gick från jobbet.. plusgrader grått regn och tråkigt som vanligt,,och all snö har försvunnit ;-( VEt ínte vad som är värst,,mycket snö eller ingen alls..KRam på dig

 
Ingen bild

Kinabror

14 januari 2014 19:09

Inga problem du känner ju många jägare.

 
Soldansaren

Soldansaren

14 januari 2014 22:09

Men det var väl trevligt med lite sällskap av en söt ekorre!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

15 januari 2014 07:02

Domherrar har i oxå i mängder - sitter i rönnen och knirpa på sin sång mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Anki

Anki

15 januari 2014 09:40

Hoppas du lyckats fånga och fått ut ekorren...
Filmjölksbröd är det enda matbröd jag brukar göra... lättgjort och inget knådande... och gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

15 januari 2014 11:53

Ekorrar är gulliga men oftast fulla med loppor som du skriver.
Hoppas innerligt att du fick mota ut honom i skogen igen, där han hör hemma.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

15 januari 2014 17:40

Jodå, jag har fått sänkt pension jag också. Det är väl också för hemskt att alla andra ska ha högre lön som kompensation för ökade levnadskostnader, men inte vi pensionärer. Det tycker väl att vi lika gärna kan lägga oss ner och dö!!!
Hoppas att du får ut ekorren.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards