Direktlänk till inlägg 15 mars 2014

INBILLA OSS ATT VI BESTÄMMER

Av Anita - 15 mars 2014 15:15

Vi människor tror att vi bestämmer över hur livet ska vara men ack vad vi bedrar oss. Kanske ni som bor i städer kan bestämma men här på skogen är det minsann annat. Här bestämmer moder jord. Det har vi minsann fått känna av ett tag nu.


Kinabror som i många år bott i städer i Kina måste verkligen känna av skillnaden. 

Som igår tex.


Jag åkte iväg till PappersBeda för att få hennes hjälp med bokföringsstöket. 

Fisksjövägen var spårig, djupa spår så man fick krypa fram. Det hade dessutom frusit till så det var bara is. Att komma ur spåren utan att få sladd och fara i diket är bara det en bedrift. Det gäller att man inte möter någon.


 


Det var inte det jag skulle prata om. 

När jag kom hem kom Kinabror och berättade vilken morgon han hade haft.

Storm som vanligt var det. Blankis på sjön. Han tog sparken och for ut på isen för att vittja gäddsaxarna.

Fick en gädda och släppte sparken för ett ögonblick och vinden tog den och den stack iväg ända bort till badstranden och nästan till ån.


Han gick iland och tog bilen för att åka till mig för här är det närmare till badstranden. Det går inte att gå på isen för den är glashal och vinden blåser omkull en om man försöker.


Skogsmaskinerna är så gott som klara med att bärga allt omkullblåst virke och tror du inte att en stor tall blåst över vägen när Kinabror skulle fram och han fick lämna bilen och gå till mig och ta motorsågen och börja såga för att komma fram.


Så småningom kom han till mig och vi tog min spark och han åkte iväg för att bärga sin egen spark. Jag stannade nere vid sjön och tog reda på omkringblåsta möbler och andra grejor som blåst omkring och låg spridda överallt. Förbannade blåst.


Som tur var så skarttade Kinabror  och sa att han väl fick börja ha motorsågen i bagaget på bilden för det är inte första gången han fått såga sig ut från hemmet. Inte heller är det första gången han blir strömlös pga nerfallna träd och nu en miss av en skogsmaskin.


Grannen åkte iväg till lasarettet och jag kan tänka mig att hemtjänsten är glada att dom slipper fara på den här vägen 3 ggr per dag. Värre lär det väl bli när lastbilarna kommer för att hämta allt virke.


Hur beroende är vi inte av vädret, vi som bor så här på skogen, hur ens planer sällan går som man tänkt. Att man alltid måste ha en plan B.


Vintrar är ett elände. Storm är ett elände.

Pest är ett elände. Ved är ett elände. Jag hatar att hålla på med ved och det är av veden jag fått min sista sjukdom, sorkfebern. Tre kilo har jag gått ner och snart är jag inte bara en kärring, jag är en gammal uttorkad och mager kärring. Det trodde man aldrig. Inte är jag bra ännu heller men jag hoppas jag kommer iväg till Skåne till helgen.


Tredje vintern nu som jag varit klen.

Först den förfärliga harpesten som jag trodde skulle ta livet av mig.

Ifjol hade jag ju mitt skadade knä och hoppade omkring med krycka halva vintern. Sommardanserna blev förstörda också. Jag kunde bara dansa 2 timmar varje gång jag var på dans.

Så nu då sorkfebern och hur länge det kommer att ta innan jag är kry igen vete gudarna.

Jag måste vara allergisk mot vintern för allt skit händer då.


 

En dag den här veckan kunde man gå ut och gå i skogen och då kändes det rätt bra. Inatt har det snöat och blåst igen 

Vi hade planer på att elda upp några rishögar men det går inte att elda i den här stormen så det är bara att låta bli.


Så det är bara att inbilla sig att man kan ha planer och utföra dom. Det är trots allt moder jord som bestämmer och just nu verkar hon vara på ett riktigt skithumör.


Dagens ord: Livet går inte på gyllenen räls, Då och då kommer ishala svackor som får en att både bryta ben och köra i diket.

 
 
Karin

Karin

15 mars 2014 16:20

Oj då kära vän, va´det sorkfeber du hade! Jag hoppas att du blir bättre de närmaste dagarna, så att du kan följa med till Skåne. Här är det underbart i vårvärmen!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

15 mars 2014 17:10

Det har blåst som sjutton hos oss också men vi har ju inga trän som blåser omkull så vi inte kommer fram och säkert har det inte blåst riktigt lika mycket heller. Just nu ... från inomhus .. ser det jättefint ut men för en stund sen var vi ute och det har inte mojnat. Du skulle bara våga att inte komma förbi på ner- eller uppvägen till Skåne ... för visst ska det bli av. Sorkfebern kan väl inte ta om? Krya på dig nu ordentligt. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Äppelblom

Äppelblom

15 mars 2014 17:22

Det var många strapatser däruppe hos dig, men ni verkar vara vana vid att det ska j-las. Så fort jag hör att de ska bli oväder i dina trakter, så tänker jag på dig och undrar hur du har det.
Här blåser det som 17 idag och det gäller att ta in det som man inte vill ska blåsa bort.
Må så gott och håll i hatten!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

15 mars 2014 18:00

Bäst du kommer iväg till skåne så du får grus under dojan så du få vara med nåt trevligt denna vinter.

margareta

 
Ingen bild

margareta wårenius

15 mars 2014 18:35

Vad som har hänt med Norrland är sorgligt. Endast skogsbolagen har sina intressen där - och de har du ju fått känning av. Men tanke på hur man en gång i tiden slet och röjde för att göra väg i väglös land.
Ingen har bättre beskrivit detta än Sara Lidman!

margareta

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

16 mars 2014 07:09

God morgon!
Hoppas blåsten har avtagit! Här är den på ingång igen.
Det är ett tufft liv ni har!
Ha en fin söndag!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

16 mars 2014 17:39

Det var mycket elände på en gång ni råkat för. Men som de lärde säger. Ska det vara ska det vara ordntligt. Men inte så mycket.
Hoppas Sorkfebern släpper så du kommer iväg tillSkåne. Men det är ju busväder där också och värre ska det bli igen.

Men nu vill vi inte ha mer.
Här var full storm igår, lite bättre idag men det gällde att hålla i sig.

Var glad för ekorrarna och fåglarna, de finns ju hos dig varje dag. Här får man traska iväg ganska långt för att se några hönor.

Kramen


http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2014 22:29

Det har blåst som attan här också och Bosse var inte glad när han kom hem efter en inspektionsrunda i skogen. Han var just färdig med att ta vara på allt som blåste omkull i förra stormen, nu är det dags att börja om igen.
Krya nu på dig och var rädd om dig så att du kommer iväg till Skåne.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

17 mars 2014 06:13

Men oj... är det sorkfeber som drabbat dig så hårt... eländigt och trist. Blåsten är inte rolig och skogsmaskinernas framfart är avskyvärd. Krya på dig nu så Skåneresan blir av...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

17 mars 2014 07:43

Morron ! Oj ja vinden kan ta i och dra med sig både det ena och det andra. Det var bra att Kinabror fick en gädda då blir det lite mat på bordet. Här har det kommit ca 5cm snö i natt. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 mars 2014 13:54

Det är inte bara i Norrland ni har haft oväder I stockholmstrakten har vi fått 5 snö och snöröjningfordon

har varit i på gatorna men våren kommer säkert efter det här på riktigt. Far du till Skåne och till våren så blir du på bättre humör

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards